Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: Αρνήθηκε να χάσει! Κράτησε το αήττητο με πέναλτι στο 101′

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: Αρνήθηκε να χάσει! Κράτησε το αήττητο με πέναλτι στο 101′
ΦΩΤΟ intime

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε… μία φάση μακριά από την πρώτη του ήττα στη σεζόν, αλλά στην τελευταία του αγώνα κέρδισε πέναλτι με τον Κρέσπο και ο Βιεϊρίνια με το δεύτερο γκολ του στο ματς “έγραψε” το τελικό 2-2 στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Παρότι βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, ο ΠΑΟΚ αρνήθηκε να χάσει από τον Παναθηναϊκό και γλίτωσε τελικά την ήττα, χάρη σε ένα γκολ από πέναλτι στην τελευταία φάση της αναμέτρησης.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Οι “πράσινοι” προηγήθηκαν με τον Ζαχίντ στο πρώτο μέρος και με τον Μακέντα το 87′, αλλά ο Βιεϊρίνια “απάντησε” δις, με τρομερό σουτ στο 66′ και εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στις καθυστερήσεις.

Το παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στην Τούμπα και έδειξε καλύτερα “στημένος” μέσα στον αγωνιστικό χώρο, μη επιτρέποντας στον ΠΑΟΚ να αναπτυχθεί σωστά και να δημιουργήσει φάσεις στο ματς.

Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη είχαν όμως κακές τελικές επιλογές και έτσι δεν κατάφεραν ούτε οι ίδιοι να “απειλήσουν” ουσιαστικά. Το πρόβλημά τους λύθηκε τελικά από… αντίπαλο, αφού ο Κρέσπο έκανε τραγική πάσα προς τα πίσω, δίνοντας την ευκαιρία στον Ζαχίντ να περάσει και τον Ζίβκοβιτς για το 1-0 στο 44′.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του και ισοφάρισε στο 66′ με τον Βιεϊρίνια να περνά στο ματς σαν αλλαγή και με τρομερό σουτ μέσα από την περιοχή, να κάνει το 1-1.

Το γκολ δεν άλλαξε όμως κατά πολύ την εικόνα του αγώνα, με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει να “κρατά” τους γηπεδούχους μακριά από την εστία του Διούδη. Κάπως έτσι, στο 87′ βρήκε και την ευκαιρία να προηγηθεί ξανά στο ματς, όταν σε μία εκπληκτική αντεπίθεση, ο Μακέντα βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα του Δικεφάλου του Βορρά για να κάνει το 1-2.

Η Τούμπα “σίγησε” και οι οπαδοί άρχισαν να αποχωρούν, με πολλούς από αυτούς να χάνουν ένα απίθανο φινάλε στο ματς. Κι αυτό γιατί στο 95ο λεπτό της αναμέτρησης και στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Κρέσπο κέρδισε πέναλτι από τον Κουρμπέλη.

Ο διαιτητής έδειξε τη… βούλα αφού συμβουλεύτηκε και το VAR και ο Βιεϊρίνια ισοφάρισε για δεύτερη φορά, για να κρατήσει το αήττητο των πρωταθλητών Ελλάδας, το οποίο διατηρείται από την περσινή σεζόν.

Παρόλα αυτά, το τελικό 2-2 άφησε τον Παναθηναϊκό με το… αχ μια μεγάλης νίκης, αλλά και τον ΠΑΟΚ με… γλυκόπικρη γεύση, αφού με τον έναν βαθμό, δεν κατάφερε να “πιάσει” τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι συνθέσεις στο ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλης, Λημνιός (46’ Βιεϊρίνια), Μίσιτς, Αουγκούστο (64’ Άκπομ), Στοχ (46’ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Σφιντέρσκι.

Παναθηναϊκός (Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης, Μπουζούκης (81’ Αποστολάκης), Ζαχίντ (70’ Περέα), Χατζηγιοβάνης (68’ Κολοβέτσιος), Μακέντα.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις