Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Παναθηναϊκός: Σχέδιο σωτηρίας με Σαραβάκο και Καραγκούνη!

Παναθηναϊκός: Σχέδιο σωτηρίας με Σαραβάκο και Καραγκούνη!

– Πιάνει δουλειά η νέα διοίκηση, προκειμένου ο Παναθηναϊκός να μην οδηγηθεί στα βράχια
– Στόχος είναι να ηγηθούν της προσπάθειας ισχυρές προσωπικότητες της ομάδας, όπως ο Σαραβάκος και ο Καραγκούνης
– Πρώτη σκέψη η δημιουργία ενός υπερταμείου
– Ο ρόλος του Αλέξη Τσίπρα

Ο Γιάννης Αλαφούζος τράβηξε… την πρίζα, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται σε τραγική οικονομική κατάσταση. Το μέλλον του “τριφυλλιού” είναι εξαιρετικά αβέβαιο και δίνεται μάχη για να βγει ο Οκτώβριος και στη συνέχεια η φετινή αγωνιστική περίοδος.

Μετά την αποχώρηση του Αλαφούζου, η νέα διοίκηση του “τριφυλλιού” με πρόεδρο τον Βασίλη Κωνσταντίνου και η “επιτροπή σωτηρίας” θα προσπαθήσουν να βρουν λύσεις για να σώσουν τον Παναθηναϊκό και η ομάδα να μην οδηγηθεί στα βράχια.

Το υπερταμείο και ο ρόλος των Σαραβάκου-Καραγκούνη

Η “πράσινη” διοίκηση θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να γλιτώσει τον Παναθηναϊκό. Σύμφωνα με την εφημερίδα Live Sport, η πρώτη σκέψη της είναι να δημιουργήσει ένα υπερταμείο, το οποίο θα κληθούν να… γεμίσουν όσοι έχουν τη δυνατότητα, από οικονομικά επιφανείς φίλους της ομάδας, μέχρι και τον απλό κόσμο. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε τους φιλάθλους του, η αγάπη των οποίων μπορεί να σώσει την κατάσταση.

Ποιοι είναι οι καλύτεροι για να ηγηθούν αυτής της προσπάθειας; Μα φυσικά οι ισχυρές προσωπικότητες του “τριφυλλιού”, όπως είναι ο Δημήτρης Σαραβάκος και ο Γιώργος Καραγκούνης, οι οποίοι είναι άφθαρτοι κι είχαν τη δυνατότητα να εμπνεύσουν τον κόσμο.

Αφού δημιουργηθεί το υπερταμείο, στόχος είναι να συγκεντρωθούν χρήματα για να μπορέσει αρχικά η ομάδα να λειτουργήσει κανονικά τον Οκτώβριο και στη συνέχεια να καλύψει τις υποχρεώσεις της μέχρι το τέλος της σεζόν. Η κατάσταση είναι τόσο οριακή που μόνο δεδομένο δεν θεωρείται ο Παναθηναϊκός να ολοκληρώσει κανονικά τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Ο ρόλος του Τσίπρα

Σύμφωνα με την εφημερίδα Live Sport, η κατάσταση στον Παναθηναϊκό μόνο απαρατήρητη δεν περνά από τον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός δεν επιθυμεί να οδηγηθεί το “τριφύλλι” στα βράχια επί των ημερών του, καθώς η διάλυση του Παναθηναϊκού θα έχει κοινωνικές συνέπειες, ίσως και πολιτικές. Γι’ αυτό και φέρεται να βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελο, ώστε να προχωρήσει νομοθετικά το θέμα του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Γουδί.

Ποιος είναι ο στόχος του Αλέξη Τσίπρα; Ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι αν υπάρχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο και νομικά θωρακισμένο, ο σύλλογος θα γίνει πιο ελκυστικός. Έτσι δεν αποκλείεται να βρεθεί κάποιος επενδυτής για να τον αναλάβει. Βέβαια, υπάρχει κι ένα “αγκάθι”. Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός διαθέτει διοίκηση πρωτοδικείου και δεν μπορεί να δεσμεύσει οποιοδήποτε πλάνο με την υπογραφή του. Υπενθυμίζεται ότι ο Ερασιτέχνης έχει την ευθύνη για το γήπεδο.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις