Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Λαμία: Ήταν… λίγος και αποκλείστηκε από το Κύπελλο

Παναθηναϊκός

Τεράστια πρόκριση στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας για τη νεοφώτιστη στην Superleague, Λαμία. Ο Παναθηναϊκός των χιλίων προβλημάτων έδωσε μεγάλη “μάχη” στη Λεωφόρο για να ανατρέψει το 4-1 του πρώτου ματς, αλλά ομάδα του Μπάμπη Τεννέ ηττήθηκε μόνο με 1-0 και πήρε το “εισιτήριο” για τους την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Πανάξια και ιστορική πρόκριση στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας για τη Λαμία, που.. πέταξε εκτός θεσμού τον Παναθηναϊκό. Το “τριφύλλι” είχε εξ αρχής ένα… βουνό μπροστά του, μετά την ήττα με 4-1 στο πρώτο ματς, έδωσε μεγάλη “μάχη” για να το ανατρέψει, αλλά οι χτυπητές αδυναμίες του στην κορυφή της επίθεσης του έδωσαν τη νίκη με το “φτωχό” 1-0.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο ματς με το πόδι… πατημένο στο γκάζι! Το πρώτο ημίχρονο ήταν γεμάτο χαμένες ευκαιρίες για τους “πράσινους”, που όμως έδειξαν για ένα ακόμα ματς πως έχουν πρόβλημα στον παίκτη που θα… τελειώσει τη φάση. Απ’ την άλλη, η Λαμία βρέθηκε κατά κύριο λόγο πίσω από τη σέντρα, ψάχνοντας μια καλή αντεπίθεση. Στην μοναδική της καλή στιγμή στο 45λεπτο, ο Πίτι σούταρε άουτ μέσα απ’ την μεγάλη περιοχή (28′).

Το πρώτο ημίχρονο ήταν “βαμμένο” στα πράσινα! Μουνιέ και Βιγιαφάνιες βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό στην “πράσινη” πολιορκία, πήραν πολλές επιθετικές προσπάθειες (ειδικά ο Γάλλος), αλλά η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ έκανε μεγάλη προσπάθεια να μην δεχθεί γκολ.

Οι ευκαιρίες του “τριφυλλιού” ξεκίνησαν από τα πρώτα λεπτά, ενώ στο 17′ ο Μουνιέ δεν είχε καλό “τελείωμα” μέσα απ’ την μεγάλη περιοχή. Οι σημαντικότερεςμ φάσεις όμως χάθηκαν λίγο πριν οι ομάδες πάνε στα αποδυτήρια. Στο 42′ ο Μουνιέ πέρασε τον Αναστασιάδη, αλλά το σουτ που έκανε έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών της εστίας του Παπαδόπουλου. Δυο λεπτά αργότερα, ο Μολίνς βγήκε σε θέση τετ-α-τετ με τον αντίπαλο πορτιέρε, αλλά το πλασέ του έστειλε την μπάλα πάνω στον Παπαδόπουλο, που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε, με την Λαμία να είναι -εκτός του Πίτι- πίσω από τη γραμμή του κέντρου και να αμύνεται μαζικά και με επιτυχία. Απ’ την μεριά του, ο Παναθηναϊκός πίεσε όσο μπορούσε, αλλά στο δεύτερο μέρος δεν κατάφερε να φτιάξει φάσεις στα αντίπαλα καρέ.

Με αυτή την εικόνα του Παναθηναϊκού, οι οπαδοί της ομάδας που βρέθηκαν στη Λεωφόρο ασχολήθηκαν με τον πρώην ισχυρό άντρα της ομάδας, Γιάννη Αλαφούζο, φωνάζοντας πολλά υβριστικά συνθήματα.

Στο 71΄ και μετά σύγχυση της άμυνα της Λαμίας, ο Κουλιμπαλί δεν μπόρεσε από κοντά να ελέγξει στην μπάλα και να σκοράρει. Τρία λεπτά αργότερα όμως οι “πράσινοι” έκαναν το 1-0. ο Χίλιεμαρκ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κουλιμπαλί πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Μουνιέ με κοντινό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Τα επόμενα λεπτά οι παίκτες του Παναθηναϊκού τα έδωσαν όλα για για να σκοράρουν, αλλά η Λαμία δεν άφησε άλλο κενό στην άμυνα της κι έτσι έφτασε στην πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, στηριζόμενη στην νίκη της (4-1) στο πρώτο ματς.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Ινσούα, Αυλωνίτης (77΄ Πίσπας), Κουρμπέλης, Κουλιμπαλί, Τζανδάρης (57΄ Δώνης), Χίλιεμαρκ, Βιγιαφάνιες, Μουνιέ, Άλτμαν (58΄ Χατζηγιοβάνης), Μολίνς

Λαμία(Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Όμο, Παντελιάδης, Βάντερσον, Ακόστα (79΄ Τσούκαλος), Ριβέρα, Αναστασιάδης, Αναστασόπουλος (60΄ Κουτρομάνος), Μπλάζιτς, Ασίγκμπα, Πίτι (86΄ Βουό)

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις