Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Πανιώνιος: Άδειος ψυχολογικά και ηττημένος

Παναθηναϊκός - Πανιώνιος
ΦΩΤΟ eurokinissi

Την πρώτη του ήττα στη Λεωφόρο μετά από 20 ματς δέχθηκε ο Παναθηναϊκός. Το “τριφύλλι” των χιλίων οικονομικών προβλημάτων δεν έπεισε κόντρα στον Πανιώνιο και έχασε με 1-0 στο τελευταίο του φετινό εντός έδρας ματς. Έπεσαν.. ψιλές στο φινάλε μεταξύ οπαδών των “πρασίνων”, μετά από σύνθημα που ακούστηκε κατά Βαρδινογιάννη.

Την πρώτη του νίκη στην έδρα του Παναθηναϊκού μετά το 2001 πήρε ο Πανιώνιος. Το αποδεκατισμένο αγωνιστικά και γεμάτο οικονομικά προβλήματα“τριφύλλι” έχασε μετά από 20 μέσα στη Λεωφόρο από το γκολ του Ντούρμισάι και πλέον -πέρα από το αβέβαιο μέλλον του- έχει μπροστά του και ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα (εκτός έδρας με ΠΑΟΚ και Ξάνθη).

Ξύλο στο τέλος του αγώνα στην εξέδρα μεταξύ κάποιων οπαδών του “τριφυλλιού” μετά από συνθήματα που ακούστηκαν κατά Βαρδινογιάννη.

Εκτός ο Μολέδο την τελευταία στιγμή

Ακόμα και λίγο πριν τη σέντρα, ο Παναθηναϊκός είχε πρόβλημα για τον καταρτισμό της 11άδας του. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης άκουσε τον Ροντρίγκο Μολέδο να του λέει πως δεν αισθάνεται έτοιμος να αγωνιστεί, παραπονέθηκε για πόνους στο σημείο που είχε κάνει ράμματα (ο Βραζιλιάνος είχε τραυματιστεί στο κεφάλι στο ματς με την ΑΕΚ) κι έτσι τον άφησε εκτός αποστολής. Κόντρα στον Πανιώνιο δεν αγωνίστηκαν και οι τραυματίες Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλης, Κουλιμπαλί και Μουνιέ και φυσικά ο Τσάβες.

Το ματς…

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο ματς, θέλοντας να κυκλοφορήσει την μπάλα, αλλά δεν είχε ανάπτυξη από τις πτέρυγες, κάτι που έκανε τον Μαρίνο Ουζουνίδη να είναι ανήσυχος. Παρά το.. χλιαρό του ξεκίνημα, ο Πανιώνιος ήταν αυτός που είχε την πρώτη σημαντική φάση στο ματς. Στο 8′ Ο Σπιριντόνοβιτς έκανε την προσπάθεια από αριστερά, “έσπασε” την μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής και τον Γεσίλ, αλλά το πλασέ του από καλό σημείο ήταν άστοχο.

Οι Νεοσμυρνιώτες αμύνθηκαν πολύ έξυπνα, πέρασαν.. εύκολα το πρώτο 15λεπτο του ματς και στη συνέχεια ανέβασαν στροφές. Τα σουτ των Σπιριντόνοβιτς και Σαββίδη όμως βρήκαν σε ετοιμότητα τον Διούδη. Η πρώτη καλή στιγμή του “τριφυλλιού’ ήρθε στο 22′, όταν ο Κότνικ μπλόκαρε το σουτ του Μολίνς.

Το ματς πήρε καλό ρυθμό στη συνέχεια, με τον Παναθηναϊκό να αλλάζει πιο γρήγορα την μπάλα και να φτιάχνει τις επιθέσεις του από τις πτέρυγες. Στο 31′ ο Ο Καμπέσας γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι στον Χατζηγιοβάνη, ο οποίος έπιασε το σουτ, αλλά ο Βλάχος-με εξαιρετικό τάκλιν- έβαλε την κόντρα και έδιωξε.

Το τελευταίο πεντάλεπτο του ημιχρόνου είχε και αυτό σημαντικές φάσεις. Στο 42′ ο Σπιριντόνοβιτς επέλεξε να σουτάρει από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής -η μπάλα κόντραρε στον Λουντ- αντί να δώσει στον αφύλαχτο Λάμπρου(!) που θα έβγαινε τετ-α-τετ με τον Διούδη. Δυο λεπτά αργότερα ο Κότνικ έπεσε έγκαιρα στη γωνία του και έδιωξε την όμορφη εκτέλεση φάουλ του Άλτμαν.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης εντόπισε τα προβλήματα στο χώρο του κέντρου και την πτέρυγα και πέρασε τους Ρέις και Χίλιεμαρκ στις θέσεις των Σιλά και Χατζηγιοβάνη. Το “τριφύλλι” έδειξε βελτιωμένο, αλλά όχι τόσο ώστε να πάρει τα ηνία της αναμέτρησης. Ο Πανιώνιος συνέχισε να κρατά τους γηπεδούχους εκτός της περιοχής του (το γυριστό σουτ του Κολοβέτσιου στο 61′ ήρθε μετά από κόρνερ) και δεν σταμάτησε να έχει επιθετικές βλέψεις

Στο 70′ είχαμε μια σημαντική στιγμή για τον Παναθηναϊκό, αφού ο 17χρονος Εμμανουηλίδης έκανε το ντεμπούτο του στην Superleague. Μάλιστα, λίγο πριν αντικαταστήσει τον Καμπέσας δέχθηκε την… πατρική συμβουλή του Ουζουνίδη. “Μπες ελεύθερα και παίξε” του είπε ο Έλληνας τεχνικός.

Στο 73′ όμως το παιχνίδι “στράβωσε”.. μια και καλή για το “τριφύλλι”. Ο Σιώπης (από τους κορυφαίους των φιλοξενούμενων) έκανε την κάθετη πάσα, ο Ρέις προσπάθησε να “κόψει” την μπαλιά αλλά έβγαλε πάσα στον Ντουρμισάι, που πλάσαρε εύστοχα για το 0-1.

Τρία λεπτά αργότερα οι “πράσινοι” πλησίασαν στην ισοφάριση. Ο Χίλιεμαρκ εκτέλεσε το μακρινό φάουλ, ο Άλτμαν πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα μόλις άουτ. Παρά την πίεση που άσκησε, το “τριφύλλι” δεν μπόρεσε να φτάσει στο γκολ κι έτσι γνώρισε την πρώτη του εντός έδρας, με τον Ουζουνίδη στον πάγκο του. “Εμείς θα σε κρατήσουμε Παναθηναϊκέ” φώναζαν στο φινάλε του αγώνα οι φίλοι των “πρασίνων”!

Άξιο αναφοράς, πως λίγο πριν τη λήξη του αγώνα έπεσε και λίγο ξύλο στην εξέδρα. Τα συνθήματα κατά του Βαρδινογιάννη έφεραν την αντίδραση -με χειρονομίες- από μερίδα οπαδών. Στη θύρα 2 του γηπέδου έπεσε για λίγα λεπτά ξύλο, με την ένταση να εκτονώνεται αμέσως μετά το σφύριγμα της λήξης.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Χουλτ, Κουτρουμπής, Κολοβέτσιος, Σιλά (46’ Ρέις), Λουντ, Χατζηγιοβάνης (46’ Χίλιεμαρκ), Καμπέσας (69’ Εμμανουηλίδης), Άλτμαν, Μολίνς

Πανιώνιος: Κότνικ, Χατζησαφί, Μπανανά, Γκιοατά, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης, Σαββίδης (84’ Παπαγεωργίου), Λάμπρου, Σπιριντόνοβιτς, Γεσίλ (61’ Ντουρμισάι)

Διαιτητής: Τζήλος
Γήπεδο: Απόστολος Νικολαΐδης

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις