Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Πανιώνιος: Με νέα “τριάρα” η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου

ΠΑΟΚ - Πανιώνιος
Eurokinissi

Ο ΠΑΟΚ έφτασε σε μια ακόμα τριάρα κόντρα στον Πανιώνιο (3-1) -την τρίτη του φέτος- κι έτσι πήρε το “εισιτήριο” για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, εκεί όπου θα προσπαθήσει να διατηρήσει τα… σκήπτρα στο θεσμό. Ο αντίπαλος των Θεσσαλονικέων θα προκύψει από το αυριανό ΑΕΚ – ΑΕΛ.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Την πρόκριση του στο 19ο τελικό της ιστορίας του στο Κύπελλο Ελλάδας, εκείνον της 12ης Μαΐου 2018, πήρε ο ΠΑΟΚ, μετά την πρόκριση εις βάρος του Πανιωνίου.

Η νίκη με 3-1 στη Νέα Σμύρνη έβαλε ισχυρότατες.. βάσεις και ο “δικέφαλος του Βορρά” ολοκλήρωσε τη… δουλειά στην -άδεια λόγω τιμωρίας- Τούμπα με το ίδιο σκορ (3-1).

Το παιχνίδι…

Χωρίς να υπάρχει άγχος, αφού το 1-3 της Νέας Σμύρνης είχε “δώσει” στον ΠΑΟΚ τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης, οι δυο ομάδες έπαιξαν “ανοικτά” και γρήγορα από το ξεκίνημα του ματς. Ο “δικέφαλος του Βορρά” -συνηθισμένος πλέον να παίζει σε άδειο γήπεδο- είχε την κατοχή της μπάλας, ενώ ο Πανιώνιος έδειξε απειλητικός στις αντεπιθέσεις.

Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που είχε τις ευκαιρίες! Μόλις στο 5′, ο Λημνιός έστρωσε την μπάλα στον Σάκχοφ, που έκανε το σουτ, αλλά ο Κότνικ απέκρουσε, αλλά παρά την κόντρα στον Μπανανά. Στο 14′ οι Θεσσαλονικείς “άγγιξαν” το 1-0 με τον δραστήριο Κουλούρη. Το σουτ του Έλληνα επιθετικού όμως τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Κότνικ.

Τελικά, το γκολ ήρθε ένα λεπτό μετά τη συμπλήρωση του 20λέπτου. Ο Πέλκας εκτέλεσε το κόρνερ, και ο Κουλούρης -παρά τη… λαβή που του είχε κάνει αο Μακρύλος- πήρε τη δύσκολη κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κότνικ για το 1-0.

Η πρώτη ευκαιρία για τον Πανιώνιο ήρθε στο 28′, με το σουτ του Μπραχίμι να στέλνει την μπάλα να περάσει δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Πασχαλάκη. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να ελέγχει το ματς και να φτάνει με ευκολία στα αντίπαλα καρέ. Η… σουτάρα του Μαουρίσιο στο 33′ ανάγκασε τον πορτιέρε των φιλοξενούμενων να εκτιναχθεί στη δεξιά του γωνία και να διώξει με δυσκολία.

Το όμορφο αυτό πρώτο ημίχρονο είχε καλό… τελείωμα για τον Πανιώνιο. Στο 35′ ο Οικονομίδης έκανε τη σέντρα και ο Μασούρας έστειλε -με κεφαλιά- την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη. Ο τερματοφύλακας του “δικέφαλου του Βορρά” είδε την μπάλα να… πηγαίνει στην αγκαλιά του μετά το δοκάρι! Στο 40′ όμως ο Πανιώνιος έφτασε στο 1-1. Αντί να εκτελέσει απευθείας ένα φάουλ εκτός περιοχής, ο Κόρμπος έστρωσε στον Μασούρα, που με συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Πασχαλάκη.

Ο καλός ρυθμός των δυο ομάδων συνεχίστηκε και στην επανάληψη, με τον Πανιώνιο να προσπαθεί να γίνει πιο απειλητικός και τον ΠΑΟΚ να δυσκολεύεται να φτιάξει με την ίδια ευκολία μια επιθετική προσπάθεια. Οι προπονητές προχώρησαν σε διορθωτικές αλλαγές, με το “δικέφαλο του Βορρά” να έχει καλύτερη επιθετική παρουσία και τον διαιτητή να ακυρώνει στο 76′ -για επιθετικό φάουλ- το γκολ του Πρίγιοβιτς.

Τελικά, στο 68′ ήρθε το 2-0 για τον ΠΑΟΚ. Ο Κάμπος γύρισε την μπάλα στον Πέλκα που από το ύψος της μεγάλης περιοχής -και με ωραίο ψηλοκρεμαστό- πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Δυο λεπτά αργότερα, ο Πανιώνιος έμεινε με δέκα παίκτες, με τον Μακρίλο να δέχεται δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Τα πράγματα έγιναν ευκολότερα για τον ΠΑΟΚ που έφτασε στο 80′ στο τελικό 3-1. Ο Μάτος ελίχθηκε μέσα από τα όρια της μεγάλης περιοχής, ανατράπηκε από τον Μπανανά και ο Πρίγιοβιτς εκτέλεσε εύστοχα από τα 11 βήματα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΟΚ (4-2-3-1, Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης – Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο (76’ Κάνιας), Αζεβέδο – Σάκχοφ, Μαουρίσιο – Λημνιός (60’ Κάμπος), Πέλκας, Μπίσεσβαρ – Κουλούρης (61’ Πρίγιοβιτς).

Στον πάγκο του ΠΑΟΚ: Σιαμπάνης, Βιεϊρίνια, Ελ Καντουρί, Μακ.

Πανιώνιος (4-2-3-1, Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ – Παπαγεωργίου, Μπανανά, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς (46’ Πινιώτης) – Κόρμπος, Οικονομίδης – Μακρύλλος, Μασούρας (63’ Σπιριντόνοβιτς), Μπραχίμι (75’ Νόβακ) – Γεσίλ

Στον πάγκο του Πανιωνίου: Μπαντής, Σαββίδης, Βουκελάτος, Ντουρμισάι

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις