Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Παπασταθόπουλος: Ένας ακόμη Έλληνας σε ευρωπαϊκό τελικό! Έτοιμος να… γράψει ιστορία

Παπασταθόπουλος: Ένας ακόμη Έλληνας σε ευρωπαϊκό τελικό! Έτοιμος να… γράψει ιστορία
ΦΩΤΟ Reuters

Η Άρσεναλ προκρίθηκε στον τελικό του Europa league και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος θα γίνει ο 15ος Έλληνας καταφέρνει να πάρει το “εισιτήριο” σε μια από τις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος πανηγύρισε μαζί με την Άρσεναλ την πρόκριση στον τελικό του Europa League και στις 29 Μαΐου στο Μπακού -αν όλα πάνε καλά- θα γίνει ο 15ος Έλληνας ποδοσφαιριστής που αγωνιστεί σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας θα προσπαθήσει να γίνει μάλιστα ο πρώτος Έλληνας που θα κατακτήσει ευρωπαϊκό τρόπαιο με τον σύλλογο του!

Europa League: Στον τελικό η Άρσεναλ! Νίκησε τη Βαλένθια και στην Ισπανία – video

Οι πρώτοι έντεκα παίκτες που βρέθηκαν σε τελικό διασυλλογικής διοργάνωσης της UEFA ήταν αυτοί του Παναθηναϊκού, το 1971. Φυσικά, μιλάμε για το “έπος” του Γουέμπλεϊ, όταν το “τριφύλλι” αντιμετώπισε τον Άγιαξ στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Οικονομόπουλος, Τομαράς, Καμάρας, Βλάχος, Σούρπης, Καψής, Ελευθεράκης, Δομάζος, Φυλακούρης, Γραμμός και Αντωνιάδης έκαναν την… αρχή!

Ο πρώτος Έλληνας που βρέθηκε στον τελικό του Champions League, αγωνιζόμενος μάλιστα σε ξένη ομάδα ήταν ο Άκης Ζήκος. Ο Έλληνας αμυντικός μέσος διεκδίκησε το 2004 το τρόπαιο με τα… μεγάλα αυτιά, αγωνιζόμενος με την Μονακό, κόντρα στην Πόρτο.

«Τρελαμένος» οπαδός της Τότεναμ! «Γυναίκα, αδειάζω τον λογαριασμό για τον τελικό»

Πέντε χρόνια αργότερα, ο Αλέξανδρος Τζιόλης αγωνίστηκε με τη Βέρντερ Βρέμης στον τελικό του Europa League, απέναντι στη Σαχτάρ.

Ο τελευταίος που μπήκε σε αυτή τη λίστα ήταν ο Κώστας Μήτρογλου. Ο Έλληνας επιθετικός έπαιξε με τη Μαρσέιγ στον περσινό τελικό Europa League, κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Να θυμίσουμε ότι στην Άρσεναλ αγωνίζεται και ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος, αλλά πολύ δύσκολα θα μπει στην αποστολή των “κανονιέρηδων”.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις