Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Παναθηναϊκός: Έβαλε 17,4 εκατ. ευρώ ο Αλαφούζος! Νέα ΑΜΚ 10 εκατ. ευρώ για Πιεμπονγκσάντ

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ eurokinissi

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ενημέρωσε ότι ο Γιάννης Αλαφούζος κατέθεσε τα 17,4 εκατ. ευρώ από τα 20 που είχε “υποσχεθεί” στην τελευταία τοποθέτησή του και πλέον θα “ανοίξει” τρίμηνη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου 10 εκατ. ευρώ για τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ.

Σημαντική εξέλιξη για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Παναθηναϊκού, αφού σύμφωνα με ενημέρωση από την “πράσινη” ΠΑΕ, ο Γιάννης Αλαφούζος κατέθεσε 17,4 εκατ. ευρώ στην τρέχουσα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και αναμένεται να προκηρυχθεί νέα, ύψους 10 εκατ. ευρώ, για τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ.

Ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας θα έχει έτσι τη δυνατότητα να καταβάλλει εντός τριμήνου, το ποσό των 10 εκατ. ευρώ και να πάρει στα “χέρια” του το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του Τριφυλλιού.

Σημαντική ημερομηνία η 21η Σεπτεμβρίου

Πιο συγκεκριμένα, στη Γενική Συνέλευση της 21ης Σεπτεμβρίου, θα “ανοίξει” η νέα ΑΜΚ, που θα φορά ουσιαστικά τον Πιεμπονγκσάντ και θα του δίνεται η δυνατότητα πέραν των χρημάτων, να εκλέξει και το δικό του Δ.Σ. για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Αλαφούζος είχε “υποσχεθεί” σε σχετική του τοποθέτηση, την καταβολή του ποσού των 20 εκατ. ευρώ στην τρέχουσα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, για την αποπληρωμή μέρους των χρεών και για να προχωρήσει η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Εξ αυτών φέρεται να κατέθεσε τελικά το ποσό των 17,4 εκατ. ευρώ, χωρίς να έχει γίνει γνωστός ο λόγος της διαφοροποίησης.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις