Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Βέμερ: Ενεργοποιείται η αφαίρεση βαθμών

Παναθηναϊκός - Βέμερ
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να πάρει αναβολή στην υπόθεση του Γενς Βέμερ κι έτσι ενεργοποιείται η διαδικασία της ενεργοποίησης αφαίρεσης τριών βαθμών από το πρωτάθλημα.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατέθεσε αίτημα αναβολής για την εκδίκαση της υπόθεση του Γενς Βέμερ (για την ενεργοποίηση της ποινής αφαίρεσης τριών βαθμών από το “τριφύλλι”, κάτι που δεν έγινε όμως δεκτό.

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ εκδίκασε κανονικά την υπόθεση, κάτι που σημαίνει πως η αφαίρεση 3 βαθμών… έρχεται. Ο δικαστής δεν έχει ανακοινώσει την απόφασή του ακόμα, κάτι όμως που αναμένεται να γίνει μέσα στην ημέρα. Σε περίπτωση που δεν γίνει αυτό, ο Παναθηναϊκός θα πάει με τους βαθμούς που έχει μαζέψει ήδη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Ο Παναθηναϊκός θα έχει περιθώριο τριών εργάσιμων ημερών από τη στιγμή που κοινοποιηθεί η απόφαση για να πληρώσει – έρθει σε συμβιβασμό με τον Βέμερ, ενώ στη συνέχεια ο παίκτης θα πρέπει να καταθέσει αίτημα αναίρεσης της ποινής.

Αν δεν συμβεί αυτό, τότε αφαιρούνται οριστικά τρεις βαθμοί. Εν συνεχεία οι πράσινοι θα έχουν επιπλέον πέντε εργάσιμες μέρες μετά τον επόμενο αγώνα τους (με τον Ατρόμητο), για να πληρώσουν και να πάρουν πάλι πίσω τους τρεις βαθμούς.

“Έχουμε έτοιμα αναβολής γιατί μέσα σε 1,5 μήνα βρισκόμαστε από την επιβολή στην ενεργοποίηση. Κανονικά σε άλλες περιπτώσεις αυτή η διαδικασία διαρκεί 3-4 μήνες, σε υποθέσεις της FIFA από 6-8 μήνες. Έχουν γίνει προσεγγίσεις, ζητούμε να υπάρξει μία ισότιμη μεταχείριση”, υποστήριξε ο δικηγόρος του Παναθηναϊκού, Άλκης Παπαντωνίου.

Οι πρότάσεις των “πρασίνων” στην πλευρά Βέμερ

Ο νομικός εκπρόσωπος του Βέμερ, Πάρις Ατλαμάζογλου επισήμανε: “Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν μας έχει δώσει ούτε ένα ευρώ απ’ όταν ξεκίνησε η διαδικασία, από τα τέλη Ιουλίου. Δεν μπορώ να ακούω άλλο ψέματα. Έκαναν δύο προτάσεις, η μία έλεγε να δώσουν 200 χιλ. ευρώ και να χαρίσουμε τα υπόλοιπα και η άλλη να δώσουν 50 χιλ. ευρώ κι όλα τα υπόλοιπα σε δόσεις. Όλες οι άλλες προτάσεις ήταν σε καφενειακό επίπεδο”.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις