Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Παναθηναϊκός: “Ανοικτή” η αποχώρηση Ουζουνίδη! “Πλάνο αγωνιστικής διάλυσης”

Ουζουνίδης
novasports.gr

Το μπάτζετ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός “πέφτει” ακόμα περισσότερο και ο Μαρίνος Ουζουνίδης εξέφρασε τη διαφωνία του για το συγκεκριμένο πλάνο, το οποίο χαρακτήρισε “διάλυσης”. “Ανοιχτό” το μέλλον του στον πάγκο της ομάδας.

Βαρύ το κλίμα! Ο Μαρίνος Ουζουνίδης μίλησε στη Nova και ξεκαθάρισε ότι διαφωνεί “κάθετα” με το νέο οικονομικό πλάνο που του παρουσιάστηκε από τη διοίκηση (περικοπή στο μπάτζετ 2 εκατ. ευρώ), τονίζοντας πως θα φέρει την αγωνιστική διάλυση του Παναθηναϊκού.

“Δεν είναι ρεαλιστικό πλάνο”

Ο τεχνικός του “τριφυλλιού” θέλησε να κάνει αρχικά τη συγκεκριμένη τοποθέτηση: “Από τις 21 Σεπτεμβρίου που ο μεγαλομέτοχος έκανε γνωστό ότι αποχωρεί από την ομάδα, έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στον Παναθηναϊκό. Η αλήθεια είναι ότι, όσοι έχουμε μείνει, εργαζόμαστε πάρα πολύ σοβαρά για τον Παναθηναϊκό. Δυστυχώς για εμάς κάθε εβδομάδα αλλάζει το πλάνο. Χθες ήταν το αποκορύφωμα.

Το κόστος της ομάδας πρέπει να πέσει ακόμη ενάμιση με δύο εκατομμύρια. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι μόνο νούμερα, αλλά είναι τεράστιο μέγεθος που πρέπει να κρατήσουμε όρθιο όλοι μας. Είχαμε κάτι όλοι στο μυαλό μας, ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές. Τώρα πάει να γίνει πολύ βίαια. Δεν είναι πλάνο σωτηρίας, αλλά αγωνιστικής διάλυσης.

Διαφωνώ εκατό τοις εκατό με το πλάνο, δεν είναι ρεαλιστικό πλάνο. Δεν παίρνω εγώ τις αποφάσεις, ούτε οι συνεργάτες μου. Υπάρχει ο μεγαλομέτοχος, υπάρχει ο πρόεδρος. Είναι η στιγμή να πάρουν ακόμα μια. Ο Παναθηναϊκός δεν μια κόλλα χαρτί με νούμερα. Αν αυτό θεωρείται Παναθηναϊκός…”.

Για το αν θα είναι στον πάγκο το Σάββατο: “Θα το δούμε. Είμαι προπονητής του Παναθηναϊκού γιατί να μην είμαι;”

Μπορεί να σας εξωθούν σε παραίτηση με αυτή την απόφαση; “Έχουν πάρει πολλές αποφάσεις, ας πάρουν άλλη μια”.

Για την ολοκλήρωση της συνεργασίας με τον Όσκαρ Χίλιεμαρκ που επιστρέφει στην Τζένοα και τις επόμενες αποχωρήσεις: “Δεν έγινε ξαφνικά με τον Χίλιεμαρκ. Είχα πει και τις προάλλες, να δω ποιοι παίκτες θα είναι διαθέσιμοι από εδώ και πέρα. Ο Όσκαρ θεωρεί ότι είναι καλύτερο για αυτόν να φύγει, με τα όσα συμβαίνουν στην ομάδα. Θα φύγει, αλλά νομίζω ότι στο επόμενο ματς θα παίξει. Νομίζω ότι και για τον Μολέντο και τον Λούκας (σ.σ.Βιγιαφάνιες) θα τελειώσουν σύντομα τα πράγματα. Ο Λούκας έχει παρουσιάσει μεγάλη βελτίωση από πέρυσι. Η αξία του Κουρμπέλη είναι υψηλή. Όταν έχεις κάτι που αξίζει 100, αν έχει μεγάλη ανάγκη μπορεί να το δώσεις με 20”.

Για Μολέδο και Βιγιαφάνιες: “Ο Λούκας έιναι ένας παίκτης που έχει παρουσιάσει βελτίωση. Από τη στιγμή που του ήρθε μια πολύ καλή πρόταση επιλέγει να φύγει. Αν θυμάστε και αυτός είπε κάποιες δηλώσεις πείτε μου ένα λόγο για να μπορέσω να μείνω. Ο Λούκας, ο Μολέντο, ο Λουντ ήταν παιδιά που δεν είχαν συμβόλαια ανάλογα με την αξία τους και στόχος μου ήταν μετά τις αποχωρήσεις να κάνουμε συζητήσεις για ανανέωση αλλά πως να γίνουν αυτά”.
Για τον Κουρμπέλη: “Είναι ένας παίκτης που η αξία του στο χρηματιστήριο είναι υψηλή. Σε άλλη περίπτωση θα μπορούσε να φέρει πολλά χρήματα στον Παναθηναϊκό. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει μπορεί ο ποδοσφαιριστής να μην θέλει να φύγει. Και σε αυτά εγώ λέω αν συμφωνώ ή όχι”.
Για το αν θα υπάρξει ενίσχυση: “Μας είπαν ότι μπορείτε να πάρετε παίκτες που να δώσουμε τώρα 30.000, 40.000 και του χρόνου να φτάνει στις 100.000, 150.000 ευρώ”.
Για το ματς με τον Απόλλωνα: “Ναι υπάρχει ομάδα να κατέβει. Έχουμε φτάσει σε σημείο να λέμε σε έναν παίκτη την Πέμπτη πρέπει να βρεις ομάδα να φύγεις και το Σάββατο να τους λέμε πρέπει να μπεις τα δώσεις όλα. Εγώ θα μιλήσω και στα παιδιά για το πλάνο που μου έχει ζητηθεί και θα δούμε”.

“Αυτό που γίνεται στον Παναθηναϊκό είναι πρωτόγνωρο”

Για την εικόνα στο ματς με την Κέρκυρα: “Και στα άλλα παιχνίδια τα τελευταία δεν ήταν κακή η ομάδα. Στον πρώτο γύρο είχαμε βάλει 11 γκολ και στα τρία πρώτα του δεύτερου έχουμε πετύχει οκτώ γκολ. Αξίζαμε καλύτερα αποτελέσματα. Πληρώναμε κάποιες επιπολαιότητες. Στο τελευταίο ματς βγάλαμε πράγματα που έχουμε τις δυνατότητες. Για μένα βέβαια τη μια είναι έτσι, την άλλη άσχημα. Δεν είναι εύκολο όλο αυτό να το χειριστείς. Άνθρωποι είναι δεν είναι απλά ποδοσφαιριστές. Δεν είναι εύκολο να βλέπουν κάποιον καλό συμπαίκτη τους να αποχωρεί. Είναι και ψυχολογικό”.

Εμφανίζεστε προβληματισμένος στους παίκτες; “Στους παίκτες μου, τους λέω την αλήθεια και όπως είναι η κατάσταση. Δεν μπορώ να τους κοροϊδεύω. Δεν είναι εύκολο για μια ομάδα με το μέγεθος του Παναθηναϊκού να αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα. Αυτό που γίνεται είναι πρωτόγνωρο”.

Ποιους παίκτες θα έχετε σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα; “Ο Όσκαρ θα φύγει, αλλά πιθανόν θα παίξει. Για τους άλλους δεν μπορώ να ξέρω. Μπορεί μέχρι το βράδυ να παρουσιαστεί κάτι άλλο”.

Υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι προσωπικό εναντίον σας; “Δεν ξέρω, ρωτήστε τους ίδιους. Εμείς είμαστε εργαζόμενοι, άλλοι είναι τα αφεντικα, έχουν πάρεις τόσες αποφάσεις”.

Υπάρχει ομόνοια και συνεργασία στο κλαμπ; “Από τη μια υπάρχει ένα χαρτί με κάτι νούμερα κι από την άλλη το αγωνιστικό κομμάτι. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με τεράστια ιστορία, πολύ πιο πάνω από οποιοδήποτε πρόσωπο. Θεωρώ ότι κάποια στιγμή θα εμφανιστεί ξανά και θα πάει εκεί που πρέπει”.

Πώς γίνεται ο Αλαφούζος να έχει ανακοινώσει αποχώρηση και να παίρνει αποφάσεις; “Μα, είναι ο μεγαλομέτοχος. Πιστεύει κανείς ότι όποια απόφαση έχει παρθεί μέχρι τώρα ήταν εν αγνοία του Γιάννη Αλαφούζου; Καμία… Είτε ποιοι παίκτες πρέπει να έρθουν. Ο Παναθηναϊκός έχει μεγαλομέτοχο, έχει διοίκηση. Έχετε δει εσείς καμία επιχείρηση που αποφασίζει ο εργαζόμενος”.

Με την αποχώρηση σας θα μπορούσε να διαλυθεί το αγωνιστικό τμήμα; “Ο Παναθηναϊκός είναι τεράστιος σύλλογος για να διαλυθεί. Για μένα αυτό είναι πλάνο διάλυσης, δεν σημαίνει ότι θα διαλυθεί. Πρέπει και αγωνιστικά, ξέραμε ότι θα έρθουν δύσκολες στιγμές.

Είχαμε συμφωνήσει για ένα πλάνο ώστε το καλοκαίρι να ξεκινήσει κάτι άλλο. Πάει να γίνει αυτή τη στιγμή. Αν βρείτε άλλη ομάδα που έχει ρίξει τόσο πολύ το μπάτζετ. Φτάσαμε σε σημείο να μας ζητηθεί και να αποχωρήσει τραυματίας ποδοσφαιριστής”.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις