Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Παντελίδης: «Έφυγα από τον Άρη για το καλό όλων»

Παντελίδης: «Έφυγα από τον Άρη για το καλό όλων»

Ο Σάββας Παντελίδης μίλησε για τους λόγους που αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία του Άρη.

Ο Σάββας Παντελίδης μίλησε ακόμα για τη μάχη του πρωταθλήματος και σχολίασε την αγωνιστική κατάσταση του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού.

Όσα δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM

Για την αποχώρησή του από τον Άρη: «Μερικά πράγματα δεν είναι εύκολο να τα εξηγήσεις. Αν θεωρείς πως κάποια πράγματα δεν σου ταιριάζουν ή κάτι δεν έχεις κάνει σωστά και θα έπρεπε να ήταν διαφορετικά, καλύτερα είναι να μην συνεχίζεις γιατί κάνεις κακό και στην ίδια την ομάδα, αλλά και στον εαυτό σου. Νομίζω πως ήταν για το καλό όλων».

Για την δυναμική του Άρη: «Ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα, με έναν κόσμο που τον αγαπά απίστευτα και μια πολύ δυνατή έδρα. Μπορεί να πετύχει πάρα πολλά με την δυναμική που έχει η ομάδα».

Για την εργασία υπό συνθήκες πίεσης: «Όταν έχεις αποφασίσει να κάνεις αυτή την δουλειά, είναι η καθημερινότητά σου. Δεν έχω νιώσει καθόλου πίεση τα τελευταία χρόνια, γιατί μου αρέσει αυτό το πράγμα. Περισσότερο βάζεις εσύ πίεση στον εαυτό σου για να πετύχεις κάποια πράγματα».

Για τη μάχη του πρωταθλήματος: «Υπάρχουν δύο ομάδες που είναι σε διαδικασία αναδιοργάνωσης, όπως ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ. Όταν δύο από τις μεγάλες ομάδες είναι έτσι, δεν μπορούμε να έχουμε ασφαλή εικόνα. Θεωρώ πως θα πρέπει να περιμένουμε 4-5 αγωνιστικές ακόμη».

Για το ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: «Πάνω από όλα είναι ένα παιχνίδι που όποιος το κερδίσει δεν θα πάρει πολλά πράγματα, αλλά όποιος το χάσει θα έχει προβλήματα. Περιμένω ένα κλειστό παιχνίδι, γιατί το ένστικτο σε οδηγεί να είσαι επιφυλακτικός όταν έχεις πολλά περισσότερα να χάσεις παρά να κερδίσεις».

Για την φόρμα της ΑΕΚ: «Κατά την άποψή μου ήταν σοφή επιλογή η αλλαγή του τρόπου παιχνιδιού με την καθιέρωση της τριάδας στην άμυνα. Η ΑΕΚ είχε προβλήματα και η τριάδα στην άμυνα έδωσε ασφάλεια. Όταν δεν δέχεσαι τόσο εύκολα γκολ και βγάζεις ευκαιρίες με την ποιότητα κάποιων παικτών, μπορείς να πάρεις ώθηση. Ο Λιβάγια είναι εξαιρετικός, μπορεί να δυσκολεύει τον προπονητή για το πού παίζει, αλλά μπορεί να δώσει λύσεις ανεξάρτητα από τακτική. Η καλύτερη θέση του είναι να παίζει σαν δεύτερος επιθετικός. Είναι πολύ σημαντικό ματς για την ΑΕΚ, γιατί αν κερδίσει θα έχει πολύ καλή ψυχολογία για πολύ καιρό ακόμη».

Για την αγωνιστική κατάσταση του ΠΑΟΚ: «Είναι νωρίς να κρίνουμε τον κ. Φερέιρα με τόσο μικρό διάστημα στην Ελλάδα. Είναι ένας τελείως διαφορετικός προπονητής από τον Λουτσέσκου και θέλει χρόνο. Η μεσοαμυντική του λειτουργία δεν είναι η ίδια. Με την επιστροφή του Μαουρίσιο και του Βιεϊρίνια θα αλλάξουν πολλά με την προσωπικότητα και την ποιότητά τους.

Για την πορεία του Ολυμπιακού: «Όταν για μεγάλο χρονικό διάστημα βλέπεις μια ομάδα να κάνει συγκεκριμένα πράγματα, πρέπει να σέβεσαι αυτόν τον προπονητή. Ο Ολυμπιακός φαίνεται πως είναι δουλεμένη ομάδα. Για μένα μπορεί να διεκδικήσει την πρόκριση στο Champions League. Θεωρώ πως έχει τύχη απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα και πρέπει να χτυπήσει τον αγώνα».

Για την κατάσταση του Παναθηναϊκού: «Πιο σημαντικά είναι τα δύο ματς που έρχονται κι όχι αυτό με τον Ολυμπιακό. Εκεί θα δείξει αν υπάρχει συνέχεια σε αυτό που έκανε στο ντέρμπι. Αν τα καταφέρει, θα βρει το δρόμο του γιατί έχει καλή ομάδα».

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις