Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Πανιώνιος: Το Ιράν τιμώρησε Μασούντ και Χατζισαφί

Πανιώνιος: Το Ιράν τιμώρησε Μασούντ και Χατζισαφί
ΑΠΕ

Οριστικοποιήθηκε η τιμωρία των δύο Ιρανών ποδοσφαιριστών του Πανιωνίου, από την εθνική ομάδα της χώρας τους. Ο υπουργός Αθλητισμου του Ιράν, Μοχάμαντ Ρεζά Νταβαρζανί, ανακοίνωσε σήμερα τον αποκλεισμό του Εχσάν Χατζισαφί και του Μασούντ Σοτζέι, οι οποίοι «… δεν έχουν πλέον θέση στην εθνική ομάδα γιατί διέσχισαν την κόκκινη γραμμή της χώρας μας».

Εδώ και μέρες είχε γίνει γνωστό ότι οι δύο παίκτες αντιμετώπιζαν σοβαρό πρόβλημα στην πατρίδα τους, επειδή επέλεξαν να αγωνιστούν εναντίον της Μακάμπι Τελ Αβίβ στον Γ΄ προκριματικό του Europa League. Οι διπλωματικές σχέσεις του Ιράν με το Ισραήλ έχουν διακοπεί και δύο χώρες θεωρούνται εχθρικές.

«Εδώ και 38 χρόνια κανείς αθλητής δεν δέχτηκε να αντιμετωπισει αντίπαλο από το Ισραήλ, ακόμα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τώρα, δύο ποδοσφαιριστές έκαναν το αντίθετο λόγω δέσμευσης με τον σύλλογό τους. Τί γίνεται, όμως, με την δέσμευσή τους απέναντι στο σπουδαίο ιρανικό έθνος;» ήταν τα λόγια του υπουργού στην κρατική τηλεόραση της χώρας.

Η υπόθεση του Μασούντ και του Χατζισαφί «μύριζε μπαρούτι» από την πρώτη στιγμή. Οι αντιδράσεις ήταν αλυσιδωτές και πριν από λίγες ημέρες ο αντιπρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Ιράν, Αλί Καφασιάν, εξέφρασε την άποψη πως οι δύο παίκτες έπρεπε να αρνηθούν να αγωνιστούν, ακόμα κι αν αυτό σήμαινει τη διακοπή του συμβολαίου τους. Όμως, οι ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου είχαν και υποστηρικτές. Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του αθλήματος, οι ίδιοι οι άσοι της στρογγυλής θεάς, γνωρίζουν πως το ποδόσφαιρο δεν πρέπει ποτέ να αναμειγνύεται με την πολιτική. Ετσι, οι διεθνείς Αλί Καρίμι και Μεχντί Ταρεμί προέβησαν σε δηλώσεις στήριξης, λέγοντας πως οι συμπαίκτες τους δεν είχαν το δικαίωμα της επιλογής από τη στιγμή που δεσμεύονται επαγγελματικά με έναν σύλλογο.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις