Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Απόλλων Σμύρνης: Κυρίαρχος με Μακέντα! Διέλυσε τον ουραγό

Παναθηναϊκός – Απόλλων Σμύρνης: Κυρίαρχος με Μακέντα! Διέλυσε τον ουραγό
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός ήταν εντυπωσιακός κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, οι φιλοξενούμενοι για ένα ακόμα ματς έδειξαν πως είναι… φαβορί για τον υποβιβασμό και το τελικό 5-1 περιγράφει με ιδανικό τρόπο την εικόνα του ματς του ΟΑΚΑ. Έφτασε τα 4 γκολ στο πρωτάθλημα ο Μακέντα με τα δυο που πέτυχε στο ματς της 11ης αγωνιστικής της Superleague. Υπέροχο τέρμα ο Σικαμπάλα.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Έβγαλε μεγάλη διάθεση, έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο και “ποδοπάτησε” το… μικρό εμπόδιο του Απόλλωνα Σμύρνης. Ο Παναθηναϊκός εντυπωσίασε κόντρα στην “Ελαφρά Ταξιαρχία”, επικρατώντας με 5-1 και επιστρέφοντας έτσι στις νίκες στο πρωτάθλημα, μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ και τις ισοπαλίες με ΑΕΚ και Ολυμπιακό..

Δυο γκολ για το “τριφύλλι” πέτυχε ο Μακέντα, βοηθώντας την ομάδα του Δώνη να φτάσει τους 18 βαθμούς στη Superleague. Την ίδια στιγμή, η ομάδα του Ματζουράκη συνεχίζει με ένα βαθμό στο πρωτάθλημα και εμφανίζεται ως το μεγάλο φαβορί για υποβιβασμό.

Το παιχνίδι…

Με το… καλημέρα στο ματς ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να “πνίξει” τον Απόλλωνα Σμύρνης, πιέζοντας ψηλά και χάνοντας πριν τη συμπλήρωση του δεκαλέπτου σημαντικές ευκαιρίες! Όλα έδειχναν πως δεν θα αργούσε να σημειωθεί γκολ στην εστία του Χουάντερσον, παρά τη μικρή βελτίωση της “Ελαφράς Ταξιαρχίας”, κάτι που ήρθε στο 15′. Ο Χατζηγιοβάννης έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Μακέντα με ωραία ενέργεια απέφυγε το μαρκάρισμα του Τζανετόπουλου και με κεφαλιά έκανε το 1-0 για τους πράσινους.

Ο Απόλλων Σμύρνης προσπάθησε να γίνει πιο επιθετικός, αλλά τα πολλά λάθη που έκανε στην κυκλοφορία της μπάλας δεν του επέτρεψαν να κάνει κάτι καλύτερο από την εκτέλεση κόρνερ του Κονέ, την οποία ο Κότσαρης έδιωξε σε νέ ο κόρνερ (σ.σ. η μπάλα πήρε πορεία προς το πίσω “Γ” της εστίας του).

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να ελέγχει το ματς και στο 34′ το εκτός περιοχής πλασέ του κινητικότατου Χατζηγιοβάνη έστειλε την μπάλα να περάσει δίπλα από τη συμβολή των δοκών. Λίγο πριν οι δυο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια, οι “πράσινοι” έφτασαν και σε δεύτερο τέρμα. Μετά από ωραία κάθετη πάσα του Κάτσε, ο Μακέντα βγήκε τετ α τετ με τον Χουάντερσον και τον πλάσαρε εύστοχα για το 2-0.

Το δεύτερο μέρος ήταν εξίσου εντυπωσιακό και γεμάτο γκολ. Μέσα σε 3 λεπτά οι “πράσινοι” έφτασαν στο 4-0. Στο 58′ ο Κουρμπέλης νίκησε με κοντινό σουτ τον Χουάντερσον για το 3-0, ενώ στο 61′ ο Ινσούα έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Παναθηναϊκού

Η πρώτη και μοναδική αντίδραση του Απόλλωνα Σμύρνης ήρθε στο 67′. Μετά από σέντρα από τα αριστερά ο αμαρκάριστος Σικαμπάλα έγινε κάτοχος της μπάλα και με υπέροχο πλασέ νίκησε τον Κότσαρη για το 4-1 (το πρώτο εκτός έδρας τέρμα της Ελαφράς Ταξιαρχίας στο φετινό πρωτάθλημα).

Το τελικό 5-1 διαμορφώθηκε λίγο πριν τη λήξη του ματς με το σουτ του Γιόχανσον μέσα από τη μεγάλη περιοχή (η μπάλα βρήκε λίγο και στον Ουριέλα).

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις