Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Άρης: Έμειναν όρθιοι στην Τούμπα οι “κιτρινόμαυροι”!

ΠΑΟΚ – Άρης: Έμειναν όρθιοι στην Τούμπα οι “κιτρινόμαυροι”!
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ισόπαλο (1-1) έληξε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη στην Τούμπα, για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας. Πέλκας και Γκαρσία οι σκόρερ των δύο ομάδων που ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 10 παίκτες για διαφορετικούς… λόγους

Δείτε το LIVE του αγώνα

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη για το Κύπελλο Ελλάδας. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στην Τούμπα,με τον Δικέφαλο του Βορρά να ανοίγει το σκορ με πέναλτι του Πέλκα και τους “κιτρινόμαυρους” να ισοφαρίσουν με τον Γκαρσία πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, ο Αήττητος Σπάτων έμεινε στην ισοπαλία (1-1) με τον Εργοτέλη. Έτσι, όλες οι ομάδες έχουν από έναν βαθμό, μετά το τέλος της πρώτης αγωνιστικής.

Ο αγώνας

Το πρώτο τέταρτο του αγώνα κύλησε χωρίς αξιόλογες φάσεις, με την πρώτη καλή ευκαιρία για γκολ να χάνεται στο 16′, όταν στην σέντρα του Πέλκα, ο Σάκχοφ έπιασε γυριστή κεφαλιά από καλή θέση, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα και τελικά κατάφερε να προηγηθεί στο 25ο λεπτό.

Ο Γιουνές έκανε ανόητο χέρι στην περιοχή, έπειτα από σέντρα του Ελ Καντουρί, με τον Σιδηρόπουλο να δίνει το πέναλτι και τον Πέλκα να γράφει το 1-0 από τα 11 βήματα.

Ο διαιτητής του αγώνα έδωσε εσφαλμένα έμμεσο φάουλ υπέρ του Άρη, σε μια προσπάθεια του Χατσερίντι που με το κοντρόλ της μπάλας την άφησε για τον τερματοφύλακα Ρέϊ, κι ο τελευταίος την μάζεψε αφού δεν ήταν γύρισμα προς αυτόν από τον συμπαίκτη του. Η φάση πέρασε ανεκμετάλλευτη, πάντως, για τον Άρη.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια, εκμεταλλευόμενοι ένα λάθος του Χατσερίντι, ο οποίος έδιωξε πάνω στον Κίτσιου, με την μπάλα να φτάνει στον Γιουνές. Ο επιθετικός του Άρη έδωσε στο Γκαρσία, με τον δεύτερο να τελειώνει υποδειγματικά τη φάση για το 1-1 στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Στην επανάληψη, ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά κι έχασε μία μεγάλη ευκαιρία στο 52′, με τον Πέλκα να βγαίνει απέναντι στον Κουέστα, αλλά να πλασάρει άουτ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Άρης απάντησε με τον Σόουζα να σουτάρει άουτ από καλή θέση.

Στο 60′ ο ΠΑΟΚ έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Κίτσου με δεύτερη κίτρινη  για σκληρό μαρκάρισμα. Μετά την αποβολή, ο Άρης πήρε τον έλεγχο του αγώνα και στο 71′ προσπάθησε να κάνει το 1-2, αλλά το σουτ του Γκαρσία από καλή θέση πέρασε πάνω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ.

Στα εναπομείναντα λεπτά, δεν χάθηκε κάποια αξιόλογη ευκαιρία, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΟΚ: Ρέι, Τόσκα, Χατσερίδης (46′ Μάτος), Κρέσπο, Κίτσιου, Βέρνμπλουμ, Σάχοφ, Πέλκας, Ζαμπά, Ελ Καντουρί (46′ Μπίσεσβαρ), Καρέλης (77′ Πρίγιοβιτς).

Άρης: Κουέστα, Μενέντες (66′ Μπάσα), Μαβράι, Βέλεθ, Σόουζα, Κολάσο, Σιώπης, Ματίγια (82′ Ντιγκινί), Γκαρσία, Γιουνές (46′ Ναζλίδης), Γκάμα.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις