Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Ατρόμητος: Ο “σκληρός” του ΟΑΚΑ! Αήττητος με Μακέντα και Διούδη – video

Παναθηναϊκός – Ατρόμητος: Ο “σκληρός” του ΟΑΚΑ! Αήττητος με Μακέντα και Διούδη – video
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός άντεξε στην “πίεση” του Ατρομήτου στο δεύτερο ημίχρονο και με τον Διούδη να πιάνει και πέναλτι του Κουλούρη, κράτησε μέχρι τέλους το 1-0 με τη γκολάρα του Μακέντα.

Ο Παναθηναϊκός γλίτωσε τους οπαδούς του από τα… εμφράγματα στο ΟΑΚΑ, καθώς ο Διούδης απέκρουσε το πέναλτι του Κουλούρη στο 62′ και ο Έλληνας επιθετικός έστειλε τη μπάλα στη συμβολή των δοκών στο 96′, για να πάρουν οι “πράσινοι” τη νίκη.

Ο Μακέντα είχε γράψει το 1-0 με φανταστικό γκολ στο 24′, αλλά η αναγκαστική του αλλαγή στο ημίχρονο, επηρέασε την εικόνα του Τριφυλλιού στο δεύτερο ημίχρονο. Τα “ψυχωμένα” μωρά του Γιώργου Δώνη όμως, πήραν έτσι ένα τρίποντο… καρδιάς στο τέλος, διατηρώντας το αήττητο στο γήπεδό τους και “σπάζοντας” αντίστοιχα αυτό του Ατρομήτου εκτός έδρας.

Το παιχνίδι

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν διστακτικά στο ματς, με αποτέλεσμα στα πρώτα λεπτά να περάσουν με ένα παιχνίδι κέντρου, χωρίς τελικές προσπάθειες κοντά στις δύο εστίες.

Η πρώτη ευκαιρία στο ματς όμως ήταν και… αξιομνημόνευτη, αφού μία εκτέλεση φάουλ του Γιαννούλη τράνταξε το κάθετο δοκάρι του Διούδη, για να “γλιτώσουν” οι “πράσινοι” το άνοιγμα του σκορ.

Ό,τι δεν κατάφερε ο Ατρόμητος όμως, το πέτυχε αμέσως μετά ο Παναθηναϊκός, αφού μια βαθιά μπαλιά ακριβείας του Κάτσε, μετετράπη σε φαντασμαγορικό γκολ από τον Μακέντα. Ο Ιταλός στράικερ έκανε κοντρόλ μεγάλης κλάσης μέσα στην περιοχή και πλάσαρε ιδανικά με το αριστερό, για το 1-0 στο ΟΑΚΑ.

 

Μετά το γκολ, η ομάδα του Γιώργου Δώνη, έδειξε να “πατά” καλύτερα στο γήπεδο, είχε καλή κατοχή της μπάλας και δημιούργησε μια-δυο καλές προϋποθέσεις για γκολ, όμως οι λανθασμένες τελικές πάσες, διατήρησαν το σκορ μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία σημαντικότατη απώλεια για το Τριφύλλι, αφού ο σκόρερ Μακέντα δεν κατάφερε να συνεχίσει λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο και ο Καμπετσής πέρασε στη θέση του.

Η ομάδα του Κάναντι εκμεταλλεύτηκε και αυτό το γεγονός, μπήκε πιο δυνατά στο γήπεδο και “πίεσε” για την ισοφάριση. Ο Ενσικολού “προειδοποίησε” με μία απευθείας εκτέλεση φάουλ και στο 62′ ο Σιδηρόπουλος έδειξε πέναλτι σε ένα άτσαλο μαρκάρισμα του Κολοβέτσιου στον Μπουσούλατζιτς.

Ο Κουλούρης εκτέλεσε στη γωνία του Διούδη, όμως ο Έλληνας τερματοφύλακας του Τριφυλλιού απέκρουσε εντυπωσιακά με το ένα χέρι χαμηλά, διατηρώντας το μηδέν για την ομάδα του.

Ο ίδιος ήταν που κράτησε το 1-0 και στο 75′, όταν από σέντρα “ξυραφιά” του Γιαννούλη από αριστερά, ο Κουλούρης δεν κατάφερε και πάλι να νικήσει τον γκολκίπερ των “πρασίνων”, με πλασέ εξ επαφής.

Η τελευταία φάση στο ματς ήρθε στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων, αφού με τον Σιδηρόπουλο να κρατά επιπλέον χρόνο για την αποβολή του Δώνη με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ο δανεικός από τον ΠΑΟΚ, επιθετικός του Ατρομήτου, έχασε και τρίτη μεγάλη ευκαιρία στο 96′, στέλνοντας τη μπάλα με δυνατό σουτ στη συμβολή των δοκών, γλιτώνοντας τα… εμφράγματα στο ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε έτσι στις νίκες, με ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα κόντρα στην αήττητη εκτός έδρας ομάδα του Νταμίρ Κάναντι και πέρασε ξανά στην 5η θέση της βαθμολογίας, πάνω από τον Παναιτωλικό, τον οποίο αντιμετωπίζει την επόμενη αγωνιστική στο Αγρίνιο.

Οι συνθέσεις στο Παναθηναϊκός – Ατρόμητος

Παναθηναϊκός (Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Ινσούα, Κάτσε, Δώνης, Χατζηθεοδωρίδης (67′ Πούγγουρας), Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης (83′ Τζανδάρης), Μακέντα (46′ Καμπετσής).

Ατρόμητος (Κάναντι): Μέγιερι, Σάκιτς, Χατζηισαίας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Νάτσος (66′ Ουμπίδες), Μπουσουλάζιτς, Μπρούνο (78′ Κωτσόπουλος), Μάντσον, Βασιλακάκης (46′ Ενσικουλού), Κουλούρης.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις