Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: «Πανάθα» ενωμένη ποτέ νικημένη!

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: «Πανάθα» ενωμένη ποτέ νικημένη!

-Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος του Ολυμπιακού και δίκαια νίκησε 1-0 στο ντέρμπι της Λεωφόρου
-Κορυφαίος του «τριφυλλιού» ο ήδη… κλεισμένος από την Μπενφίκα, Βλαχοδήμος
-Από ένα πέναλτι ζήτησαν οι δυο ομάδες
-Προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας είχε ο Ολυμπιακός που… άργησε να κάνει την αντεπίθεσή του

Το live του Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Ο συσπειρωμένος Παναθηναϊκός -των πολλών προβλημάτων- ήταν καλύτερος του Ολυμπιακού, πάλεψε με τα… χίλια για τη νίκη και οι παίκτες του τη χάρηκαν σαν μικρά παιδιά με τους οπαδούς τους. Οι «ερυθρόλευκοι» -που εμφάνισαν προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας- θυμήθηκαν ότι παίζουν σε ντέρμπι από το 70′ και μετά, διάστημα στο οποίο είχαν πράγματι καλές ευκαιρίες. Αλλωστε, τότε αποφάσισε να παίξει πιο επιθετικά ο Λεμονής ρίχνοντας στη μάχη και τον Ανσαριφάρντ! Ο Σισέ ήταν ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού, ενώ σπουδαία εμφάνιση έκανε ο Βλαχοδήμος για τον Παναθηναϊκό.

Το ντέρμπι

Το παιχνίδι στο πρώτο εικοσάλεπτο ήταν σχετικά ισορροπημένο, αλλά την υπεροχή είχε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος μπήκε δυνατά στο ματς κυνηγώντας το γρήγορο γκολ, ωστόσο δεν τα κατάφερε.

Μόλις στο 4′ ο Παναθηναϊκός είχε την πρώτη του καλή στιγμή στο ντέρμπι. Η μπάλα έφτασε στον Χίλιεμαρκ, που έπιασε το σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή, αλλά δεν μπόρεσε να βρει στόχο.

Στο 11′ είχε τη δεύτερη ευκαιρία του στο παιχνίδι το «τριφύλλι». Τότε, ο Κουλιμπαλί έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι -έπειτα από εκτέλεση κόρνερ- αλλά έστειλε την μπάλα άουτ και τρία λεπτά μετά ζητησε πέναλτι ο Παναθηναϊκός, για χέρι του Ανδρούτσου στο όριο της μεγάλης περιοχής των «ερυθρόλευκων». Ο παίκτης του Ολυμπιακού δεν είχε το χέρι κολλημένο πάνω του, αλλά ούτε και απλωμένο και φάνηκε ότι δεν είχε πρόθεση… Ο διαιτητής ενδεχομένως να επηρεάστηκε από το γεγονός ότι η πορεία της μπάλας ξεκίνησε από σέντρα του Βιγιαφάνιες που ήταν κοντά στον Ανδρούτσο.

Κοντά στο 20ο λεπτό ο αγώνας ισορρόπησε, αλλά και πάλι ο Παναθηναϊκός είχε την υπέροχη, καθώς απειλούσε την αντίπαλη εστία σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις, έχοντας εμφανές πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας.

Το ημίχρονο έκλεισε με το σουτ του Λουντ στο 45+2′, από τα όρια της μεγάλης περιοχής. Ομως, ο Προτό έπεσε στα δεξιά και έδιωξε.

Ο Παναθηναϊκός και στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε δυνατά, ενώ η πρώτη τελική του Ολυμπιακού έγινε στο 51′, αλλά ο Πάρντο γλίστρησε στο σουτ που επιχείρησε εκτός περιοχής και δεν είχαν τύχη οι «ερυθρόλευκοι» σε αυτή τη φάση.

Πέντε λεπτά μετά οι «πράσινοι» βρήκαν δίχτυα. Ο Μόλινς μοίρασε στον Λουντ, ο οποίος έκανε το γύρισμα από τα αριστερά… Η αμυντική αδράνεια των παικτών του Ολυμπιακού επέτρεψε στον Βιγιαφάνιες να παραλάβει χωρίς δυσκολία την μπάλα και να ανοίξει το σκορ (1-0).

Ο Ολυμπιακός είχε μια ακόμη καλή στιγμή στο 71′, όταν ο Οτζίτζα μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή, έδωσε στον Πάρντο που έκανε το σουτ, αλλά πρόλαβε ο Λουντ να βάλει την κόντρα. Ακόμη καλύτερη ευκαιρία είχαν οι «ερυθρόλευκοι» στο 78′. Τέσσερα λεπτά αφού είχε μπει στο παιχνίδι ο Ανσαριφάρντ (έπαιξε πιο επιθετικά ο Λεμονής), πέρασε για… πλάκα τον Κολοβέτσιο, βγήκε τετ – α – τετ με τον Βλαχοδήμο, όμως ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού έκανε μια δύσκολη επέμβαση, πέφτοντας κάτω με το πρόσωπό του προς το τέρμα και έδιωξε με τη μέση του!

Ο Βλαχοδήμος από το 70′ και μετά που ο Ολυμπιακός απειλούσε ασταμάτητα με μεγάλες ευκαιρίες έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη νίκη. Το γεγονός δε ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στην Μπενφίκα, αλλά έπαιξε έτσι του δίνει πολλά… πράσινα credits!

Στο 79′ είπε πάλι «όχι» στην κεφαλιά του Ανσαριφάρντ, αλλά αυτή τη φορά ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού είχε και τη βοήθεια του δοκαριού. Ενα λεπτό αργότερα ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι, όταν ο Χουλτ έσπρωξε τον Καρσελά εντός περιοχής και ο Παπαπέτρου έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Οι Πειραιώτες δεν σταμάτησαν την αντεπίθεσή τους ως το τέλος, αν και αργά… το θυμήθηκαν. Στο 89′ ο Εμενίκε έκανε το κοντρόλ, όμως το σουτ του δεν ήταν καλό και ο Βλάχοδήμος μπλόκαρε.

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Μολέδο, Κολοβέτσιος, Χουλτ, Κουρμπέλης, Σιλά, Βιγιαφάνιες (83’ Καμπέσας), Λουντ, Χίλιεμαρκ (87’ Κουτρουμπής), Μολίνς (69’ Μουνιέ)

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ομάρ, Σισέ, Ένχελς, Κούτρης, Ρομαό, Οφόε (77’ Ζιλέ), Φορτούνης, Πάρντο (74’ Ανσαριφάρντ), Ανδρούτσος (Καρσελά), Εμενίκε

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις