Παρασκευή, 17 Μαΐ
19oC Αθήνα

Κύπελλο Ελλάδας: Έβγαλε την… υποχρέωση ο ΠΑΟΚ με Πρίγιοβιτς

ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ παραλίγο να κάνει την πρώτη του φετινή γκέλα μέσα στην Τούμπα, αλλά η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πρίγιοβιτς -πριν τη λήξη- διαμόρφωσε το τελικό 2-1 επί των Τρικάλων. Ο Σέρβος φορ πέτυχε και τα δυο τέρματα των γηπεδούχων. Ο “δικέφαλος του Βορρά” είχε… προκριθεί στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας από το 5-1 του πρώτου αγώνα.

Το πρώτο ημίχρονο χαρακτηρίστηκε από την καθολική υπεροχή του ΠΑΟΚ και τις τρεις μεγάλες χαμένες ευκαιρίες του στην εστία των Τρικάλων, που το μόνο που έκαναν ήταν να αμυνθούν μέσα στην Τούμπα.

Στο 26′ το πλασέ του Μακ έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ, στο 30′ ο Αποστολίδης είπε “όχι’ στο τους του Πρίγιοβιτς, ενώ επτά λεπτά αργότερα ο πορτιέρε των φιλοξενούμενων απέκρουσε ενστικτωδώς την κόντρα που έβαλε ο Ανδρεόπουλος, που παραλίγο να βάλει αυτογκόλ.

Οι ευκαιρίες άργησαν πολύ να… έρθουν στο δεύτερο μέρος, με τον ΠΑΟΚ πάντως να ελέγχει το ματς. Η πρώτη σημαντική στιγμή στην επανάληψη χάθηκε στο 72′. Ο Πρίγιοβιτς έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο “γ” του Απσοτολίδη, ο οποίος όμως “απογειώθηκε” και κράτησε το μηδέν!

Τελικά, το σκορ άνοιξε για τους γηπεδούχους στο 78′. Ο Αποστολίδης έκανε νέα απίστευτη απόκρουση στο πλασέ του Μπίσεσβαρ από τη μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Πρίγιοβιτς, ο οποίος, σε κενή εστία έκανε το 1-0. Δύο λεπτά αργότερα, ο 34χρονος πορτιέρε των Τρικάλων απομάκρυνε δύσκολα την κεφαλιά του Κουλούρη.

Στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού τα Τρίκαλα ανέβασαν την απόδοση τους. Στο 89′ ο Γροντής έπιασε την κεφαλιά, ο Σιαμπάνης… εκτινάχθηκε, βρήκε τη μπάλα με το δεξί χέρι και την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι, γλιτώνοντας τον ΠΑΟΚ.

Οι γηπεδούχοι όμως γνώρισαν την ισοφάριση στο 90+1′, από το υπέροχο πλασέ του Μιλοσάβλιεφ (1-1). Η.. χαρά των φιλοξενούμενων “έσβησε” ακριβώς πριν τη λήξη του ματς. Μετά από υπόδειξη του βοηθού του, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι για χέρι του Κοτσώνη (σ.σ. δεν ήταν ξεκάθαρη φάση ούτε στο ριπλέι) και ο Πρίγιοβιτς διαμόρφωσε από το “βούλα” το τελικό 2-1.

Οι συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Σιαμπάνης, Πούγγουρας, Μαλεζάς, Κρέσπο (Μυστακίδης 60′), Δεληγιαννίδης, Σάκχοφ, Τσίμιροτ (Πέλκας 80′), Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Μακ (Κουλούρης 70΄), Πρίγιοβιτς

Τρίκαλα (Σωτήρης Αντωνίου): Αποστολίδης, Χιντζίδης, Λεάνδρο (Βέρτζος 73′) , Κοτσώνης, Πάνος, Τσιάρας, Ανδρεόπουλος, Ντίνας, Γροντής, Τόμιτς (Μιλοσάβλιεφ 62′), Ζγκούρι (Ντακόλ 73′).

 

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις