Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Εισαγγελική παρέμβαση για Τσουκαλά! Διέταξε προκαταρκτική εξέταση για την “επίθεση” σε Αντετοκούνμπο

Εισαγγελική παρέμβαση για Τσουκαλά! Διέταξε προκαταρκτική εξέταση για την “επίθεση” σε Αντετοκούνμπο
ΦΩΤΟ eurokinissi

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, προκάλεσε η πρόσφατη ρατσιστική επίθεση του Τάκη Τσουκαλά προς τον Θανάση Αντετοκούνμπο, μετά το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ για τη Euroleague.

Προκαταρκτική εξέταση για το ζήτημα της ρατσιστικής φραστικής επίθεσης που δέχθηκε ο Θανάσης Αντετοκούμπο από τον Τάκη Τσουκαλά μετά το ντέρμπι της Euroleague την περασμένη εβδομάδα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, στο κλειστό του ΟΑΚΑ, διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός διέταξε τη διανέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν διάπραξη αυτεπαγγλελτως διωκομένων αδικημάτων καθώς και ενδεχόμενες παραβάσεις του αντιρατσιστικού νόμου.

Αναφορά για το ζήτημα είχε αποστείλει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και το ΕΣΡ και η γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Γιαννακάκη.

Το θέμα πάντως προκάλεσε αντιδραση και από τους συναδέλφους του Θ. Αντετοκούνμπο καλαθοσφαιριστές καθώς σε ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών εκφράζεται η δυσαρέσκεια των Ελλήνων μπασκετμπολιστών για τα φαινόμενα του ρατσισμού που επανήλθαν στο χώρο του μπάσκετ ενάντια «σε αυτή την αρρώστια που “ταλαιπωρεί” μια μερίδα ανθρώπων στη χώρα μας».

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις