Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Μπενφίκα: Όταν “μιλάνε” οι αριθμοί…

ΠΑΟΚ – Μπενφίκα: Όταν “μιλάνε” οι αριθμοί…

Το paokfc.gr μας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ κόντρα στη Μπενφίκα για τα πλέι οφ του UEFA Champions League στο γήπεδο της Τούμπας.

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα του ΠΑΟΚ με την Μπενφίκα, αλλά και την παράδοση του “δικεφάλου του Βορρά” κόντρα σε πορτογαλικές ομάδες.

Πιο συγκεκριμένα…

#5 αναμετρήσεις έχει δώσει ο ΠΑΟΚ την φετινή σεζόν για τα προκριματικά του Champions League και ο απολογισμός του είναι τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες. Ο Δικέφαλος έβγαλε χωρίς ήττα την σειρά των αγώνων με την Βασιλεία, την Σπάρτακ Μόσχας και το πρώτο ματς με την Μπενφίκα.

#Συνολικά μετρά 15 αναμετρήσεις στα προκριματικά του Champions League με απολογισμό τρεις νίκες, επτά ισοπαλίες και πέντε ήττες. Ο ΠΑΟΚ έχει σημειώσει 20 γκολ σε αυτά τα παιχνίδια, με τον Πρίγιοβιτς να βρίσκεται πλέον στην πρώτη θέση με τρία γκολ και να ακολουθούν οι Βλάνταν Ίβιτς, Στέφανος Αθανασιάδης που είχαν από δύο γκολ.

#Στην λίστα των σκόρερ υπάρχουν ακόμη τα ονόματα των Νέτσιντ, Στοχ, Κατσουράνη, Γιασουμή, Βιεϊρίνια , Σαλπιγγίδη και Κάμπος. Από τις αναμετρήσεις με την Βασιλεία και την Σπάρτακ προστέθηκαν και τα ονόματα των Κάνιας, Πρίγιοβιτς (3), Βαρέλα, Ελ Καντουρί, Λημνιού, Πέλκα, Ουάρντα.

#5 φορές έχουν αναμετρηθεί ο ΠΑΟΚ με την Μπενφίκα στα ευρωπαϊκά κύπελλα και ο απολογισμός του Δικεφάλου είναι μια νίκη, μια ισοπαλία και τρεις ήττες με τέρματα 4-8. Οι δύο κόντρες τους ήταν για το Κύπελλο UEFA, ενώ ο τελευταίος τους αγώνας για τα Play Offs του Champions League.

#Το 1999-00 στην πρώτη αναμέτρηση της Τούμπας, ο Γκόμες στο 68ο λεπτό έβαλε μπροστά στο σκορ την Μπενφίκα, ο Φραντζέσκος ισοφάρισε με εκτέλεση φάουλ στο 90ο λεπτό, αλλά στο 94ο ο Ρονάλτο έβαλε πάλι μπροστά στο σκορ τους Πορτογάλους.

#Στην ρεβάνς, ο Κανταούροφ έδωσε προβάδισμα στην Μπενφίκα στο 25ο λεπτό, αλλά ο Μαραγκός (28’) και ο Σάμπρι (44’) έγραψαν το 2-1 για τον ΠΑΟΚ που έστειλε το ματς στην παράταση και μετά στα πέναλτι, όπου ο Δικέφαλος αποκλείστηκε με 4-1.

#Το 2013-14 ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την Μπενφίκα στην φάση των 32 του Europa League και η ήττα με 1-0 στο πρώτο ματς της Τούμπας ήρθε με γκολ του Λίμα στο 59ο λεπτό που προήλθε από λάθος του βοηθού που δεν υπέδειξε οφσάιντ. Στο δεύτερο παιχνίδι ο Δικέφαλος ηττήθηκε με 3-0 (70’ Γκαϊτάν, 78’ Λίμα, 80’ Μάρκοβιτς).

#Εκτός από την Μπενφίκα, ο ΠΑΟΚ έχει αντιμετωπίσει και την Λεϊσόες από την Πορτογαλία το 2002-03 για το Κύπελλο UEFA. Επικράτησε με 4-1 στην Τούμπα και πήρε την πρόκριση, αφού στο πρώτο παιχνίδι είχε ηττηθεί με 2-1.”

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις