Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Παναθηναϊκός: Pan Asia ή… θάνατος! Υποβιβασμός αν δεν αλλάξει η ιδιοκτησία

Παναθηναϊκός
ΦΩΤΟ eurokinissi

FIFA και UEFA φαίνεται να βάζουν “βέτο” στην αλλαγή του πλαισίου για τις άδειες στη Superleague και ο Παναθηναϊκός μπορεί πλέον να γλιτώσει τον υποβιβασμό, μόνο αν αλλάξει άμεσα το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί μέσω της ΕΠΟ και της Superleague να αλλάξει τον κανονισμό που θέλει όποια ομάδα δεν παίρνει άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα να υποβιβάζεται στη Football League, αλλά βρίσκει… τοίχο στις ευρωπαϊκές αρχές.

Σύμφωνα με όσα διαρρέουν από FIFA και UEFA, αμφότερες είναι αντίθετες σε οποιαδήποτε “χαριστική” αλλαγή του κανονιστικού πλαισίου του πρωταθλήματος, για την παραμονή του Τριφυλλιού -κάι άλλων ομάδων- στην πρώτη κατηγορία.

Ως εκ τούτου, η μόνη λύση για τον Παναθηναϊκού αυτή τη στιγμή “ακούει” στο όνομα της Pan Asia και του Παϊρό Πιεμπονγκσαντ. Ο Ταϋλανδός αναμένεται εντός των επόμενων ημερών στην Ελλάδα για τις τελικές συζητήσεις με το Γιάννη Αλαφούζο και από την εξέλιξη αυτών, θα κριθεί όπως φαίνεται και ο υποβιβασμός ή όχι των “πρασίνων”.

Κι αυτό γιατί στην περίπτωση που προχωρήσει άμεσα, η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην ΠΑΕ, τότε ο Παναθηναϊκός θα μπορεί να ζητήσει ένα περιθώριο χρόνου για την άδεια, το οποίο και θα λάβει πιθανότατα από τις ευρωπαϊκές αρχές, ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις. Σε διαφορετική περίπτωση, ο υποβιβασμός μοιάζει απίθανο να αποφευχθεί.

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις