Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Πασχαλάκης: “Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι με Ατρόμητο”

ΠΑΟΚ – Πασχαλάκης: “Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι με Ατρόμητο”

Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ πήρε για δεύτερη συνεχόμενη φορά το βραβείο “Play of the month”, για μια τρομερή απόκρουση που έκανε στο εκτός έδρας ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό και μίλησε για τον εαυτό του, το “δικέφαλο του Βορρά” αλλά και για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο που… έρχεται.

Τα όσα δήλωσε ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης στο PAOK TV

Για το αν μετράει ένας τερματοφύλακας τις αποκρούσεις, όπως ένας επιθετικός μετράει τα γκολ του:

«Σίγουρα μετρούν αν κάθε απόκρουση δίνει βαθμούς. Είναι πολύ ευχάριστο να δίνει βαθμούς, να έχει ρόλο και να βοηθάει τα μέγιστα. Κάθε φορά που το πετυχαίνω, νιώθω πολύ όμορφα. Πρέπει να υπάρχει συμμετοχή βέβαια από όλα τα παιδιά, δε μπορεί να γίνει μόνο από τον τερματοφύλακα».

Για το ποιο ήταν το πιο δύσκολο παιχνίδι φέτος:

«Κάθε παιχνίδι έχει τις δυσκολίες του. Σε κάθε παιχνίδι πρέπει να κάνεις την προετοιμασία σου. Ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια ήταν αυτό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στο στόχο και τα βραβεία αυτά, δίνουν μια ωραία πινελιά».

Για το αν θα πάρει το ίδιο βραβείο και τον επόμενο μήνα:

«Στους πρωταγωνιστές είναι και ο Πρίγιοβιτς. Έχει δώσει βαθμούς στην ομάδα, είναι συμμετοχικός και βοηθάει τα μέγιστα. Δε μπορώ να παραλείψω ότι είμαστε μια οικογένεια, μια αλυσίδα και αν κοπεί ένας κρίκος, κόβεται όλη η αλυσίδα».

Για το πως έγινε τερματοφύλακας:

«Με κέρδισε το τέρμα, η τρέλα που πρέπει να έχεις. Όλη η αυτή η παρουσία στα δοκάρια. Μου αρέσει να είμαι πρωταγωνιστής σε πολλές φάσεις. Ήταν ένας από τους λόγους που με κέρδισε».

Για την «τρέλα» που έχει και που πρέπει να συνδυαστεί με σοβαρότητα:

«Σίγουρα πρέπει να συνδυαστεί με σοβαρότητα. Κάθε μέρα πρέπει να δουλεύεις και νομίζω ότι με την ωριμότητα, όλα αυτά συνδυάζονται με αρμονικό τρόπο».

Για το αν προτιμάει να είναι θεατής ή να δέχεται πολλή πίεση:

«Ξεκάθαρα το δεύτερο! Ένας τερματοφύλακας, κοιτάει πάντα να μη δέχεται γκολ. Αν δεν έχει δεχτεί γκολ στο παιχνίδι, είναι επιτυχημένη βραδιά. Προσωπικά, όμως, αν δεν έχω φάσεις, νιώθω άβολα».

Για τον Ατρόμητο που ακολουθεί:

«Δυσκολοκατάβλητη ομάδα, έχει δείξει ότι βρίσκεται άξια ψηλά. Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε κανέναν. Πρέπει να σεβαστούμε τον αντίπαλο μας και να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι για να κερδίσουμε εκεί μέσα. Δε θα είναι εύκολο το παιχνίδι στην έδρα τους. Πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι. Αν είμαστε σοβαροί και πειθαρχημένοι τακτικά, θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Για τη σεζόν που κάνει ο Ευθύμης Κουλούρης στον Ατρόμητο:

Όλοι όσοι δουλεύαμε μαζί του, ξέραμε τι παίκτης είναι. Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτόν, θέλουμε να κάνει το καλύτερο δυνατόν στη σεζόν, να έχει την υγεία του γιατί είναι και… «παλιογόμαρο»!».

Για την τακτική και αν ξεκινάει από τον τερματοφύλακα:

«Ξεκινάει και καταλήγει ορισμένες φορές. Είναι ένα κομμάτι που θέλει και ο προπονητής να το δουλεύουμε».

Για την ατάκα του Λουτσέσκου ότι τον αγαπάει:

«Από την πλευρά μου έχω δει τον τελευταίο καιρό, ότι θέλει να με εξελίξει, να είμαι πιο συμμετοχικός στην ανάπτυξη. Θέλω κι εγώ να τα κάνω αυτά. Με την εμπιστοσύνη που μου δείχνει να τον τιμώ κάθε εβδομάδα και πραγματικά τον ευχαριστώ για ότι έχει κάνει για μένα αυτό το διάστημα».

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις