Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Πανιώνιος – Λαμία: Γκολάρα και… προβάδισμα πρόκρισης

Πανιώνιος - Λαμία
ΦΩΤΟ eurokinissi

Το τρομερό γκολ -σε δημιουργία και εκτέλεση- που πέτυχε ο Μασούρας έδωσε τη νίκη στον Πανιώνιο (1-0) στον εντός έδρας προημιτελικό με τη Λαμία και το προβάδισμα πρόκρισης στους “4” του Κυπέλλου Ελλάδας.

Προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε ο Πανιώνιος, που επικράτησε στη Νέα Σμύρνη της Λαμίας με 1-0. Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για τις 7/2.

Το πρώτο ημίχρονο δυο διαφορετικές εικόνες. Μέχρι το 20′ ο Πανιώνιος είχε ελαφρά υπεροχή και προσπάθησε να φανεί απειλητικός, αλλά η Λαμία ήταν πολύ καλά στημένη στην άμυνα της, χωρίς να είναι περιορισμένη μόνο σε παθητικό ρόλο και έχοντας καλές αντεπιθέσεις.

Στη συνέχεια όμως το ματς απέκτησε ρυθμό, αφού ο Πανιώνιος έχασε τις πρώτες του ευκαιρίες. Η πρώτη σημαντική στιγμή του αγώνα χάθηκε στο 27′. Ο Μπραχίμι έβαλε πολλά φάλτσα στην μακρινή εκτέλεση φάουλ, αλλά ο Μασούρας δεν έπιασε καλά την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα για λίγο άουτ.

Στο επόμενο λεπτό (28′) ο Σπιριντόνοβιτς έγινε κάτοχος της μπάλας από τα δεξιά, έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε στην προβολή του Παντελιάδη και πέρασε κόρνερ. Μέχρι το τέλος του 45λέπτου είδαμε έναν επιθετικό μονόλογο των γηπεδούχων, με τη Λαμία όμως να μην δέχεται κάποια κλασική φάση και να κρατά το 0-0.

Η Λαμία ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με το καλό σουτ του Μπλάζιτς, που έστειλε την μπάλα για λίγο άουτ. Η “απάντηση” από τον Πανιώνιο ήρθε στο 54′, όταν ο Μασούρας έστειλε τη μπάλα να περάσει λίγο έξω από το δοκάρι του Μελισσά.

Οι Νεοσμυρνιώτες πήραν τα ηνία της αναμέτρησης, πίεσαν για το γκολ και στο 70′ έφτασαν στο 1-0 με ένα υπέροχο γκολ. Ο Σιώπης έκανε εκπληκτική μπαλιά στον Βλάχο, που γύρισε με τη μία την μπάλα από τα δεξιά και ο Μασούρας -με βολέ στον αέρα από το ύψος του δεύτερου δοκαριού- έκανε το 1-0.

Η Λαμία πήρε χώρο από τους γηπεδούχους και στο 73′ είχε σημαντική στιγμή για να ισοφαρίσει. Μετά από σέντρα από τα δεξιά ο Ακόστα κατέβασε την μπάλα, αλλά έκανε κακό πλασέ το όριο της μεγάλης περιοχής, με τον Κότνικ να μπλοκάρει. Ο Πανιώνιος όμως έχασε στο 88′ μεγάλη ευκαιρία για να πάρει τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης. Οι γηπεδούχοι συνδυάστηκαν ταχύτατα, ο Κόρμπος έβγαλε με τη μία πάσα στον Σαββίδη, που είδε την Μελισσά να κάνει έξοδο, “τσίμπησε” από πάνω την μπάλα, αλλά την έστειλε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις