Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Πανιώνιος – Λαμία: Ο “ερυθρόλευκος” Μασούρας οδηγεί τους “κυανέρυθρους”

Πανιώνιος – Λαμία: Ο “ερυθρόλευκος” Μασούρας οδηγεί τους “κυανέρυθρους”
ΦΩΤΟ eurokinissi

Λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση της μετεγγραφής του στον Ολυμπιακό, ο Γιάννης Μασούρας βρήκε για μια ακόμα φορά τα αντίπαλα δίχτυα και χάρισε τρεις πολύτιμους βαθμούς στον Πανιώνιο. “Λύτρωση” στο φινάλε για τους “κυανέρυθρους” (1-0) κόντρα στην αξιόμαχη Λαμία.

Ο Γιάννης Μασούρας σκόραρε για 4ο σερί ματς του Πανιωνίου και οι Νεοσμυρνιώτες έφτασαν στην εντός έδρας νίκη επί της Λαμίας (1-0) που τους ανέβασε στους 17 βαθμούς, όσους έχει και η ΑΕΚ.

Ο Πανιώνιος είχε ένα πολύ καλό πρώτο δεκάλεπτο και στο 5′ θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ, αλλά ο Μασούρας δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την εκπληκτική πάσα του Ντουρμισάι και να νικήσει τον αντίπαλο γκολκίπερ. Η Λαμία κατάφερε να βγάλει ένα πιο επιθετικό πρόσωπο στη συνέχεια, περιορίζοντας αρκετά τους γηπεδούχους και πλησιάζοντας στην περιοχή του Κότνικ με αξιώσεις.

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο 24′, όταν είδαν τον αντίπαλο πορτιέρε να διώχνει εντυπωσιακά το δυνατό σουτ του Μπερτόλιο. Τρία λεπτά αργότερα, ο Επστάιν γύρισε την μπάλα από τα αριστερά, αλλά αυτή πέρασε παράλληλα με την εστία. Στην τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους, ο Κότνικ μπλόκαρε το σουτ του Μπερτόλιο.

Το δεύτερο μέρος είχε την ίδια εντυπωσιακή εικόνα. Ο Πανιώνιος πήρε τα.. ηνία και πίεσε την εστία της Λαμίας. Στο 65′ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κούρντι έστειλε την μπάλα να περάσει πάνω από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων, ενώ στο 76′ η σέντρα του Κούρντι -από δεξιά- βγήκε… σουτ, που όμως απομάκρυνε ο Σαράνοφ. Δύο λεπτά αργότερα, το σουτ του Σαράνοφ μέσα από τη μεγάλη περιοχή βρήκε τα σώματα των παικτών της Λαμίας.

Τελικά… η “λύτρωση” για τον Πανιώνιο ήρθε λίγο πριν το τέλος του αγώνα (84′). Σε μια στιγμή αδράνειας της άμυνας των φιλοξενούμενων, ο Μασούρας σούταρε από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα κάπου κόντραρε, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Σαράνοφ για το 1-0. Έτσι, ο Έλληνας διεθνής -που έχει “κλείσει” στον Ολυμπιακό- σκόραρε για 4ο σερί αγώνα πρωταθλήματος.

Στο 90′ πάντως, η Λαμία έχασε τρομερή ευκαιρία να φύγει από τη Νέα Σμύρνη με το βαθμό της ισοπαλίας, αλλά το σουτ του Αντέτζο από το ύψος της μικρής περιοχής κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Η τελευταία φάση του ματς ανήκε στον Πανιώνιο, με τον Σαράνοφ να νικά σε τετ-α-τετ τον Καμαρά.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις