Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Πανιώνιος – ΠΑΟΚ 2-1: Τον “έπνιξε” στη… λίμνη της Νέας Σμύρνης!

Πανιώνιος – ΠΑΟΚ 2-1: Τον “έπνιξε” στη… λίμνη της Νέας Σμύρνης!
ΦΩΤΟ eurokinissi

Σε έναν τραγικό αγωνιστικό χώρο από τη νεροποντή στην Αττική, ο Πανιώνιος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Πασχαλάκη στις καθυστερήσεις και επικράτησε με 2-1 του ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη, παίρνοντας προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο ΠΑΟΚ “πνίγηκε” στη… λίμνη της Νέας Σμύρνης, αφού ηττήθηκε με 2-1 από τον Πανιώνιο στο πρώτο παιχνίδι για τους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας, παρότι προηγήθηκε στο σκορ, μετά από γκολ “δώρο” του Κότνικ.

Ο Σβιντέρσκι σκόραρε για δεύτερο σερί ματς και έκανε το 0-1 στο 57′ από το λάθος του τερματοφύλακα των “κυανέρυθρων”, αλλά ο Σπιριντόνοβιτς ισοφάρισε από κοντά σε 1-1 στο 74′ και ο Σταυρόπουλο εκμεταλλεύτηκε την τραγική έξοδο του Πασχαλάκη, για να ολοκληρώσει την ανατροπή και να γράψει το τελικό 2-1 στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το παιχνίδι

Με τον αγωνιστικό χώρο στη Νέα Σμύρνη να έχει μετατραπεί σε “λίμνη” από την καταιγίδα, Πανιώνιος και ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκαν να παίξουν… ποδόσφαιρο, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με σκορ 0-0 και ελάχιστες καλές φάσεις, μπροστά από τις δύο εστίες.

Η ίδια εικόνα παρουσιάστηκε και στο δεύτερο μέρος, όμως τα λάθη των παικτών στη βροχή, έφερε τρία γκολ και μία ανατροπή στο ματς. Η αρχή έγινε στο 57′, όταν ο Κότνικ έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Σβιντέρσκι από κοντά, έστειλε τη μπάλα στην κενή εστία, για το 0-1 του ΠΑΟΚ.

Ο Πανιώνιος έψαξε στη συνέχεια την ισοφάριση και τη βρήκε στο 74′, με τον Τσιλούλη να πιάνει στον “ύπνο” την άμυνα του Δικεφάλου του Βορρά, βγάζοντας με σέντρα από δεξιά, μόνο του στο δεύτερο δοκάρι τον Σπιριντόνοβιτς, για να κάνει αυτός το 1-1.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς θα “κλείσει” στην ισοπαλία, ο σκόρερ του Πανιωνίου εκτέλεσε ένα φάουλ από μακριά στο 91′ και ο Πασχαλάκης “ισοφάρισε” τα λάθη των τερματοφυλάκων, χάνοντας τη μπάλα στην έξοδό του, για να δώσει με τη σειρά του, έτοιμο γκολ στον Σταυρόπουλο και τη νίκη στους γηπεδούχους.

Ο Πανιώνιος έκανε έτσι το πρώτο “βήμα” για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά ο ΠΑΟΚ θα έχει την ευκαιρία να ανατρέψει το σκορ, στη ρεβάνς της Τούμπας.

Οι συνθέσεις στο Πανιώνιος – ΠΑΟΚ

Πανιώνιος: Κότνικ, Παπαγεωργίου (68’ Μαξίμοβιτς), Ντομίνγκεζ, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Μακρύλλος (68’ Σπιριντόνοβιτς), Μασούρας, Κούρντι (77’ Καμαρά), Τσιλούλης, Ντουρμισάι.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Τόσκα, Γιαννούλης, Σάκχοφ (63’ Μίσιτς), Ολιβέιρα, Λημνιός, Πέλκας (73’ Ελ Καντουρί), Ενρίκε (80’ Ακπόμ), Σβιντέρσκι.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις