Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Πανιώνιος – Άρης: Ένα και να… καίει για τους γηπεδούχους!

Πανιώνιος – Άρης: Ένα και να… καίει για τους γηπεδούχους!
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Άρης είχε την κατοχή της μπάλας στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει και έτσι, ο πιο επικίνδυνος Πανιώνιος, βρήκε το γκολ στο 42′ από μία κεφαλιά του Ντομίνγκες για τη δεύτερη διαδοχική νίκη του.

Για δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι, ο Άρης γνώρισε την ήττα με 1-0, “αδυνατώντας” να σκοράρει και κόντρα στον Πανιώνιο, παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησε κυρίως στο τέλος του παιχνιδιού.

Ο αγώνας στη Νέα Σμύρνη δεν διεκδίκησε “δάφνες” ποιότητας, καθώς παρά την εξαιρετική ατμόσφαιρα των οπαδών στις κερκίδες, εντός αγωνιστικού χώρου οι δύο ομάδες δυσκολεύτηκαν στην τελική προσπάθεια.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βρουν όμως ένα γκολ από στημένη φάση, με τον Ντομίνγκες με κεφαλιά στο 42′, από κόρνερ του Ντουρμισάι, να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα, για το πρώτο γκολ εναντίον του Άρη από αντίπαλο. Το 1-0 έμεινε μάλιστα μέχρι τέλους, για την πρώτη νίκη της ομάδας του Ανιγκό εντός έδρας.

Το παιχνίδι

Ο Άρης προσπάθησε από την αρχή να πάρει τον έλεγχο του αγώνα, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στον Πανιώνιο να ψάξει τις αντεπιθέσεις στον ανοιχτό χώρο και κάπως έτσι δημιούργησε τις πρώτες ευκαιρίες του στο ματς. Ο Σπιριντόνοβιτς ήταν μόνιμη “απειλή” στους “ανοιχτούς” χώρους, χάνοντας την καλύτερη ευκαιρία στο 14΄, όταν ο Κουέστα απέκρουσε δύσκολα το σουτ του μέσα από την περιοχή.

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να έχουν ανοίξει μάλιστα το σκορ στο 36′, όταν ο Μασούρας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, έχοντας υποδειχθεί νωρίτερα σωστά σε θέση οφσάιντ. Το γκολ ήρθε όμως τελικά για τον Πανιώνιο στο 42′. Από μπαλιά του Σπιριντόνοβιτς, ο Ντομίνγκες πήδηξε πιο ψηλά από όλους μέσα στην περιοχή και έπιασε την κεφαλιά, για να τη στείλει στα δίχτυα με τη βοήθεια και του Γιουνές, που βρήκε άθελά του τη μπάλα, για το 1-0 του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης μπήκε πιο δυνατά κι έγινε περισσότερο επιθετικός, ενώ ο Πανιώνιος έδωσε χώρο στο γήπεδο για να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις. Στο 58΄ οι δύο ομάδες δημιούργησαν από μία καλή ευκαιρία, αφού πρώτα ο Ντουρμισάι για τον Πανιώνιο έκανε το σουτ πάνω από την εστία του Κουέστα και αμέσως μετά ο Γιουνές για τον Άρη έστειλε την μπάλα με σουτ επίσης άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να “πιέζουν” και δημιούργησαν λίγο αργότερα τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους στο ματς. Από κόρνερ του Ματίγια στο 62′ ο Γιουνές πήρε την κεφαλιά από κοντά, όμως η μπάλα “έξυσε” το οριζόντιο δοκάρι του Κότνικ.

Καλή ευκαιρία για τον Άρη και στο 70΄ σε εκτέλεση φάουλ του Μπρούνο Γκάμα, καθώς η μπάλα πέρασε από όλους μέσα στη μικρή περιοχή και στη συνέχεια δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Πανιωνίου. Τελευταία μεγάλη φάση για την ομάδα του Πάκο Ερέρα στις καθυστερήσεις, με τον Ματέο Γκαρσία να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή μετά από μία πρώτη κεφαλιά του Γιουνές, αλλά να αιφνιδιάζεται και να στέλνει τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια, για να ολοκληρωθεί ο αγώνας στο 1-0.

Οι συνθέσεις στο Πανιώνιος – Άρης

Πανιώνιος (Ζοζέ Ανιγκό): Κότνικ, Κούρντι, Μπανανά, Ντομίνγκες, Παπαγεωργίου, Κεΐτά, Τσιλούλης (83΄) Σταυρόπουλο, Κόρμπος (87΄ Οικονομίδης),  Σπιριντόνοβιτς (75΄ Μανθάτης), Μασούρας, Ντουρμισάι.

Άρης (Πάκο Ερέρα): Κουέστα, Τζανακάκης (56΄ Κωνσταντινίδης), Δεληζήσης, Μάβραϊ, Μενέντες, Ματίγια (78΄ Μαρτίνες), Σιώπης, Μπάσα (46΄ Σόουζα), Μπρούνο Γκάμα, Γιουνές, Ματέο Γκαρσία.

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις