Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης: Τα… χρειάστηκε ο Δικέφαλος! “Ουρλιάζουν” για το πέναλτι οι Αρκάδες

ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης: Τα… χρειάστηκε ο Δικέφαλος! “Ουρλιάζουν” για το πέναλτι οι Αρκάδες
ΦΩΤΟ eurokinissi

Με αμφισβητούμενο πέναλτι του Πρίγιοβιτς, ο ΠΑΟΚ επικράτησε εντός έδρας του Αστέρα Τρίπολης με 1-0 και μπήκε με το… δεξί στο φετινό πρωτάθλημα της Superleague. Έντονες διαμαρτυρίες από τους Αρκάδες για την καθοριστική υπόδειξη του πέναλτι από τον Αριστομένη Κουτσιαύτη.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ τα…χρειάστηκε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, ωστόσο κατάφερε να ξεπεράσει έστω και δύσκολα το εμπόδιο των Αρκάδων στην Τούμπα, επικρατώντας με 1-0. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης το πέτυχε ο Πρίγιοβιτς από την άσπρη βούλα.

Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το πέναλτι που έκρινε τον αγώνα και φαίνεται πως έχουν δίκιο, μιας κι ο Πρίγιοβιτς πέφτει πριν τον ακουμπήσει στη συνέχεια ο τερματοφύλακας του Αστέρα, Νίκος Παπαδόπουλος.

Όπως και να έχει, ο Δικέφαλος του Βορρά έσβησε το -2, (σ.σ. ήταν τιμωρημένος από την περασμένη σεζόν) κι έφτασε στον έναν βαθμό. Πλέον η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου στρέφει την προσοχή της στο εντός έδρας παιχνίδι με την Μπενφίκα την Τετάρτη, στη ρεβάνς του 1-1 της Λισαβόνας για τα πλέι οφ του Champions League.

Ο αγώνας

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ δίχως αποτέλεσμα. Κι αυτό γιατί βρήκε μπροστά του έναν εξαιρετικό Νίκο Παπαδόπουλο, ο οποίος κατέβασε ρολά στο πρώτο ημίχρονο. Στο 8′ ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων απέκρουσε ένα σουτ του Ζαμπά, ενώ στο 27′ έπιασε εντυπωσιακά κεφαλιά του Σάκχοφ από την μικρή περιοχή.

Το σουτ του Ουάρντα στο 33′ έφυγε λίγο άουτν, ενώ στο 49′ ήταν η σειρά του Αστέρα Τρίπολης να ανησυχήσει τον Πασχαλάκη. Έπειτα από λάθος του Ζαμπά, ο Τσιλιανίδης έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ δήλωσε “παρών”.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει για να ανοίξει το σκορ, με την κεφαλιά του Ζαμπά να περνάει ελάχιστα άουτ στο 48′.

Δέκα λεπτά αργότερα, σημειώθηκε η φάση που έκρινε τον αγώνα. Ο Κουτσιαύτης είδε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Παπαδόπουλου στον Πρίγιοβιτς μέσα στην περιοχή. Ο Σέρβος ξεκίνησε να πέφτει πριν τον ακουμπήσει ο τερματοφύλακας του Αστέρα, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται έντονα.

Ο ρέφερι έδωσε το αμφισβητούμενο πέναλτι, με τον Πρίγιοβιτς να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και να κάνει το 1-0. Παρά τις διαμαρτυρίες, οι παίκτες του Αστέρα βρήκαν το καθαρό μυαλό να βγουν μπροστά για την ισοφάριση κι αν ήταν λίγο πιο τυχεροί θα κατάφερναν να παραβιάσουν την εστία του Πασχαλάκη.

Στο 70′ ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Τσιλιανίδη, ενώ στη συνέχεια η κεφαλιά του Τριανταφυλλόπουλου πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια. Στο 80′ ο Πασχαλάκης έβγαλε και το σουτ του Μανιά, ενώ στο 85′ ο Τριανταφυλλόπουλος αστόχησε ξανά σε κεφαλιά από πλεονεκτική θέση.

Ο Αστέρας πίεσε για την ισοφάριση μέχρι το τέλος, αλλά ο ΠΑΟΚ κράτησε τη νίκη και πλέον στρέφει την προσοχή του την αναμέτρηση της Τετάρτης με την Μπενφίκα

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΟΚ( Ρ. Λουτσέσκου):  Πασχαλάκης, Μάτος, Χατσερίντι, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας (74′ Βέρνμπλουμ), Σάκχοφ, Ζαμπά (68′ Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί, Ουάρντα, Πρίγιοβιτς (82′ Ακπόμ).

Αστέρας Τρίπολης (Σ. Παντελίδης): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας (46′ Κυριακόπουλος), Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Ορτέγκα (79′ Δουβίκας), Μουνάφο, Βαλιέντε, Ιγκλέσιας, Τσιλιανίδης (88′ Ρόλε), Καλτσάς, Μανιάς

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις