Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

ΠΑΟΚ: Έγραψε ιστορία ο αήττητος Δικέφαλος κι έριξε τον ΠΑΣ Γιάννινα!

ΠΑΟΚ: Έγραψε ιστορία ο αήττητος Δικέφαλος κι έριξε τον ΠΑΣ Γιάννινα!

Ο ΠΑΟΚ έγινε, μετά τον Παναθηναϊκό, η δεύτερη ομάδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου που κατακτά αήττητη το πρωτάθλημα. Ο Δικέφαλος του Βορρά ολοκλήρωσε την ιστορική πορεία του με νίκη στους Ζωσιμάδες, επικρατώντας του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0 και ρίχνοντας τον κατηγορία.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Για δεύτερη φορά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και για πρώτη μετά από 65 χρόνια, ομάδα κατέκτησε αήττητη το πρωτάθλημα. Το όνομα αυτής, ΠΑΟΚ. Μετά τον Παναθηναϊκό το 1964, ο Δικέφαλος του Βορρά σήκωσε τον τίτλο του πρωταθλητή, όντας αήττητος.

Η ονειρική πορεία της ομάδας της Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε στους Ζωσιμάδες, όπου το σύνολο του Λουτσέσκου επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0 για την τελευταία αγωνιστική της Superleague κι έριξε τους Ηπειρώτες για 7η φορά στη Β’ Εθνική. 

Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από δυο διακοπές λόγω της ρίψης αντικειμένων από τους φίλους του ΠΑΣ, στο 62′ η πρώτη και στο 88′ η δεύτερη. Τελικά, ο Δωδεκανήσιος ρέφερι Τάσος Σιδηρόπουλος ξανάρχισε τον αγώνα, που λίγο αργότερα ολοκληρώθηκε σε αρνητικό κλίμα, με εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στην κερκίδα των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΣ.

Ο ΠΑΟΚ δεν χαρίστηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα. Μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και κυνήγησε από τα πρώτα λεπτά τη νίκη. Από την πλευρά τους, οι Ηπειρώτες προσπάθησαν να κάνουν το θαύμα, πιέζοντας ψηλά από το ξεκίνημα, αλλά δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ιδιαίτερα τον Πασχαλάκη.

Οι Θεσσαλονικείς, δίχως να εντυπωσιάσουν, ήταν καλύτεροι από τους γηπεδούχους. Είχαν δοκάρι σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ολιβέιρα στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο βρήκαν δύο γκολ.

Στο 60′ ο Άκπομ άνοιξε το σκορ με πλασέ σε κενή εστία, μετά από κούρσα του Πέλκα από τα δεξιά κι ασίστ του Έλληνα άσου.Στο 79′ ο Σάκχοφ λίγο μετά την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο, με κεφαλιά έγραψε την ιστορία του αγώνα.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΣ Γιάννινα: Μιχαήλ, Κάστρο (74’Γιάκος), Κρίζμαν (71’ Μάνος), Πάντελιτς, Σεργκελασβίλι, Κάργας, Παμλίδης (71’ Λέο Μπαπτίστ), Α. Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Νικολιάς, Τζημόπουλος

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Κρέσπο, Ίνγκασον, Τόσκα, Γιαννούλης, Ολιβέιρα (79’ Σάκχοφ), Κάνιας, Ζαμπά (81’ Σφιντέρσκι), Πέλκας, Μπίσεσβαρ (69’ Πέδρο Ενρίκε), Άκπομ

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις