Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Δώνης: “Δεν βρήκαμε χαφ που να έχει το γκολ!”

Παναθηναϊκός – Δώνης: “Δεν βρήκαμε χαφ που να έχει το γκολ!”
ΦΩΤΟ intime

Ο Γιώργος Δώνη σημείωσε ως σημαντικότερο πρόβλημα του Παναθηναϊκού την έφεση στο γκολ και σημείωσε ότι δεν υπήρξε επιτυχία σε αυτό τον τομέα, στις μετεγγραφές του καλοκαιριού.

Ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει άσχημα το πρωτάθλημα και με αφορμή την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, ο Γιώργος Δώνης έκανε μία πρώτη ανάλυση της πορείας του.

Ο προπονητής του Τριφυλλιού μίλησε στη Nova για τις μετεγγραφές που έγιναν και όσες θα έπρεπε να γίνουν, αλλά στάθηκε και στο πρόβλημα της ομάδας στο γκολ, “καλύπτοντας” τον Μακέντα.

Οι δηλώσεις του Δώνη

-Για τα γκολ που λείπουν από τον Παναθηναϊκό:

Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων για να έρθει το εύκολο γκολ. Σίγουρα οι ποδοσφαιριστές που είναι μεσοεπιθετικοί και επιθετικοί μέσα από τις καθημερινές προπονήσεις μπορούν να βελτιωθούν.

Στο πώς θα βγάζουν μία καλύτερη σέντρα, πώς θα κάνουν καλύτερη πάσα, πώς θα έχουν καλύτερο τελείωμα, το πώς να είσαι ήρεμος υπό πίεση για να τελειώσεις σωστά μία φάση. 

Άρα το πρώτο κομμάτι έχει να κάνει με την προπόνηση.

Ένα άλλο κομμάτι που ξέρουμε στο ποδόσφαιρο, ειδικά εκείνοι που παίζουν μέσα στην περιοχή, είναι το ένστικτο: το αν το έχεις το γκολ, αλλά πάλι πρέπει να δουλέψεις. Οι δικοί μας παίκτες δουλεύουν πάρα πολύ και δεν μπορούμε να πούμε κάτι γι’ αυτό.

Εξάλλου οι παίκτες μας που παίζουν μπροστά, έχουν τελικές. Αυτοί που δεν έχουν είναι οι παίκτες που παίζουν λίγο πιο πίσω. Δηλαδή τους αρέσει να έχουν πολλές επαφές, να δημιουργούν, αλλά όχι να εκτελούν.

Αυτό όμως για να εξελιχθούν και να γίνουν καλύτεροι θα πρέπει να το βάλουν ως στοιχείο στο παιχνίδι τους. Από πέρσι το έχουμε δουλέψει. 

Περιμέναμε και τις μεταγραφές που θα μας βοηθούσαν, αλλά δεν το είχαμε αυτό.

Υπάρχει στασιμότητα. Είναι άδικο αυτό για τον Μακέντα, διότι είναι επιθετικός που κάνει αρκετά πράγματα αλλά δεν είναι καθαρό «9άρι». 

 Αν εκείνος δεν συμμετέχει στην ανάπτυξη, έχουμε ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα. Διότι θα πρέπει να βοηθήσουν οι πιο πίσω παίκτες. Βέβαια και ο ίδιος θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός».

– Για τις μεταγραφές της ομάδας ενόψει Γενάρη:

«Είμαστε σε μία διαδικασία με τον νέο τεχνικό διευθυντή. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία διαδικασία οργάνωσης, ακόμα και στα μεταγραφικά. 

Κοιτάς τι έχεις και τι παίκτες έχει πάρει και πάνω σ’ αυτό σχεδιάζεις.

Είναι πιο εύκολο να βρεις εξτρέμ ή κεντρικό χαφ, παρά έναν παίκτη που θα σου έχει σίγουρα το εύκολο γκολ. Εξαρτάται βέβαια και απ’ τα οικονομικά μας.

Πάντα θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως ο Γενάρης είναι περίεργος μεταγραφικά και δύσκολος μήνας, καθώς θα πρέπει να βρεις παίκτες που να έχουν κάνει καλή δουλειά και να μένουν τώρα ελεύθεροι ή να δίνονται με τη μορφή δανεισμού. 

Διότι δεν μπαίνουμε σε διαδικασία να πάμε σε παίκτη που έχει να παίξει από τον Αύγουστο…

Εγώ έχω στο μυαλό μου πως όσες κι αν είναι οι μεταγραφές του καλοκαιριού, αν καταφέρεις να σου βγει το 50% ή και λίγο παραπάνω, τότε πιστεύω πως πρέπει να είσαι ικανοποιημένος. Σίγουρα θα υπάρξουν επιλογές που δεν θα βγουν ή θα θέλουν μεγάλο χρόνο προσαρμογής. Εμείς στο κομμάτι που σκεφτόμασταν το καλοκαίρι πως θα έπρεπε να έχουμε χαφ που θα είχαν πιο εύκολο γκολ, δεν βελτιωθήκαμε και δεν πήραμε πράγματα».

-Για το αν είναι πάνω ή κάτω από 50% το ποσοστό μεταγραφικής επιτυχίας:

«Δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε ονόματα. Νομίζω όμως πως γενικά θα πρέπει να δούμε και τη διαδικασία που κινηθήκαμε πέρσι, που δεν είχαμε δικαίωμα μεταγραφών, ήρθαν πολλοί νέοι παίκτες εκτός ακαδημίας: ο Καμπετσής, ο Πούγγουρας, ο Χατζηθεοδωρίδης.

Παιδιά που έκαναν τις πρώτες τους εμφανίσεις στον Παναθηναϊκό και παιδιά της ακαδημίας που πήραν χρόνο. 

Έτσι λοιπόν η πρώτη μεταγραφική περίοδος που άνοιξε ήταν του περυσινού καλοκαιριού, οπότε μπαίνει κι αυτή στη διαδικασία και σε συνολική εικόνα είμαστε λίγο κάτω από το 50%».

-Για το τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να κάνει 2-3 σερί νίκες:

«Το αποτέλεσμα διαμορφώνει και τη ψυχολογία. Είναι ένα κομμάτι που δεν το καταφέραμε σε κανένα σημείο στον πρώτο γύρο. 

Σίγουρα μπορεί να είχαμε περισσότερους βαθμούς, αν είχαμε κάνει μία νίκη, μία ισοπαλία και να είχαμε 25-26 βαθμούς και κανείς να μην αναφερόταν στο στατιστικό αυτό.

Όμως όταν τελειώνει ο πρώτος γύρος και δεν είσαι στην εξάδα και σε παιχνίδια που θα μπορούσες να τα έχεις κερδίσει δεν το έκανες, πάντα δημιουργούνται προβλήματα και κακή ψυχολογία. Στο δια ταύτα, επειδή οι διαφορές είναι μικρές και πολλά ματς έχουν κριθεί στις λεπτομέρειες, θα πρέπει να μάθουμε να ψάχνουμε περισσότερο αυτές τις λεπτομέρειες.

Εμπιστοσύνη στους παίκτες μας έχουμε απόλυτη. Βλέπουμε τη δουλειά που κάνουμε και στο τέλος οι ομάδες που δουλεύουν έτσι, κερδίζουν αυτό που τους αξίζει».

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις