Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Η Superleague έδωσε… λύση! Ο Παναθηναϊκός γλίτωσε τον υποβιβασμό

Παναθηναϊκός
ΦΩΤΟ eurokinissi

Το Δ.Σ. της Superleague ενέκρινε την αλλαγή στην ποινή υποβιβασμού για τις ομάδες που δεν θα λάβουν την άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της νέας σεζόν, γεγονός που κρατάει τον Παναθηναϊκό στη “μεγάλη” κατηγορία. Ποινή -6 βαθμών και απαγόρευση μετεγγραφών η τροποποίηση που έγινε. Το… τυπικό σκέλος θα ολοκληρωθεί με την έγκριση της απόφασης από την Εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ.

Σωτήρια αλλαγή για τον Παναθηναϊκό και τις ΠΑΕ που δεν καταφέρνουν να λάβουν την άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της νέας σεζόν ενέκρινε το Δ.Σ. της Superleague, την Πέμπτη (03/05).

Με ψήφους 11 υπέρ και 4 κατά πέρασε από την συνεδρίαση της Λίγκας η αλλαγή στον κανονισμό για υποβιβασμό των ομάδων που δεν παίρνουν άδεια, γεγονός που κρατάει το “τριφύλλι” στη “μεγάλη” κατηγορία.

Η συγκεκριμένη ποινή αντικαταστάθηκε από αφαίρεση έξι βαθμών, ενώ πιθανότατα θα υπάρξει και απαγόρευση μετεγγραφών στο νέο πρωτάθλημα (πιθανότατα θα επιτραπούν μόλις τρεις μετεγγραφές ή ανανεώσεις για παίκτες άνω των 23 ετών, μία στη χειμερινή μετεγγραφική περίοδο, ενώ όσοι παίκτες κάτω των 23 ετών αποκτηθούν θα είναι Έλληνες).

Από ‘κει και πέρα, με πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ θα τιμωρούνται οι ομάδες που δεν θα έχουν εξασφαλίσει άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα, επειδή δεν θα έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Οι ομάδες που τάχθηκαν κατά της αλλαγής αυτής ήταν οι ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης και Πλατανιάς, ενώ κρίσιμη ήταν η στάση του ΑΟΚ, που τελικά ψήφισε υπέρ. Να αναφέρουμε πως από τη συνεδρίαση απουσίαζε και ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Πλέον, η Superleague θα ενημερώσει την ΕΠΟ, που αναμένεται -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- να εγκρίνει τη συγκεκριμένη απόφαση στην εκτελεστική της επιτροπή.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις