Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ – Εμφανίστηκε με… mail ο διαιτητής Κομίνης! Ερωτήματα και περιθώριο 48 ωρών – Από… Τετάρτη η απόφαση

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
ΦΩΤΟ eurokinissi

– Πάνω από 5 ώρες κράτησε η διαδικασία εκδίκασης της υπόθεσης των γεγονότων της Τούμπας, που προκάλεσαν την ματαίωση του ΠΑΟΚ – ΑΕΚ
– Εμφανίστηκε με… mail o διαιτητής! Του ζητήθηκε να τοποθετηθεί εγγράφως μέσα σε 48 ώρες
– Οι δύο ΠΑΕ θα έχουν κατόπιν προθεσμία 48 ωρών για να υποβάλλουν υπομνήματα – Από… Τετάρτη η απόφαση
– Διαβάστε όσα ειπώθηκαν στη διαδικασία από τους ανθρώπους των δυο ομάδων

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή η εκδίκαση της υπόθεσης των γεγονότων της Τούμπας από το πειθαρχικό όργανο της Superleague. Ο διαιτητής Κομίνης δεν έδωσε το “παρών” στη διαδικασία που είχε διάρκεια μεγαλύτερη των 5 ωρών, αλλά… εμφανίστηκε στο τέλος με 2 mail.

Δυστυχώς, ως τις 28 Μαρτίου δεν είναι εφικτή η αυτοπροσώπως παρουσία μου για λόγους που αφορούν οικογενειακά προβλήματα. Σε συνέχεια του παραπάνω μηνύματός μου, δεν ξέρω αν θα είναι εφικτή η φυσική μου παρουσία και μετά την 28η Μαρτίου. Πάντως, δέχομαι να καταθέσω μέσω υπομνήματος αν κρίνεται αναγκαίο”, ανέφερε ο Έλληνας διαιτητής, ο οποίος πλέον καλείται να απαντήσει εντός 48 ωρών στα ερωτήματα που θα του τεθούν.

Απ’ την μεριά τους, οι ομάδες ζήτησαν 48 ώρες από την στιγμή που θα απαντήσει ο διαιτητής, προκειμένου να υποβάλλουν υπομνήματα. Έτσι, η απόφαση για τη συγκεκριμένη υπόθεση δεν αναμένεται να βγει πριν την προσεχή Τετάρτη (20/03).

Το χρονικό της εκδίκασης

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζήτησε αρχικά την αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης για τη διακοπή του αγώνα με την ΑΕΚ, ζητώντας τη φυσική παρουσία του διαιτητή Γιώργου Κομίνη, που ήταν ο «άρχων του ντέρμπι».

“Θεωρούμε ως ΠΑΕ ΠΑΟΚ η παρουσία του κ. Κομίνη είναι άκρως απαραίτητη στην διαδικασία. Ζητούμε την αναβολή της υπόθεσης και ζητούμε να υποχρεωθεί να παραστεί. Είναι μια υπόθεση που μπορεί να κρίνει το πρωτάθλημα. Πρέπει να έρθει ο Κομίνης να μας διευκρινίσει γιατί το φύλλο αγώνος είναι αναληθές. Εμείς θεωρούμε ότι υπαίτια για την διακοπή του αγώνα είναι η ΑΕΚ. Πρέπει να διευκρινιστεί αν διαπίστωσε οτι υπάρχουν ασφαλείς συνθήκες του αγώνα και αν κάλεσε τις ομάδες να συνεχίσουν τον αγώνα. Αν δεν εμφανιστεί δεν θα έχουμε δίκαιη δίκη. Είστε δικαστής και απευθυνόμαστε σε εσάς γιατί θέλουμε να υπερασπιστούμε μια ομάδα η οποία καταστρέφεται και μας στερεί ένα πρωτάθλημα. Αν δεν έρθει δεν θα υπάρχει δίκαιη κρίση”, ανέφερε ο δικηγόρος του ΠΑΟΚ, κ. Σημαιοφορίδης.

Η πλευρά της ΑΕΚ διαφώνησε και ζήτησε να συνεχιστεί η διαδικασία. Η έδρα διέκοψε στη συνέχεια, για να αποφασίσει επί του αιτήματος.

“Στο δικαστήριο σας δεν υπάρχουν μείζονος ή ελάσσονος σημασίας υποθέσεις. Εφόσον όμως εθίγει η μεγάλη σημασία αυτού του αγώνα, θα υπενθυμίσουμε οτι διεκόπη το πρωτάθλημα εξαιτίας αυτού του αγώνα. Ομάδες που δεν έχουν καμία υπαιτιότητα δεν παίζουν εξαιτίας αυτού του αγώνα. Οποιαδήποτε αναβολη θα είναι εις βάρος του πρωταθλήματος. Υπάρχει πρόσφατη υπόθεση του δικαστηρίου σας που ο κ. Αρετόπουλος κλήθηκε να ΄δωσει κάποιες διευκρινήσεις και δεν προσήλθε χωρίς τη διαμαρτυρία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Δεν υπάρχει προσβολή επι πλαστότητας του φύλλου αγώνα. Για όλους αυτούς τους λόγους πιστεύουμε οποιαδήποτε αναβολή έστω και ωρών θα είναι σε βάρος της υπόθεσης και εν γένει του ελληνικού ποδοσφαίρου.”

Ο πρόεδρος του πειθαρχικού οργάνου, Σπυρίδων Καποδίστριας (σ.σ. είχε ενημερώσει πως δεν υπάρχει το μέτρο της βίαιης προσαγωγής στο συγκεκριμένο δικαστήριο), ανακοίνωσε πως “.. το πειθαρχικό όργανο επιφυλάσσεται για το αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά. Το δικαστήριο θα δικάσει με βάση τα υπάρχοντα αποδεικτικά στοιχεία και επιφυλλάσεται άρα δεν απορρίπτει το αίτημά σας”.

Να αναφέρουμε πως τον ΠΑΟΚ εκπροσώπησαν οι τρεις δικηγόροι, οι κ.κ. Μπίρδας, Μαυρομάτης και Σημαιοφορίδης, ενώ στη διαδικασία έδωσε το “παρών”ο κ.Πλιάτσικας (υπεύθυνος ασφαλείας), αλλά κι ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Μάκης Γκαγκάτσης.

Την ΑΕΚ εκπροσώπησαν ο πρώτος αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Μηνάς Λυσσάνδρου, ο υπεύθυνος επικοινωνίας, Ανδρέας Δημάτος και η δικηγόρος, Έλλη Ρίζου.

Δημητριάδης: “Η εικόνα του όπλου τρομοκράτησε όλη την ομάδα”

Ο Βασίλης Δημητριάδης, γενικός αρχηγός της ΑΕΚ, κλήθηκε να καταθέσει. Ο Πρόεδρος τον ρώτησε αρχικά για το πώς κινήθηκε ο διαιτητής Κομίνης μετά την επίτευξη του τέρματος.

“Αρχικά το κατακυρώνει στον ΠΑΟΚ, μετά υπήρχε μια ενδοεπικοινωνία με τον κ. Ποντίκη και υπάρχει με την επίτευξη του γκολ διαμαρτυρία από τους παίκτες μας ότι υπάρχει οφσάιντ. Ο κ. Ποντίκης κάλεσε προφανώς τον κ Κομίνη να πάει κοντά του. Μετά από δυο τρία λεπτά έδειξε οφσάιντ. Μετά άρχισαν οι διαμαρτυρίες παικτών του ΠΑΟΚ. Υπήρχαν διαμαρτυρίες από τους παίκτες του ΠΑΟΚ. αφού δείχνει οφσάιντ πάει στην σέντρα με τον κ. Ποντίκη φωνάζει τους δύο αρχηγούς και ενημερώνει ότι το γκολ είναι οφσάιντ. Στη συνέχεια είχαμε διαμαρτυρίες από τους παίκτες του ΠΑΟΚ που διαρκούν από την επίτευξη του γκολ περίπου 8-10 λεπτά.

Στη συνέχεια εκεί που υπάρχει η ένταση στον αγωνιστικό χώρο, υπάρχει στη γραμμή ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ και ο Μαουρίτσιο του λέει τι υπέδειξε ο διαιτητής και εκείνη τη στιγμή μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο με συνοδεία 6-8 ατόμων προφανώς εύσωμοι κύριοι που λογικά ανήκουν στην προσωπική του ασφάλεια και κάνει κίνηση να φύγει η ομάδα. Ο κ. Σαββίδης δεν ήταν διαπιστευμένος. Έκανε μια κίνηση να πάρει την ομάδα και να φύγει, και το έκανε έντονα αυτό. Στη συνέχεια έφτασε κοντά στο διαιτητή στα 3 μέτρα, κάτι του είπε αλλά δεν κατάλαβα τι.

Ήταν σε ένταση και δεν του απέτρεψε την είσοδο, Ο Βιεϊρίνια του έκανε μια κίνηση “μην το κάνεις αυτό”. Έφυγε από τον διαιτητή γύρισε προς τα πίσω και μετά ήρθε προς τον πάγκο της ομάδας μας μαινόμενος με πολύ επιθετικές διαθέσεις. Δείχνει ότι θέλει να διαμαρτυρηθεί, να πιέσει, να πει κάτι για το ακυρωθέν γκολ. Φώναζε και έβρισε ήταν σε μια έκρυθμη κατάσταση. Προσέγγισε τον πάγκο της ομάδας μας μια φορά, έκανε να φύγει και ξαναπάει στον πάγκο, μετά πήγε να βγει απο τον αγωνιστικό χώρο και τον βλέπω χωρίς το μπουφάν, έρχεται σε εμένα και με απώθησε βίαια. Όταν ήρθε σε μένα του είπα απλά, “Γιατί σε μένα; Είναι οφσάιντ. Μου είπε κάτι αλλά δεν κατάλαβα. Το όπλο όταν ήρθε δεν το είδα, αλλά όταν γύρισε το είδα. Όταν έφυγε είδα ότι είχε στη ζώνη του ένα όπλο το οποίο δεν έβγαλε από τη θήκη”.

Σε ερώτηση του Προέδρου για το αν ο κ. Σαββίδης είχε πρόθεση να δηλώσει κάτι, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε: “Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όταν ξαναμπήκε στον αγωνιστικό χώρο δεν είχε το μπουφάν, προφανώς μπορεί να ήθελε να φανεί το όπλο”.

Ο Πρόεδρος ρώτησε στη συνέχεια τον κ. Δημητριάδη για το αν οι κινήσεις του κ. Σαββίδη ήταν τέτοιες για να προκαλέσει φόβο. “Η εικόνα του όπλου ήταν σοκαριστική για όλους. Στον αγωνιστικό χώρο απαγορεύεται να υπάρχουν όπλα ακόμα και από τους αστυνομικούς”.

Ο Πρόεδρος ρώτησε «… για ποιο λόγο εισήλθε ο κ. Σαββίδης στον αγωνιστικό χώρο και αν απειλήθηκε κάποιος ή απλώς το έφερε;». “Επειδή διαφωνούσε με την απόφαση του διαιτητή. Η εικόνα του όπλου τρομοκράτησε την αποστολή της ομάδας. Η ομάδα τρομοκρατήθηκε από την είσοδο του κ. Σαββίδη και το όπλο που έφερε. Όλο αυτό διήρκεσε περίπου πέντε λεπτά και μετά αποχώρησε”.

Το επόμενο ερώτημα αφορούσε τον Λούμπος Μίχελ. “Όταν μπήκε ο κ. Σαββίδης στον αγωνιστικό χώρο ο κ. Μίχελ τον προσπέρασε και πήγε στον διαιτητή και του είπε στο αυτί το οποίο όπως διάβασα στο φύλλο αγώνα. Του είπε “You are finished” και του έκανε τη χαρακτηριστική κίνηση. Δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου το περιστατικό με τον ρεπόρτερ της Nova. Στη συνέχεια αποχώρησε ο κ. Σαββίδης και ο διαιτητής Κομίνης κάλεσε τους βοηθούς να πάνε στα αποδυτήρια. Η δική μας μέριμνα ήταν να συγκεντρώσουμε όλα τα μέλη της ομάδας στον πάγκο για να υπάρχει ασφάλεια. Μετά από πέντε λεπτά αποχωρήσαμε και εμείς.”

Στο αν κατάλαβε αν υπήρχε ένταση στις εξέδρες, ο κ. Δημητριάδης τόνισε: “Υπήρχε ένταση με φωνές και ένας αναβρασμός για την απόφαση χωρίς να υποπέσουν στην αντίληψή μου ενέργειες. Μαζί με εμάς μπήκαν και οι παίκτες του ΠΑΟΚ στα αποδυτήρια”.

Στη συνέχεια ο γενικός αρχηγός της ΑΕΚ ανέφερε: “Δεν είδα τον κ. Σαββίδη να πιάνει το όπλο. Οταν πήγαμε στα αποδυτήρια όλοι οι ποδοσφαιριστές μιλάγανε για το όπλο και υπήρχε αναστάτωση στα αποδυτήρια τα δικά μας. Παίρνανε τηλέφωνα οικεία τους πρόσωπα για να δουν αν είναι καλά η σωματική τους ακεραιότητα. Εγώ ήμουν στα αποδυτήρια και στα αποδυτήρια των διαιτητών ήταν ο κ. Λυσσάνδρου με τον κ. Γκαγκάτση. Εγώ δεν ήμουν παρών στις συζητήσεις. Μας ενημέρωνε ο κ. Λυσσάνδρου για το τι θα γίνει. Η κύριά μου ασχολία ήταν να ηρεμήσω την ομάδα από αυτό που είδαν. Υπήρχε ένας αναβρασμός. Κάποια στιγμή μπαίνανε ματ στα αποδυτήρια προς τον αγωνιστικό χώρο.

Πρόεδρος: “Τι ενημέρωση είχατε από τον κ. Λυσσάνδρου;”.

Δημητριάδης: “Μας είπε ότι περιμένουμε να αποφασίσει ο διαιτητής. Περιμέναμε τι θα αποφασίσει ο διαιτητής. Η τελευταία ενημέρωση που είχαμε ήταν μετά από δύο ώρες και μας είπε ότι το παιχνίδι θα κατακυρωθεί 1-0 στον ΠΑΟΚ. Δεν μας κάλεσε να βγούμε έξω. Είπε διακόπτω τον αγώνα για τα γεγονότα που γίνανε και όλη την ένταση που υπήρξε. Εγώ ενημέρωσα τον κ. Λυσάνδρου οτι οι παίκτες είναι σοκαρισμένοι”.

Πρόεδρος προς δικηγόρους ΠΑΟΚ: “Δεχόμαστε ως δεδομένο οτι έφερε το όπλο;”. ΠΑΕ ΠΑΟΚ: “ΝΑΙ”

Δημητριάδης: “Είναι σοκαριστικό να υπάρχει όπλο στον αγωνιστικό χώρο. Δεν προπηλακίστηκε ούτε χτύπησε κάποιος παίκτης. Όμως όλο αυτό και όταν είδαν το όπλο αλλά και τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, έκαναν τους παίκτες να φοβηθούν να βγουν στον αγωνιστικό χώρο”.

Ο Πρόεδρος ρώτησε για τον ισχυρισμό του ΠΑΟΚ ότι προσχηματικά η ΑΕΚ δεν ήθελε να επιτρέψει στον αγωνιστικό χώρο. “Αν θέλαμε να φύγουμε από το γήπεδο θα φεύγαμε μετά την εισβολή και όχι μετά τον διαιτητή”.

Στη συνέχεια ο κ. Δημητριάδης εξετάστηκε από την δικηγόρο της ΑΕΚ, κ. Ρίζου, η οποία του έδειξε μια φωτογραφία του Ιβάν Σαββίδη με το μπουφάν και χωρίς το μπουφαν και τον ρώτησε: “Έβγαλε τυχαία το μπουφάν ο κ. Σαββίδης;”

“Προφανώς το έβγαλε για να δείξει το όπλο; Δεν ξέρω τι να πω” αποκρίθηκε.

Η κ. Ρίζου προκάλεσε την έντονη αντίδραση της πλευράς του ΠΑΟΚ, όταν ρώτησε τον κ. Δημητριάδη αν θεωρεί οτι μπορεί να έβγαινε το όπλο αν αμυνόταν;”.

Ρίζου: “Σε περίπτωση που συνεχιζόταν ο αγώνας εσείς θα ήσασταν στον πάγκο; θα ήταν απαραίτητη η παρουσία σας στον πάγκο; Η ψυχολογική σας κατάσταση πως ήταν μετά την επίθεση και το οτι αντιληφθήκατε το όπλο”.

Δημητριάδης: “Ναι, έπρεπε να είμαι εκεί. Ήμουν σοκαρισμένος από την επίθεση”.

Ρίζου: “Οι ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΑΕΚ είναι παιδιά που δεν έχουν δει ποτέ όπλο στη ζωή τους και τρόμαξαν από το όπλο;”.

Δημητριάδης: “Ναι, τους έπαιρναν τηλέφωνο οι γονείς τους για να δουν αν είναι καλά. Τον κ. Σαββίδη εμείς δεν τον είδαμε από την δεύτερη φορά που έφυγε, δεν τον είδαμε στα αποδυτήρια”.

Ρίζου: “Παρενέβησαν οι αστυνομικοί να συλλάβουν τον Ιβάν Σαββίδη;”

Δημητριάδης: “Όχι, δεν ξαναβγήκε στο γήπεδο…”.

Λυσάνδρου: “Μετά την διακοπή ξαναβγήκε στον αγωνιστικό χώρο ο διαιτητής;”

Δημητριάδης: “Όχι”.

Στη συνέχεια, η πλευρά του ΠΑΟΚ έκανε τις ερωτήσεις της στον κ. Δημητριάδη…

Μαυρομάτης: “Αυτοί η άνθρωποι που ήταν μαζί με τον κ. Σαββίδη τι έκαναν εκεί;”

Δημητριάδης: “Δεν ξέρω, ήταν συνοδεία του”

Μαυρομάτης: “Δηλαδή εσείς με τόσα άτομα είδατε το όπλο;”.

Δημητριάδης: “Το είδα όταν γύρισα και αμέσως μετά ήθελα να προστατέψω την ομάδα”

Μαυρομάτης: “Γιατί αφού είδατε το όπλο δεν φωνάξατε την αστυνομία;”

Δημητριάδης: “Εγώ αυτό που έκανα ήταν να μαζέψω την ομάδα. ήθελα οι παίκτες μας να είναι μαζεμένοι γιατι μπορεί να υπήρχε ενδεχομένως εισβολή φιλάθλων”.

Ο κ. Μαυρομάτης έδειξε video από τον αγώνα και αναρωτήθηκε για το αν δείχνει τρομαγμένος ο κ. Δημητριάδης.

“Εγώ πρέπει να είμαι ψύχραιμος και προσπάθησα να διατηρήσω ψύχραιμους και τους ποδοσφαιριστές μου”, αποκρίθηκε ο γενικός αρχηγός της ΑΕΚ.

Μαυρομάτης: “Ο Βράνιες δήλωσε ότι το είδε το όπλο, αλλά από ότι φαίνεται δεν το είδε κανείς! Στα αποδυτήρια είπατε ότι οι παίκτες ήταν τρομοκρατημένοι. Στα αποδυτήρια υπάρχουν κάμερες της ελληνικής αστυνομίας και αν το ζητήσετε θα δείτε ότι δεν είχαν κανένα πρόβλημα”.

Πρόεδρος: “Το δικαστήριο επιφυλάσσεται”.

Μαυρομάτης: “Λέτε ότι ο διαιτητής δεν σας είπε ποτέ να βγείτε στον αγωνιστικό χώρο;”

Δημητριάδης: “Όχι”.

Μαυρομάτης: “Για αυτό, κ. πρόεδρε, θέλουμε την παρουσία του διαιτητή».

Μπίρδας: “Κύριε μάρτυρα, είστε 37 χρόνια στα γήπεδα, εσείς ως αρχηγός αφήσατε τους ποδοσφαιριστές σας να μιλήσουν στα κινητά;”

Δημητριάδης: “Το κινητό είναι πλέον προέκταση του χεριού των ποδοσφαιριστών. Δεν απαγορεύουμε τα κινητά”

Μπίρδας: “Το σοκ από ότι είπατε ήταν το όπλο του κ. Σαββίδη;”

Δημητριάδης: “Ήταν η εισβολή του κ. Σαββίδη με 6 άτομα και όπλο”

Μπίρδας: “Με ποια συγκεκριμένη πράξη τρομοκρατηθήκατε και φοβηθήκατε;”

Δημητριάδης: “Όταν ο μεγαλομέτοχος μιας ομάδας μπαίνει μέσα με τη συνοδεία ατόμων και σε απωθεί σε ένα ματς που ο διαιτητής ήταν άριστος για 89 λεπτά είναι σοκαριστικό”.

Η πλευρά του ΠΑΟΚ ρώτησε τον κ. Δημητριάδη για τον Λούμπος Μίχελ και για το αν η κίνηση που έκανε στον διαιτητή Κομίνη “… σημαίνει ότι τελείωσε σαν διαιτητής ή σαν οργανισμός, σαν ύπαρξη;”

“Είδα τον Μίχελ να πηγαίνει στον διαιτητή και να του κάνει αυτή την κίνηση ότι τελείωσες. Δεν μπορώ να ξέρω τι σημαίνει, μπορεί το ένα, μπορεί και το άλλο”.

Μπίρδας: “Πότε μάθατε ότι το γκολ θα μετρήσει”

Δημητριάδης: “Ήρθε ο κ. Λυσάνδρου μετά από δυο ώρες και μας είπε ότι το γκολ μέτρησε και ότι διακόπτει το ματς”

Μπίρδας: “Βγήκε ο ΠΑΟΚ για προθέρμανση σε αυτή τη δίωρη διακοπή;”

Δημητριάδης: “Δεν μπορώ να το γνωρίζω, εμείς ήμασταν στα αποδυτήρια”

Σημαιοφορίδης: “Λέτε ότι ο λόγος που τρομοκρατήθηκαν οι παίκτες της ΑΕΚ ήταν η εισβολή του κ. Σαββίδη, των συνοδών, και η παρουσία του όπλου. Σας πειράξανε οι συνοδοί;”.

Δημητριάδης: “Δεν πειράξανε κάποιον, όταν ήρθε ο κ. Σαββίδης σε μένα ήρθε κάποιος να τον κρατήσει”

Γκαγκάτσης: “Δεν μπήκατε καμία στιγμή στα γραφεία των διαιτητών;”

Δημητριάδης: “Όχι, έφτασα μέχρι την πόρτα για να ενημερωθώ”

Γκαγκάτσης: “Δεν είπατε κάτι για την οικογένεια του διαιτητή;”

Δημητριάδης: “Όχι”

Η διαδικασία συνεχίστηκε με την εξέταση του κ. Γεροντίδη (υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ)

Πρόεδρος: “Μπαίνει το γκολ από το Βαρέλα και τι δείχνει ο διαιτητής;”

Γεροντίδης: “Κατακύρωσε το γκολ και κατευθύνθηκε προς τη σέντρα. Μετά από λίγο είδαμε κάποιες διαπραγματεύσεις – διαμαρτυρίες των παικτών της ΑΕΚ. Ήμουν δίπλα στη φυσούνα. Υπήρχαν διαμαρτυρίες, υπήρχε ένας διαιτητής ο οποίος δεν ήξερε τι να σφυρίξει. Σταμάτησε το παιχνίδι εκείνη την ώρα. Εκ των υστέρων, μετά από 5 λεπτά περίπου, ακύρωσε το γκολ. Υπήρχε η αγανάκτηση του κόσμου, και πριν και μετά το γεγονός υπήρχε απόλυτη ασφάλεια. Εν συνεχεία έγινε η είσοδος του κ. Σαββίδη με δυο ή τρία άτομα. Ήρθε από τα αποδυτήρια, κατέβηκε από το ασανσέρ”

Πρόεδρος: “Τα άτομα αυτά τι ήταν;”.

Γεροντίδης: “Ήταν δύο μέλη της συνοδείας του και ο αστυνομικός που νόμιμα του έχει παραχωρηθεί. Μπήκε με διάθεση να διαμαρτυρηθεί”.

Πρόεδρος: “Δικαιολογεί η αγανάκτηση την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο;”.

Γεροντίδης: “Εντάξει καταλαβαίνετε οτι κρίνονται τα πάντα”.

Πρόεδρος: «Αυτό είναι γεγονός κ. Γεροντίδη ότι κρίνεται ένας αγώνας και ένα πρωτάθλημα εκτός αγωνιστικού χώρου και είναι λυπηρό».

Γεροντίδης: “Ο κ. Σαββίδης μπήκε με διάθεση να διαμαρτυρηθεί. Πήγε να απομακρύνει τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Δεν προσέγγισε τον διαιτητή. Η απόστασή τους ήταν 15 με 20 μέτρα”.

Πρόεδρος: “Εκείνη την ώρα εισήλθε και ο κ. Μίχελ και προσέγγισε τον διαιτητή”.

Γεροντίδης: “Ναι, πήγε στον διαιτητή και του είπε κάτι, δεν του έκανε κάποια χειρονομία. Μπορεί να είναι πάνω στην κίνησή του και να φαίνεται κάπως”.

Γεροντίδης: “Ο κ. Μίχελ έφυγε όπως και ο κ. Σαββίδης”.

Πρόεδρος: “Στο φύλλο αγώνα αναφέρεται ότι απώθησε ο κ. Μίχελ τον δημοσιογράφο της Nova”

Γεροντίδης: “Δεν το γνωρίζω αυτό, δεν το είδα”.

Γεροντίδης: “Ο κ. Σαββίδης την ώρα που αποχωρούσε πρέπει να ειπώθηκε κάτι από τον πάγκο της ΑΕΚ”.

Πρόεδρος: “Λέτε ότι υπάρχουν κάποιες αποδοκιμασίες από τον πάγκο της ΑΕΚ”.

Γεροντίδης: “Ναι και στη συνέχεια προχώρησε προς τον πάγκο της ΑΕΚ για 5-6 μέτρα. Στη συνέχεια μπήκε ξανά μέσα και υπήρξε αυτή η αντιπαράθεση. Πουθενά δεν είδα βίαιη απώθηση. Την δεύτερη φορά που μπήκε δεν φορούσε το μπουφάν”.

Πρόεδρος: “Έφερε όπλο ο κ. Σαββίδης;”

Γεροντίδης: “Ναι, το είχε στη ζώνη του”

Πρόεδρος: “Γιατί λέτε ότι έβγαλε το μπουφάν του;”

Γεροντίδης: «Λογικά από την ένταση».

Πρόεδρος: “Το όπλο γιατί το έφερε και μάλιστα εντός αγωνιστικού χώρου”

Γεροντίδης: “Προφανώς από κεκτημένη ταχύτητα”

Πρόεδρος: “Έχει δεχθεί απειλές και φέρει όπλο ο κ. Σαββίδης;”

Γεροντίδης: “Έχει απειληθεί ο κ. Σαββίδης. Δεν γνωρίζω από ποιον. Το γνωρίζω από το περιβάλλον του”.

Πρόεδρος: “Αφού απαγορεύεται η κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη γιατί το είχε;”

Γεροντίδης: “Προφανώς ούτε εκείνος το κατάλαβε ότι το είχε πάνω του . Το ότι το έβγαλε το μπουφάν του φανερώνει ότι δεν το είχε πάνω του επίτηδες. Σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε τρόμος και ανησυχία . Άλλωστε εκ των υστέρων κατάλαβαν όλοι ότι φέρει όπλο. Κανένας μας δεν ήξερε ότι είχε όπλο πάνω του. Φαίνεται ότι η λαβή του είναι ανάποδα για αριστερόχειρες. Η ΠΑΕ ΑΕΚ μπορεί να υποστηρίζει τα δικά της. Εκ των υστέρων ο διαιτητής κατέφυγε στα αποδυτήρια του και έμεινε εκεί. Η ΑΕΚ μετά από 7-8 λεπτά αποχώρησε από το γήπεδο. Κανένας δεν κατάλαβε αν έγινε διακοπή από τον διαιτητή. Η ομάδα του ΠΑΟΚ έμεινε στον αγωνιστικό χώρο περίπου 20 με 30 λεπτά”

Πρόεδρος: “Κατά τη διάρκεια της διακοπής τι έγινε στα αποδυτήρια”.

Γεροντίδης: “Εγώ έμπαινα ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στα αποδυτήρια για να δω τι γίνεται. Στα αποδυτήρια η κατάσταση ήταν πέρα για πέρα ήρεμα. Οι παίκτες της ΑΕΚ ήταν μια χαρά δεν ήταν σε περίεργη κατάσταση, φαίνεται αυτό. Μετά από μιάμιση ώρα βγήκε ο κ. Κομίνης σφύριξε ως ένδειξη να συνεχιστεί ο αγώνας. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ βγήκανε, ενώ της ΑΕΚ όχι. Το γκολ κατακυρώθηκε στα αποδυτήρια περίπου μια ώρα μετά”.

Πρόεδρος: “Η ΑΕΚ τι επικαλέστηκε και δεν βγήκε;”

Γεροντίδης: “Δεν ξέρω γιατί δεν βγήκε”

Πρόεδρος: “Άρα δεν έχετε να μας πείτε κάτι άλλο”

Γεροντίδης: “Το μόνο που θέλω να πω από την εμπειρία μου είναι ότι όλα ήταν ήρεμα και κύλησαν ήρεμα και από τον κόσμο του ΠΑΟΚ”

Μαυρομάτης: “Οι παίκτες της ΑΕΚ σε τι κατάσταση ήταν;”

Γεροντίδης: “Ήταν απολύτως ήρεμοι”

Μαυρομάτης: «Όταν βγήκε ο κ. Στυλιάρας τι κατάσταση υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο;».

Γεροντίδης: “Όταν βγήκε ο κ. Στυλιάρας όλα ήταν ήρεμα”.

Πρόεδρος: “Η ΑΕΚ ενημερώθηκε οτι έφυγε από το γήπεδο ο κ. Σαββίδης;”

Μπίρδας: “Η ΑΕΚ θα έβγαινε αν δεν κατακυρωνόταν το γκολ;”

Γεροντίδης: “Πιστεύω πως ναι. Έτσι έλεγαν και οι παίκτες του ΠΑΟΚ”

Ρίζου (δικηγόρος ΑΕΚ): “Με την ιδιότητα σας ως πρώην αστυνομικός διευθυντής μπορείτε να μας πείτε αν επιτρέπεται να οπλοφορούν οι αστυνομικοί στα γήπεδα”

Γεροντίδης: “Από ότι ξέρω δεν απαγορεύεται. Συνήθως πάντα όταν υπάρχει συνάθροιση κόσμου υπάρχει σαν οδηγία να μην φέρει όπλο και αν δείτε πάντα έστω και ένας φέρει όπλο. Είναι άτυπη πρακτική της αστυνομίας αυτό”.

Ρίζου: “Ήταν νόμιμη η εισβολή του κ. Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο;”

Γεροντίδης: “Όχι”

Ρίζου: “Τον αποτρέψατε;”

Γεροντίδης: “Όχι, δεν τον απέτρεψα”

Ρίζου: “Για ποιο λόγο;”

Πρόεδρος: “Δεν θέλατε να προσβάλλετε τον πρόεδρό σας;”

Γεροντίδης: “Ίσως είναι λάθος μου και δεν τον απέτρεψα”

Η κ. Ρίζου έδειξε κάποιες φωτογραφίες του κ. Σαββίδη με την συνοδεία του στον αγωνιστικό χώρο.

Ρίζου: “Μπήκανε μέσα με τον κ. Σαββίδη άλλα οχτώ άτομα, δεν αισθάνεστε ότι έχετε υποχρέωση να τους εμποδίσετε;”

Γεροντίδης: “Εκείνη την ώρα δεν υπήρχε παιχνίδι, είχε διακοπεί”

Ρίζου: “Είχε κηρύξει διακοπή ο διαιτητής;”

Γεροντίδης: “Όχι”

Ρίζου: “Την ώρα που μπήκε ο κ. Σαββίδης υπήρχαν αστυνομικοί;”

Γεροντίδης: “Υπήρχαν δεξιά και αριστερά από τη φυσούνα”

Ρίζου: “Επιτρέπεται στη σουίτα να φέρει όπλο ο κ. Σαββίδης; Ο καθένας δεν ελέγχεται μπαίνοντας στο γήπεδο;”

Γεροντίδης: “Ο πρόεδρος μπαίνει κατευθείαν στη σουίτα του, υπάρχει αστυνομικός έλεγχος αλλά επειδή τα άτομα είναι επίσημα δεν γίνεται. Όποιος φέρει νόμιμη άδεια μπορεί να το φέρει το όπλο του παντού. Ακόμα και μέσα στο γήπεδο”

ΠΑΟΚ: “Δεν φάνηκαν τρομοκρατημένοι ο Δημητριάδης και οι παίκτες της ΑΕΚ”

Γκαγκάτσης (διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος ΠΑΕ ΠΑΟΚ): “Από το 89′ και μετά, σκόραρε ο ΠΑΟΚ ο διαιτητής έδειξε σέντρα ο επόπτης έτρεξε προς τη σέντρα και μετά σταμάτησε. Μετά τις διαμαρτυρίες ο διαιτητής πήγε προς τον βοηθό. Ο κ. Κομίνης σηκώνει το χέρι του μετά από 8 λεπτά. Όσον αφορά την είσοδο του κ. Σαββίδη, ο κ. Σαββίδης μπήκε αγανακτισμένος στον αγωνιστικό χώρο αφού σήκωσε το χέρι του ο κ. Κομίνης”

Πρόεδρος: “Είχε δικαίωμα να μπει”

Γκαγκάτσης: “Όχι, ήταν αγανακτισμένος. εκεί υπήρξε η κίνηση του Βιεϊρίνια για να μείνει η ομάδα μέσα. Στη συνέχεια ο κ. Μίχελ μπήκε μέσα και πήγε να διαμαρτυρηθεί”

Πρόεδρος: “Συγγνώμη δηλαδή έχει δικαίωμα όποιος θέλει να μπει μεσα;”

Γκαγκάτσης: “Δεν ήταν σωστό αλλά ήταν ένα ματς το οποίο έκρινε τίτλο μετά από 33 χρόνια για την ομάδα μας”

Πρόεδρος: “Τι είπε ο κ. Μίχελ στον διαιτητή;”

Γκαγκάτσης: “Είπε you are finished και του έκανε χαρακτηριστική κίνηση ότι είναι καθαρό το γκολ. Του είπε τελείωσες επαγγελματικά γιατί είναι ένα ματς το οποίο κρίνει τίτλο και έκανε ένα πολύ σοβαρό λάθος. Ο κ. Μίχελ του το είπε διαιτητικά, γιατί είναι γνωστός διαιτητής”

Πρόεδρος: “Ο κ. Σαββίδης με πόσα άτομα μπήκε μέσα; Έχουν ιδιαίτερη διάπλαση αυτά τα άτομα;”

Γκαγκάτσης: “Ναι, μπήκε μέσα με τέσσερα άτομα τα οποία ναι έχουν μια σωματική διάπλαση”

Πρόεδρος: “Γιατί πήγε προς τον πάγκο της ΑΕΚ;”

Γκαγκάτσης: “Υπήρχαν ειρωνικά χειροκροτήματα από τον πάγκο της ΑΕΚ και πήγε προς τα εκεί αλλά τον απέτρεψαν τα άτομα της ασφάλειάς του. Το μπουφάν του ή βγήκε από τα άτομα που τον κρατούσαν ή το έβγαλε από αγανάκτηση. Και ο κ. Ιωαννίδης, προπονητής μπάσκετ, από αγανάκτηση έβγαζε το σακάκι του. Δεν ήθελε να επιδείξει το όπλο του, σε καμία περίπτωση. Λογικά το ξέχασε, το είχε απλά στη ζώνη του και δεν έκανε κάποια κίνηση. Δεν είδα το περιστατικό με τον κ. Δημητριάδη, το διάβασα μετά. Το όπλο δεν το είδε κανένας παίκτης της ΑΕΚ. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι οι παίκτες δεν έφυγαν αμέσως. Αν το είχαν δει και είναι τόσο σοκαριστικό θα είχαν φύγει αμέσως για τα αποδυτήρια.

Ο διαιτητής ήταν ξεκάθαρος ότι ήθελε να συνεχιστεί το ματς. Για το οφσάιντ δεν είχε πάρει την οριστική του απόφαση. Δεν επιτρέπεται η χρήση οπτικοακουστικού υλικού για μια τέτοια απόφαση αλλά δεν ξέρω τι έγινε. Μας είπε ότι θα ανακοινώσει την απόφασή του μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η ΑΕΚ είπε ότι ήθελε να ξέρει την απόφαση για να δει αν θα συνεχίσει το ματς. Ο κ. Λυσάνδρου είπε ότι αν μετρήσει το γκολ η ΑΕΚ δεν μπαίνει μέσα, ενώ αν δεν το μετρήσει θα συνεχίσουμε.

Πρόεδρος: “Γιατί ο κ. Κομίνης δεν γράφει αυτά που λέτε στο φύλλο αγώνα;”

Γκαγκάτσης: “Για αυτό θέλουμε να έρθει εδώ ο κ. Κομίνης. Ο κ. Κομίνης έλεγε μπείτε, ενώ η ΑΕΚ έλεγε οτι θέλουμε να ξέρουμε την απόφαση για το γκολ. Αυτό γινόταν για μιαμιση ώρα. Αν ο διαιτητής έλεγε 0-0 η ΑΕΚ θα έβγαινε κανονικά στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες της ΑΕΚ ήταν ήρεμοι, μέχρι να βγουν οι φωτογραφίες με το όπλο, γιατί μέχρι τότε δεν είχε δει κανένας τους, όλα ήταν έτοιμα να αρχίσει και πάλι ο αγώνας. Υπάρχουν δηλώσεις του Κονέ στο συνδρομητικό οτι μας είπε να βγούμε έξω. Υπάρχουν και οι δηλώσεις του Χιμένεθ οτι μας είπε ο πρόεδρος, δεν ξέρω αν εννοεί τον κ. Μελισσανίδη, να μην βγούμε έξω”

Ρίζου (δικηγόρος ΑΕΚ): “Είπατε ότι ο διαιτητής υπέδειξε οφσάιντ, μετά κάλεσε τους δυο αρχηγούς και τους είπε ότι είναι οφσάιντ;”

Γκαγκάτσης: “Το είδα μετά στο βίντεο”

Ρίζου: “Πώς άλλαξε άποψη ο κ. Κομίνης;”

Γκαγκάτσης: “Δεν το ξέρω”

Ρίζου: “Είπατε ότι για δυο ώρες ο κ. Λυσάνδρου έλεγε στον διαιτητή ότι δεν βγαίνει αν δεν ξέρει την απόφαση. Ξέρετε ότι έπρεπε να καταχωρηθεί μια τέτοια συμπεριφορά στο φύλλο αγώνα”

Γκαγκάτσης: “Εγώ ζήτησα από τον διαιτητή να γράψει και την δική μας θέση. Δεν το έκανε. Έγραψε μόνο την θέση του Λυσάνδρου. Γι’ αυτό θέλουμε να έρθει εδώ”

Η κατάθεση του αντιπροέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΑΕΚ, Μηνά Λυσάνδρου.

Λυσάνδρου: “Αιτία διακοπής πρωταθλήματος, αλλά όχι αγώνα;”

Λυσάνδρου: “Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα όταν μίλησε ο κ. Γκαγκάτσης για μένα ήταν να ζητήσω αύξηση από την ΑΕΚ εφόσον τρομοκρατώ την Τούμπα και έχω τέτοια δύναμη. Έχει ανέβει η αυτοεκτίμησή μου. Ο διαιτητής μπορούσε να βγει στο γήπεδο να ξεκινήσει το ματς. Και τότε εμείς να μην βγούμε. Εγώ δεν άκουσα κάποιο σφύριγμα. Άκουσα μια φασαρία, έτρεξα να δω τι γίνεται. Ο Κομίνης δεν μου είπε για σφύριγμα ούτε ότι βγαίνει. Μου είπε ότι με φώναζε και δεν πήγαινα. Ότι με έψαχνε. Δεν υπήρχε σφύριγμα. Αμέσως έτρεξα και ρώτησα τον κ. Κομίνη ο οποίος μου είπε οτι δεν σφύρηξε και οτι με έψαχνε γιατί είχα πάει να δω τους παίκτες. Ο κ. Κομίνης αν ήθελε να συμπληρώσει κάτι θα το έγραφε. Έχει τοποθετηθεί τρεις φορές και είπε το ίδιο πράγμα.

Επειδή δεν πρέπει να μένουν ασάφειες ο κ. Κομίνης ουδέποτε κάλεσε τις δυο ομάδες να βγουν στον αγωνιστικό χώρο. Είναι ένας διαιτητής διεθνής και έχει υπάρξει σε κρίσιμα παιχνίδια τα οποία έχουν φτάσει σε αυτή την πειθαρχική και ήταν και στον τελικό του Βόλου. Έχω μια ένσταση για το αν ο κ. Γκαγκάτσης την ώρα των επεισοδίων ήταν κάτω. Όταν εγώ πήγα στη φυσούνα να δω τι γίνεται ήμουν με τον κ. Σαραϊδάρη. Εγώ τον κ. Γκαγκάτση δεν τον είδα κατά τη διάρκεια των περιστατικών.

Έχω μια ιδιότητα που είναι συγκεκριμένη, μπορεί να είμαι πλέον σύμβουλος αλλά η ιδιότητα δεν φεύγει. Αυτό που έπρεπε να κάνω και εγώ αλλά και οι άλλοι αξιωματούχοι ήταν να δείξουμε ψυχραιμία και να μαζέψουμε τους ποδοσφαιριστές στον πάγκο μας. Έπρεπε να διαφυλάξουμε την ασφαλή παραμονή ή αποχώρηση μας. Αρνούμαι το ειρωνικό χειροκρότημα, είναι προσβλητικό να το λένε αυτό. Με το που έφυγε ο κ. Κομίνης και πήγε προς τα αποδυτήρια έκανα νόημα στους ποδοσφαιριστές να μπουν και οι παίκτες. Εκτελούσαμε την εντολή του διαιτητή.

Κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές μπορεί να φοβήθηκαν περισσότερο και άλλοι λιγότερο, στην πλειοψηφία του όμως είχαν φοβηθεί. Μιλάμε για την εκτέλεση μια αθλητικής δραστηριότητας, χρειάζεται μια ψυχολογική ετοιμότητα. Εμείς εξαντλήσαμε κάθε πιθανότητα μαζί με τον διαιτητή και τον κ. Γκαγκάτση. Η τελευταία αντίδραση του διαιτητή ήταν η ακύρωση του γκολ. Εγώ συμμετείχα σε μια περίπτωση, ρώτησα τον κ. Κομίνη, “Σε τι κατάσταση είσαι εσύ μετά από τόσες διαμαρτυρίες;

Εγώ είπα ότι είναι καθαρά θέμα ασφάλειας. Η ασφάλεια υπαγορεύει το να βγει ο διαιτητής και να πει 1-0. Αν έλεγε κάτι άλλο, θα έμπαιναν όλοι μέσα. Εμείς αυτό που είπαμε στον Κομίνη, oτι αδυνατούμε λόγω ανασφάλειας, του το είπαμε για να το αξιολογήσει. Δεν του το είπαμε ως αντίρρηση.

Μπήκε ο ιδιοκτήτης μιας ομάδας, ένοπλος και συνοδευόμενος! Το παιχνίδι ήταν σε εξέλιξη! Σκεφτείτε την εικόνα! Ήταν σοκαριστικό! Έγινε πρωτοσέλιδο σε 17 χώρες. Πριν άκουσα τόση συζήτηση για το αν έχει η όχι άδεια οπλοφορίας ο κ. Σαββίδης. Εδώ έχουμε κάτι πρωτοφανές μπήκε πρόεδρος ομάδας μέχρι τη σέντρα μαζί με την ασφάλειά του. Αν δεν ήταν κόντρα στα αθλητικά ιδεώδη δεν θα υπήρχε απόφαση της ΕCA για την αποβολή του ΠΑΟΚ.

Η απόφαση του Υπουργού ελήφθη σε σύσκεψη με τον πρωθυπουργό. Στο ανώτατο κλιμάκιο όλων των επιπέδων. Αυτή η απόφαση ονοματίζει το όπλο και τον κ. Σαββίδη. Είναι ποτέ δυνατόν αυτό να αποτελεί λόγω διακοπής μιας ολόκληρης διοργάνωσης, και να μην αποτελεί λόγο διακοπής ενός αγώνα; Η κυβέρνηση αντέδρασε ακαριαία, δεν άφησε να γίνει ούτε το ΠΑΣ-Απόλλων! Ακούστηκε ότι κρίνεται τίτλος! Αυτό είναι συναισθηματικός εκβιασμός!! Αφού μένουν άλλες 5 αγωνιστικές! Έχουμε έναν ιδιοκτήτη ομάδας που μπήκε μαινόμενος οπλοφορώντας μέσα στο γήπεδο! Είναι τόσο ισχυρό αυτό, που δεν ασχολήθηκε κανείς με τον Μίχελ”.

Η αγόρευση της δικηγόρου της ΑΕΚ

Ρίζου (δικηγόρος ΑΕΚ): “Απ’όσα έγιναν, σείστηκε όχι η Ελλάδα, αλλά ολόκληρη η υφήλιος. Ο Κομίνης υπήρξε θύμα απειλής εκ μέρους του Ιβάν Σαββίδη, που εισήλθε βίαια και οπλοφορώντας. Ο Κομίνης υπέστη την εισβολή στον χώρο του. Μπήκε μέσα ένας ένοπλος, με 7-8 συνοδούς και ο ένοπλος δεν ενοχλήθηκε από κανέναν!

Η κατακύρωση του γκολ στα αποδυτήρια, μας δείχνει ότι ο διαιτητής ήταν σε μια κατάσταση στην οποία δεν έπρεπε να βρεθεί. Ο κ. Μίχελ πλησίασε τον διαιτητή και του είπε “Είσαι τελειωμένος” σε τι κατάσταση ήταν αυτός ο άνθρωπος. Υπάρχει άνθρωπος που θα πει ότι δεν έκανε καλά η ΠΑΕ ΑΕΚ που έστειλε τους ποδοσφαιριστές στα αποδυτήρια; Η ΑΕΚ νομίμως ακολούθησε τον διαιτητή. Γιατί διαμαρτύρεται ο ΠΑΟΚ; Ο ΠΑΟΚ θέλει να διαρκεί ο φόβος και η τρομοκρατία τόσο όσο συμφέρει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Ήθελε να πατήσουμε ένα κουμπί, να συνέλθουμε και να αγωνιστούμε. Ο εισβολέας δεν είχε συλληφθεί. Ποιος έδινε εγγύηση ότι δεν θα ξαναέμπαινε μέσα ο ένοπλος;  Η αγωνία του κ. Λυσάνδρου δεν ήταν αν θα γινόταν ο αγώνας, αλλά τι θα γινόταν αν έλεγε ο κ. Κομίνης ότι δεν μετρούσε το γκολ. Πού ήταν η αστυνομία όταν μπήκε ο κ. Σαββίδης με τους συνοδούς του, όταν έσπρωξε τον κ. Δημητριάδη, όταν ο κ. Μίχελ πήγε στον διαιτητή; Ήταν απούσα και δημιούργησε αίσθημα ανασφάλειας!

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε αιφνιδιαστεί. Κοιμήθηκε με 5 βαθμούς διαφορά και ξύπνησε με 2 βαθμούς διαφορά. Και παρόλα αυτά δεν έκανε καμία ανακοίνωση, παρά πήγε να αγωνιστεί. Ολο αυτό, προσέδωσε στον Σαββίδη ασυδωσίας, παντοδυναμίας και θράσυτητας! Η αλαζονεία συνιστά ύβρη και ασέβεια!”

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης πήρε ξανά το λόγο: “Από την Κυριακή το βράδυ υπάρχει ανθρωποφαγία κατά του Σαββίδη. Επιχειρείται μια προσπάθεια εξόντωσης του Σαββίδη και του ΠΑΟΚ. Ξαφνικά το μοναδικό πρόβλημα της Ελλάδας και του ποδοσφαίρου είναι ο Σαββίδης. Το τι λένε τα κανάλια και τα ξένα δίκτυα δεν μας απασχολεί. Ακούσαμε ότι είναι αλαζόνας. Προφανώς δεν ήταν αλαζόνας όταν έδινε χορηγία στη Σούπερ Λιγκ. Όταν έπαιρνε την ΣΕΚΑΠ για να μην πέσει σε χέρια Τούρκων. Ο κ. Σαββίδης δεν θα γίνει Ιφιγένεια. Η απόφαση της ECA πάρθηκε με βάση μόνο μια εικόνα.

Τα πάντα ήταν απόλυτα ασφαλή για να βγει η ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο. Και ο κ. Βασιλειάδης και όλοι, έχουν δει απλώς την εικόνα. Το όπλο εκείνη τη στιγμή δεν το έχει δει κανείς! Άρα δεν μπορούσε ποτέ ο Κομίνης να διακόψει λόγω του όπλου. Το λέει και ο Αλεξέας σε συνέντευξή του. Ότι δεν είδαν ποτέ το όπλο.  Όσον αφορά τη συγγνώμη του κ. Σαββίδη και οτι απείλησε ο ίδιος τον Κομίνη δεν προκύπτει από πουθενά.”

Η αγόρευση του Αχιλλέα Μαυρομάτη (δικηγόρος ΠΑΟΚ)

“Δεν θα αναφερθώ στον βιασμό της προσωπικότητας ενός ανθρώπου όπως την περιέγραψε ο κ. Γκαγκάτσης, αλλά ούτε και στα όσα έχει κάνει ο κ. Σαββίδης και το πόσο αγαπητός είναι στην Β. Ελλάδα. Η οργάνωση του αγώνα ήταν εξαιρετική παρά το γεγονός οτι έγινε μέσα σε 20 ώρες. Οι παίκτες της ΑΕΚ δεν διαμαρτύρονται και αυτό φαίνεται στο βίντεο του αγώνα. Όλο αυτό αρχίζει από τις διαμαρτυρίες του κ. Λυμπερόπουλου. Από εκεί αρχίζει όλο αυτό που γίνεται. Δεν συνέβη τίποτα ακόμα και όταν όλοι οι παίκτες της ΑΕΚ ήταν γύρω από τον επόπτη.

Ο κ. Σαββίδης προφανώς κατεβαίνει χωρίς να το συνειδητοποιήσει ότι είχε το όπλο πάνω του. Δεν είναι βίαιη η είσοδος του, κάνει νόημα στην ομάδα να φύγει και του κάνει νόημα ο αρχηγός όχι και επιστρέφει στη φυσούνα. Προφανώς κάτι ακούει κάτι γίνεται, ανέφερε ότι τον χειροκρότησαν από τον πάγκο της ΑΕΚ και αλλάζει ξαφνικά κατεύθυνση, όταν προκληθεί δεν είναι ανθρώπινο να κινηθεί προς τα εκεί; δεν είναι σωστό αλλά είναι ανθρώπινο. Δεν πέρασε καν από το μυαλό του να το χρησιμοποιήσει. Είναι ακόμα εκνευρισμένος και βγάζει το μπουφάν από την έντασή του. Είναι ανθρώπινο.

Εκεί βγήκε η φωτογραφία χωρίς να το έχει δει κανείς στο γήπεδο, εκεί φαίνεται να έγινε και το περιστατικό με τον κ. Δημητριάδη το οποίο βέβαια δεν προκύπτει από κάποιο βίντεο. Οι άνθρωποι της ασφάλειας όπως είπαν όλοι δεν προξένησαν κανέναν φόβο. Αν είχε δει ο κ. Δημητριάδης το όπλο θα αντιδρούσε έτσι; Λέω λοιπόν το εξής, ότι ακόμα και τώρα ο κ. Λυσάνδρου λέει ότι ενήργησε με την εντολή του διαιτητή, δεν είχε να κάνει με το όπλο η διακοπή. Μπορεί να ήθελε να πάει μέσα να δει το βίντεο για την φάση.

Η παρουσία του Σαββίδη δεν κρατάει πάνω από τρία λεπτά. Για δικούς του λόγους φεύγει και φεύγει από το γήπεδο. Στις 11 παρά υπάρχουν δημοσιεύματα ότι έχει φύγει από το γήπεδο. Δεν προκύπτει από πουθενά ότι είδε το όπλο ο διαιτητής ή κάποιος άλλος!

Υπάρχει συνέντευξη του αστυνομικού διευθυντή ο οποίος λέει ότι κανένας δεν είδε το όπλο. Άρα καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί της ΑΕΚ ότι τρομοκρατήθηκαν οι παίκτες. Ο Βράνιες συζητάει χαμογελώντας με τον Πρίγιοβιτς. Ο Κονέ παραδέχεται ότι περιμέναμε αν θα κατακυρώσει το γκολ ο διαιτητής για να βγούμε. Το πρόσωπο του κ. Δημητριάδη φαίνεται ότι είναι απόλυτα ήρεμο.

Η ΑΕΚ βρήκε λόγο να μη συνεχιστεί ο αγώνας και επιτρέψτε μου να πω ότι υπάρχει μεθόδευση. Ήμουν στα αποδυτήρια και έβλεπα την άνεση με την οποία κυκλοφορούσαν οι άνθρωποι της ΑΕΚ. Το πιο χοντρό λάθος του διαιτητή έιναι οτι δεν βγήκε στη σέντρα να σφυρίξει και αν δεν θέλει η ΑΕΚ ας μην παίξει. Όφειλε να αναφέρει τη δήλωση της ΑΕΚ και την άρνησή της να επανέλθει. Άφησα το θέμα της οπλοφορίας του κ. Σαββίδη και προσκομίζουμε την άδεια. Ο μόνος περιορισμός που αναγράφεται είναι για τον κανονισμό των αεροδρομίων. Συμφωνούμε οτι δεν είναι ωραία εικόνα, αν ήθελε να απειλήσει κάποιον θα το έκανε έτσι σε κοινή θέα; Θα κλείσω με την ανθρώπινη δήλωση του κ. Σαββίδη με την οποία ζήτησε συγγνώμη.”

Η αγόρευση του κ. Σημαιοφορίδη

Λάκης Σημαιοφορίδης (δικηγόρος ΠΑΟΚ): “Ο φόβος και ο τρόμος είναι κατά δήλωση της ΑΕΚ. Ο διαιτητής του αγώνα δεν τον διαπιστώνει. Ο φόβος και ο τρόμος και η ανασφάλεια, είναι διαπιστωμένη από τον διαιτητή; Όχι, διαπιστώνεται ότι υπάρχει απόλυτη ασφάλεια. Η ασφάλεια του αγώνα έχει αποδειχθεί από τον κ. Στυλιάρα και για να σφυρίξει ο κ. Κομίνης.

Πότε τον ένιωσαν τον φόβο οι παίκτες της ΑΕΚ, όταν μπήκε ο κ. Σαββίδης ή μετά από μιάμιση ώρα; Πώς ταυτίζεται ο φόβος και ο τρόμος μετά από μιάμιση ώρα; Υπήρξα ποδοσφαιριστής και έχω ζήσει πολύ χειρότερα πράγματα με μπράβους να μας δέρνουν πριν μπούμε στο γήπεδο, όταν έπαιζα στον Παναθηναϊκό. Οι ποδοσφαιριστές δεν ένιωσαν τίποτα. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν βγήκαν από μόνοι τους στον αγωνιστικό χώρο κάποιος τους ειδοποίησε, σφύριξε ο διαιτητής.

Ο κ. Δημητριάδης είπε το εξής, το θέμα ήταν η είσοδος του κ. Σαββίδη με τους συνοδούς του. Εντοπίζεται ο φόβος και ο τρόμος σε ένα και μόνο πρόσωπο, στον κ. Σαββίδη. Πρέπει να τα λάβετε αυτά υπόψιν σας αλλά θέλουμε και να μας τα διευκρινίσει και ο κ. Κομίνης. Η διακοπή του αγώνα οφείλεται στην μη κάθοδο της ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ αυτοδιαψεύδεται! Αφού ο τρόμος έχει να κάνει με τον κ. Σαββίδη και εκείνος αποχώρησε πώς γίνεται να συνεχιστεί ο φόβος και ο τρόμος; Η χρήση του φόβου έγινε αφού ειπώθηκε οτι το ματς είναι 1-0. Επειδή γίνεται μεγάλη προσπάθεια να δικάσουμε με τα δημοσιεύματα και την ευαισθησία που δείχνουν κάποιοι σε άλλους. Δεν θα ερχόμασταν σε εσάς αλλά θα πηγαίναμε στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ ή του ΠΣΑΤ. Εσείς πρέπει να αποδώσετε δικαιοσύνη με βάση τα πειθαρχικά έγγραφα. Υπάρχει αμφισβήτηση ακόμα και για τον αν είναι Έλληνας ο κ. Σαββίδης. Εγώ χαίρομαι που μπορώ να μιλάω μαζί του στα ποντιακά.”

Η αγόρευση του κ. Μπίρδα

“Για τον Σαββίδη δεν υπάρχει απειλή, δεν υπάρχει πρόκληση τρόμου και ανησυχίας. Δεν προκύπτει το άρθρο 19, ούτε για τον Σαββίδη ούτε για τον Μίχελ.”

Ο κύριος Καποδίστριας είπε: “Σε μία από τις διακοπές που κάναμε, καλέσαμε τον κύριο Κομίνη”.

Ο κ. Κομίνης απάντησε με δύο mail και δηλώνει ότι δυστυχώς ως την Τετάρτη δεν είναι εφικτή η παρουσία του εξ αιτίας σοβαρού οικογενειακού προβλήματος.

Και στο δεύτερο mail γράφει: “δεν μπορώ να δηλώσω με απόλυτη βεβαιοτητα ότι θα μπορώ και μετά την Τετάρτη λόγω του οικογενειακού προβλήματος».

Συνεπώς εντός 48 ωρών θα του ζητηθεί να τοποθετηθεί εγγράφως επί της ενστάσεως. Όλη η αλληλογραφία θα κοινοποιηθεί στις δύο πλευρές. Οι ομάδες ζήτησαν 48 ώρες από την στιγμή που θα απαντήσει ο διαιτητής, για να υποβάλλουν υπομνήματα κι ολοκληρώθηκε η διαδικασία.

Θα γίνει η σύνταξη των ερωτημάτων προς τον διαιτητή. Μέσα σε δυο ημέρες καλείται να έχει απαντήσει. Αφού οι δυο ΠΑΕ λάβουν γνώση το τι θα έχει ειπωθεί, θα καταθέσουν τα υπομνήματά τους. Επομένως, από την Τετάρτη και έπειτα αναμένεται η απόφαση για την τύχη του ΠΑΟΚ – ΑΕΚ.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις