Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Παναθηναϊκός για το… έπος του Γουέμπλεϊ: «Έβαλε το ελληνικό ποδόσφαιρο στον παγκόσμιο χάρτη»

Παναθηναϊκός για το… έπος του Γουέμπλεϊ: «Έβαλε το ελληνικό ποδόσφαιρο στον παγκόσμιο χάρτη»

Σχεδόν μισός αιώνας! 49 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα (02.06.2020) από την ιστορική παρουσία του Παναθηναϊκού στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο “Γουέμπλεϊ” κόντρα στον Άγιαξ!

Στις 2 Ιουνίου 1971 ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φτιάξει μια από τις πιο λαμπερές σελίδες της ιστορίας του. Το “τριφύλλι” τέθηκε αντιμέτωπο στο Γουέμπλεϊ με την κορυφαία ομάδας της εποχής, τον Άγιαξ του εκπληκτικού Γιόχαν Κρόιφ.

Οι 11 Έλληνες παίκτες του Φέρενς Πούσκας κοίταξαν… κατάματα τον “Αίαντα”, έχοντας στο πλάι τους 10.000 φίλους, ηττήθηκαν με 2-0, αλλά κέρδισαν το σεβασμό της ποδοσφαιρικής Ευρώπης. Ο Άγιαξ πήρε τη νίκη χάρη σε γκολ των Φαν Ντάικ στο 5ο λεπτό και αυτογκόλ του Καψή στο 87ο λεπτό.

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε στον τελικό του Γουέμπλεϊ με τους Τάκη Οικονομόπουλο, Γιάννη Τομαρά, Γιώργο Βλάχο, Κώστα Ελευθεράκη, Αριστείδη Καμάρα, Φραγκίσκο Σούρπη, Χάρη Γραμμό, Τότη Φυλακούρη, Αντώνη Αντωνιάδη, Μίμη Δομάζο, Άνθιμο Καψή.

Σε εκείνη την πορεία συμμετείχαν και οι Βασίλης Κωνσταντίνου, Δημήτρης Καλλιγέρης, Γιώργος Δεληγιάννης, Κώστας Αθανασόπουλος, Βίκτωρ Μητρόπουλος, Γιώργος Γονιός, Κώστας Χατζηανδρέου.

Μέσω των λογαριασμών της στα social media, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έστειλε μήνυμα για τη συμπλήρωση 49 ετών από το έπος του Γουέμπλεϊ.

«Προχωρείτε του ΠΑΟ λιοντάρια στο Γουέμπλεϊ βάλτε φωτιά. Σαν κι εσάς διαλεχτά παλικάρια, μόνο η Ελλάδα γεννά»! 49 χρόνια από την ημέρα που ο Παναθηναϊκός έβαλε το ελληνικό ποδόσφαιρο στον παγκόσμιο χάρτη!

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις