Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

ΠΑΟΚ: Παρουσίασε Φερέιρα! “Η ομάδα πρέπει να δυναμώσει”

ΠΑΟΚ: Παρουσίασε Φερέιρα! “Η ομάδα πρέπει να δυναμώσει”
Intime

Ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Μάριο Μπράνκο, παρουσίασε τον προπονητή της ομάδας, Άμπελ Φερέιρα και τόνισε ότι θα είναι ο πυλώνας του “δικέφαλος του Βορρά”. “Δεν είμαι μάγος αλλά θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό” τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός, που έδωσε το στίγμα του. “Αν θέλουμε να είμαστε στους καλύτερους πρέπει να υπερβούμε τα όρια μας” τόνισε.

Η παρουσίαση του Αμπέλ Φερέιρα στους εκπροσώπους του Τύπου που καλύπτουν το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ ξεκίνησε με ένα εκπληκτικό βίντεο, στο οποίο έγινε η ανάλυση της φιλοσοφίας του καινούργιου της προπονητή. Ο Πορτογάλος μίλησε για το γεγονός πως βασικός του κανόνας είναι η πειθαρχία και πως δεν μπορεί να ξεχωρίσει τον άνθρωπο από τον ποδοσφαιριστή. Επίσης, τόνισε πως πάντα παίζει για τη νίκη και ότι η ομάδα του θα παλεύει από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του κάθε ματς, για να πετύχει τους στόχους της.

«Εκ μέρους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνω την πρόσληψη του κ. Φερέιρα. Αυτό είναι κάτι που γνωρίζουμε όλοι φυσικά, ωστόσο, το γεγονός ότι οι συνθήκες ήταν κάπως ξαφνικές, ήρθε από την Πορτογαλία απευθείας στην Ολλανδία, μας εμπόδισαν ώστε να παρουσιάσουμε όπως θα έπρεπε τον προπονητή, ο οποίος θα είναι ο πυλώνας γύρω από τον οποίο θα κινηθεί ο ΠΑΟΚ τα επόμενα χρόνια», τόνισε ο κ. Μπράνκο, παρουσιάζοντας τον Άμπελ Φερέιρα στους εκπροσώπους του Τύπου στο “Macedonia Palace”.

Στη συνέχεια, ο κ. Μπράνκο στάθηκε στη διάθεση που έδειξε ο νεαρός προπονητής για να αναλάβει τον ΠΑΟΚ.Θέλω να τον ευχαριστήσω για τη γενναία απόφαση του. Και αυτό γιατί από την πρώτη επαφή που είχαμε, έδειξε ότι είναι ξεκάθαρος: ότι ο ΠΑΟΚ είναι η πρώτη του επιλογή, έδειξε μια μεγάλη διάθεση, αυτό είναι μια δουλειά αρκετά δύσκολη που απαιτεί πολλά πράγματα από τον κάθε προπονητή που αναλαμβάνει την δουλειά. Επίσης, θα ήθελα να ξέρετε ότι όταν η διοίκηση αποφάσισε για τον Φερέιρα, δεν το έκανε για το όνομα, όπως είδατε και στην παρουσίαση, όλα έχουν να κάνουν με τον τρόπο προσέγγισής του ποδοσφαίρου», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, ο τεχνικός διευθυντής του “διοκέφαλου του Βορρά” ανέφερε: «Ο κόουτς έχει δουλέψει πολλά χρόνια στην Πορτογαλία και είναι πραγματικά εδώ για να δώσει ό,τι μπορεί για τον σύλλογο. Είναι ένας άνθρωπος για να αναδείξει ό,τι καλύτερο έχει ο σύλλογος του ΠΑΟΚ, η διοίκηση το κατάλαβε αυτό και του έδωσε την ευκαιρία. Να μπορέσει να μεγαλώσει με τη σειρά του το όνομα του ΠΑΟΚ χωρίς φυσικά να χάνεται η προσήλωση στον στόχο. Οποιοσδήποτε βρίσκεται στον σύλλογο, πάντα ο πρώτος στόχος είναι να κερδίζει το επόμενο παιχνίδι. Οπότε από την δική μου πλευρά, τον καλωσορίζω στην οικογένεια του ΠΑΟΚ, εύχομαι τα καλύτερα και μαζί του θα έχουμε πολλές επιτυχίες».

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Άμπελ Φερέιρα Ο νεαρός τεχνικός σχολίασε τα προκριματικά του Champions League και την ενίσχυση που χρειάζεται η ομάδα του, τονίζοντας πως θέλει να μπουν στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης.

“Είναι μεγάλη ευχαρίστηση που είμαι εδώ και ευχαριστώ τη διοίκη που μου έδωσε την ευκαιρία να βρίσκομαι εδώ. Πιστεύω πως οι στόχοι μου και του ΠΑΟΚ συμβαδίζουν, ώστε να συνεχίσει να νικά και να γίνεται καλύτερος. Εγώ θέλω πάντα ο κόσμος να είναι περήφανος. Γνωρίζουμε ότι οι οπαδοί μας είναι η ψυχή της ομάδας. Όπως το γνωρίζουμε πολύ καλά από το γήπεδο της Τούμπας. Το σύμβολο μας είναι παγκοσμίως γνωστό, όπως και οι οπαδοί μας, θέλουμε να δώσουμε το στίγμα μας όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη”.

Για τις πρώτες του εντυπώσεις και τα προκριματικά του Champions League: “Προετοιμαζόμαστε για αυτά, πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά γιατί οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι δύσκολες. Είναι ο πρώτος στόχος και εκεί είμαστε προσηλωμένοι. Θέλουμε να γράψουμε ιστορία από τις πρώτες μέρες που είμαστε εδώ. Για τους παίκτες, είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια που έκαναν μέχρι σήμερα στην προετοιμασία”.

Για τη δουλειά του: “Δεν είμαι μάγος. Δίνω όμως τον καλύτερο μου εαυτό για να φτιάξω μια ανταγωνιστική ομάδα. Η “στρατηγική” αντιμετώπιση των αγώνων, θα εξαρτηθεί από τους παίκτες που θα έχουμε εκείνη την στιγμή.

Όλοι όσοι είμαστε εδώ γνωρίζουμε με τη ομάδα τελείωσε το πρωτάθλημα, ξέρουμε ποιοι έφυγαν, ξέρουμε για σημαντικούς παίκτες που είναι τραυματίες, αλλά πιστεύω ότι αυτοί οι παίκτες συν ότι άλλο προκύψει, θα είναι αρκετό για να είμαστε έτοιμοι για τα προκριματικά. Είμαστε σε απόλυτη αρμονία με την διοίκηση, ξέρουμε ότι η ομάδα θέλει παραπάνω ισορροπία και να γίνει πιο ανταγωνιστική. Όσο πιο ανταγωνιστική είναι η ομάδα εσωτερικά τόσο καλύτερα θα είμαστε προετοιμασμένοι για να κοντράρουμε τον αντίπαλο. Όλοι θέλουμε το ίδιο, τον ΠΑΟΚ δυνατό”.

Για το αν νιώθει πίεση: “Έχω τεράστιο σεβασμό για το νταμπλ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους, όπως και στον πρώην τεχνικό και τους παίκτες που έφυγαν. Το δύσκολο δεν είναι να κερδίζεις, αλλά να νικάς συνεχόμενα. Γι’αυτό δέχτηκα την πρόταση γιατί είμαι άνθρωπος που πιστεύω στην δουλειά και των άλλων και της δική μου.

Από εκεί και πέρα πρέπει η ομάδα να μπει ακόμα πιο δυνατά στον ευρωπαϊκό χάρτη. Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για εμένα να οδηγήσω μια ομάδα στο Champions League, μιλάμε για την ελίτ του ποδοσφαίρου. Αν θέλουμε να είμαστε στους καλύτερους πρέπει να υπερβούμε τα όρια μας”.

Για το αν χρειάζονται ενίσχυση: “Η ομάδα πρέπει να δυναμώσει. Μιλήσαμε για όλους τους παίκτες, όπως και για τους παίκτες που έχουν τραυματιστεί, γι’ αυτούς που έφυγαν, αλλά έχουμε και παίκτες που μπορούν να μας δώσουν εγγυήσεις. Έχουμε τη βάση, αλλά δεν αρκεί. Θέλουμε να κάνουμε την ομάδα ακόμα πιο ανταγωνιστική και όλοι όσοι είμαστε εδώ έχουμε τις δικές μας ιδέες. Έκανα την αξιολόγηση μου και είμαι πραγματικά ευχαριστημένος που όλοι γνωρίζουμε καλά τι χρειαζόμαστε. Δουλεύουμε όλοι στην ίδια κατεύθυνση”.

Αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να υπολογίζουμε στους τραυματίες γιατί έχουμε σε λίγες ημέρες μια σημαντική διοργάνωση. Ξέρουμε το ειδικό βάρος που έχουν αυτοί οι τρεις παίκτες και αυτή τη στιγμή μπορούν μόνο να στηρίξουν από έξω. Έχοντας μπροστά μας τα προκριματικά, πρέπει να γίνουμε όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται. Σίγουρα μετά το δεύτερο στάδιο στην Ολλανδία θα παρθούν αποφάσεις. Γνωρίζουμε ότι χρειαζόμαστε μετεγγραφές για να ανεβάσουμε το επίπεδο της ομάδας. Εγώ αυτή τη στιγμή θέλω να συνεχίσω να δίνω ευκαιρίες στους παίκτες ώστε να μου αποδείξουν ότι θέλουν να είναι μέρος του πρότζεκτ του ΠΑΟΚ”.

Για το που χρειάζονται μετεγγραφές: “Το σημαντικό είναι να γίνουν εκείνες, που θα φέρουν ποιότητα και θα ενισχύσουν την ομάδα. Μέχρι τότε θα συνεχίσουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στο δικό μας κομμάτι, θα κρατήσουμε τα θετικά που έχει αυτή η ομάδα και σιγά σιγά θα εφαρμόσουμε κάποιες ιδέες που πιστεύουμε πολύ. Έγιναν πολλές αλλαγές στην ομάδα, ξαφνικές και θα πρέπει να έχουμε μεγάλη προσοχή σε αυτά που θέλουμε να εφαρμόσουμε για να μην χαλάσουμε τη συνταγή της ομάδας”.

Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο Μάριο Μπράνκο, ο οποίος θέλησε να σχολιάσει τις ερωτήσεις για τα μετεγγραφικά: “Εδώ μιλάμε για την παρουσίαση του νέου προπονητή. Το καταλαβαίνω πως και εσείς και ο κόσμος είναι ανήσυχος για τις μετεγγραφές. Είναι η πρώτη φορά που απευθύνομαι σε εσάς, δεν μου αρέσουν οι δικαιολογίες. Αν για παράδειγμα με ρωτήσετε, αν ήμασταν προετοιμασμένοι για τον Λουτσέσκου και ότι έγινε θα σας πως όχι. Ωστόσο είμαστε επαγγελματίες, αντιδράσαμε και μέσα σε 72 ώρες είχαμε νέο προπονητή. Καταλαβαίνω τον κόσμο, ωστόσο εμείς βρισκόμαστε εδώ για να πάρουμε ορθές αποφάσεις.

Ξέρουμε ότι παίζουμε αρκετά κοντά στα προκριματικά αλλά είναι αρχικά δικιά μας υποχρέωση να αξιολογήσει το ρόστερ, να αποφασίσει ποια χαρακτηριστικά χρειάζεται για να ανεβάσει την ομάδα αλλά οι αγωνιστικές υποχρεώσεις αρχίζουν σε 28 μέρες αλλά δεν τελειώνουν τότε, η μεταγραφική περίοδος πηγαίνει μέχρι τέλους Αυγούστου.

Δεν είναι μόνο το Champions League, ξέρουμε τι χρειαζόμαστε, αλλά υπάρχουν κάποια όρια, κάποιες ενέργειες έτσι ώστε να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις. Ο προπονητής έχει αποφασίσει τι χρειάζεται αλλά η αγορά είναι αρκετά άγρια, δεν υπάρχει κάποια ισορροπία σε αυτό και μερικές φορές είναι δύσκολο να φέρεις τον παίκτη που θέλεις και στη στιγμή που θέλεις”.

Ο κ. Φερέιρα πήρε και πάλι το λόγο και μίλησε για το αν θα υπάρξει σταθερό σύστημα μέσα στη σεζόν: “Το ποδόσφαιρο είναι απλό. Εγώ ζητάω από τους παίκτες μου να κάνουν σωστά τα απλά πράγματα. Αυτό είναι το δύσκολο στο ποδόσφαιρο. Μου αρέσει και το 4-2-3-1, αλλά εγώ θα πω πες μου τους παίκτες που έχεις για να σου πω με ποιο σύστημα μπορείς να αγωνιστείς. Και εμένα δεν μου αρέσει να αλλάζω πολύ το σύστημα αλλά μπορεί να πειράξω κάποια πράγματα εσωτερικά μέσα στο παιχνίδι. Σε κάθε περίπτωση, οι αρχές δεν αλλάζουν, το πλάτος δεν αλλάζει, το πλάτος εμείς θέλουμε να το εκμεταλλευόμαστε. Δεν πρόκειται να κάνω πράγματα τα οποία δεν έχουν ξανα συμβεί.

Βλέπω τους παίκτες που έχω, που είναι διαφορετικοί από πέρυσι, κάποιοι βρίσκονται για πρώτη φορά στον σύλλογο, κάτι που ξέρουμε πολύ καλά, είναι και η φανέλα του ΠΑΟΚ πολύ βαριά. Θα πρέπει να προπονηθείς κάθε μέρα στα όρια σου, αυτή είναι η δικιά μας ευθύνη, αυτό έγινε πέρυσι και θέλουμε να το συνεχίσουμε. Έχοντας στο μυαλό μου αυτή την πρόκληση δέχτηκα την πρόταση του ΠΑΟΚ”.

Η συνέντευξη Τύπου του Άμπελ Φερέιρα

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις