Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Τζανδάρης: “Δεν είναι και Μπαρτσελόνα ο ΠΑΟΚ”

Παναθηναϊκός – Τζανδάρης: “Δεν είναι και Μπαρτσελόνα ο ΠΑΟΚ”
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Φάνης Τζανδάρης μίλησε για το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα τη Δευτέρα (29/10), για την όγδοη αγωνιστική της Superleague.

Ο μέσος του “τριφυλλιού” τόνισε ότι η ομάδα του Γιώργου Δώνη θα πάει στη Θεσσαλονίκη για να κάνει το παιχνίδι της και να διεκδικήσει τη νίκη απέναντι σ’ έναν ισχυρό αντίπαλο.

Όσα δήλωσε ο Τζανδάρης στη Nova

”Στο δικό μας μυαλό δεν υπάρχει ήττα . Μπαίνουμε με σκοπό να κερδίσουμε και αυτό το έχουμε καταφέρει ως έναν βαθμό και στα προηγούμενα ματς. Πιστεύω με το ίδιο σκεπτικό θα πάμε και μέσα στην Τούμπα”.

Τι έπαιξε ρόλο στο να αλλάξει τόσο το κλίμα σε σχέση με πέρυσι;

“Έχουμε κρατήσει έναν κορμό από πέρυσι. Το σημαντικό είναι πως οι περισσότεροι είμαστε Έλληνες, έχουμε δεθεί και με όλα τα προβλήματα που είχαμε πέρυσι. Σημαντικό ρόλο έχει παίξει και ο προπονητής. Βέβαια το κλίμα ήταν καλό στα αποδυτήρια και πέρυσι, άσχετα αν δεν έβγαινε αυτό στον αγωνιστικό χώρο. Ο κ. Δώνης έχει δώσει το δικό του στίγμα, έχει εμβαθύνει στη σκέψη μας και στην ψυχή μας που πρέπει να είμαστε ομάδα”.

Τι διαφορετικό έχει η ομάδα σε σχέση με πέρυσι;

“Καταρχήν να πούμε πως στην προετοιμασία δουλέψαμε καλά. Τρέξαμε αρκετά και η κατοχή είναι η νοοτροπία του Παναθηναϊκού αλλά και του προπονητή μας. Πρέπει να είμαστε μια ομάδα που έχει τη μπάλα στα πόδια της και κάνει επιθέσεις”.

Περίμενες τόσο καλά αποτελέσματα και τόσο γρήγορα;

“Πραγματικά τόσο γρήγορα δεν περιμέναμε να βγει η δουλειά μας αλλά μέχρι στιγμής μας πάει καλά. Είναι η αυτοπεποίθηση που έχουμε σαν ομάδα. Είναι και η ποιότητα κάποιων παικτών που βοηθάει σε αυτό. Είμαστε σαν ομάδα αρκετά καλά ενώ υπάρχουν καλά παιδιά στα αποδυτήρια”.

Ρεαλιστικός στόχος υπάρχει για τον φετινό Παναθηναϊκό;

“Ρεαλιστικά ας δούμε τα πράγματα αληθινά θέλουμε να φτάσουμε την ομάδα όσο πιο ψηλά μπορούμε. Νέα ομάδα, με νέα παιδιά. Όσο περνάει ο καιρός και έρχονται τα αποτελέσματα για ποιο λόγο να μην χτυπήσουμε το πρωτάθλημα ή το Κύπελλο. Ο πιο ρεαλιστικός στόχος είναι το Κύπελλο”.

Μίλησες και για πρωτάθλημα;

“Γιατί όχι αν έρθουν τα αποτελέσματα”.

Πως περιμένεις το ματς στην Τούμπα;

“Έχω αναμνήσεις από τη συγκεκριμένη ομάδα, ωραία χρόνια. Το παρομοιάζω σαν κάποιον που είναι στο εξωτερικό και γυρίσει στο σπίτι του και νοιώθει οικεία. Μακάρι να γεμίσουν το γήπεδο, να έχει ωραία ατμόσφαιρα και ναι γίνει ένα ωραίο ματς”.

Πως σου φαίνεται ο φετινός ΠΑΟΚ;

“Έχει την ποιότητα κάποιων παικτών, καλούς παίκτες, πρεσσάρουν καλά σαν ομάδα. Βέβαια είναι και αυτοί ευάλωτοι. Δεν είναι η Μπαρτσελόνα. Μπορούμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα. Αν τους προσαρμόσουμε στο δικό μας παιχνίδι κάτι μπορούμε να πάρουμε”.

Αρκετά παιδιά θα παίξουν για πρώτη φορά σε τέτοιο παιχνίδι θα τους επηρεάσει;

“Η πίεση είναι διαφορετική, πιστεύω ότι όμως κανείς δεν καταλαβαίνει τίποτα. Παίζουν σε μια ομάδα που γνωρίζουν πόσο μεγάλη είναι και έχουν παίξει αρκετά ντέρμπι και στις ακαδημίες”.

Η ήττα του ΠΑΟΚ από τη Βίντι, πιστεύεις θα τους επηρεάσει;

“Μια ήττα πονάει. Τους έχει επηρεάσει ψυχολογικά. Βέβαια ξεκούρασαν κάποιους παίκτες. Για εμάς θεωρώ πως είναι καλύτερα που έχασαν”.

Πως έχετε καταφέρει να σκέφτεστε φέτος μόνο το αγωνιστικό κομμάτι και αυτό να φαίνεται;

“Εμείς έχουμε επικεντρωθεί κυρίως στο αγωνιστικό κομμάτι και σε τίποτα άλλο”.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις