Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ: Καταιγιστική! “Έκρυψε” την μπάλα στους Ζωσιμάδες

ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ: Καταιγιστική! “Έκρυψε” την μπάλα στους Ζωσιμάδες
ΦΩΤΟ eurokinissi

Έτσι θέλουν να τη βλέπουν οι φίλοι της! Οι παίκτες της ΑΕΚ “θυμήθηκαν” τον καλό τους εαυτό, έπαιξαν υποδειγματικά μέσα στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα και πήραν μια θεαματική νίκη (4-0)! Δυο γκολ ο Πόνσε, ενώ κέρδισε και πέναλτι – Τρία δοκάρια η Ένωση, που έφτασε τα 16 εφέτος! Όλα τα τέρματα μπήκαν στο πρώτο ημίχρονο – Απέκρουσε πέναλτι ο Μπάρκας στις καθυστερήσεις. Γιούχα προς τους γηπεδούχους.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Με την εμφάνιση τους στους Ζωσιμάδες, οι παίκτες της ΑΕΚ έδειξαν πως… έχουν αδικήσει τους εαυτούς τους. Οι “κιτρινόμαυροι” έπιασαν τρομερή απόδοση κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, τον οποίο και διέλυσαν με 4-0, σε ματς για τη 16η αγωνιστική της Superleague.

Έτσι, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έφτασε τους 27 βαθμούς -μόλις δυο πίσω από τον Ατρόμητο- και θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει σαν… βάση αυτό το σημαντικό αποτέλεσμα, για να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στη Superleague και να “κυνηγήσει” ό,τι μπορεί στο πρωτάθλημα.

Μάνταλος, Μιχαήλ με αυτογκόλ και ο Πόνσε με δύο τέρματα ήταν οι σκόρερ των νικητών που είχαν και τρία δοκάρια! Χαμένο πέναλτι για τον ΠΑΣ στο φινάλε, με τον Μπάρκα να… βγάζει την εκτέλεση του Αθανασιάδη! Αποδοκιμάστηκαν οι γηπεδούχοι!

Το ματς…

Αμέσως μετά την ανανέωση του συμβολαίου του Τάσου Μπακασέτα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν έχασε… χρόνο και έβαλε τον Έλληνα διεθνή μεσοεπιθετικό στην αρχική ενδεκάδα της ΑΕΚ. Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον ΠΑΣ Γιάννινα να ζητά πέναλτι (2′) σε μαρκάρισμα του Μπακάκη στον Κριζμάν (δεν υπήρχε καμία παράβαση) και τον διαιτητή να στείλει την μπάλα στα 11 βήματα υπέρ της ΑΕΚ στο 4′. Ο Μάνταλος έκανε την κάθετη στον Πόνσε, ο Αποστολόπουλος πάτησε πάνω στον βηματισμό τον επιθετικό της Ένωσης και ο ρέφερι Κουμπαράκης έδωσε το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο αρχηγός των “κιτρινόμαυρων” για το 0-1.

Το ματς είχε αρκετά νεύρα στη συνέχεια. Χαρακτηριστικό ήταν πως στο πρώτο δεκάλεπτο βγήκαν τρεις κίτρινες κάρτες! Οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα δυσκολεύονται αρκετά να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους, την ώρα που οι Μάνταλος, Μπακασέτας, Λιβάγια, Γκάλο, Χουλτ και Πόνσε έκαναν τρομερή δουλειά. Η ΑΕΚ “άγγιξε” δυο φορές το 0-2. Στο 17′ ο Βελλίδης ακούμπησε ελάχιστα την μπάλα στο πλασέ του Λιβάγια και έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στο αριστερό του κάθετο δοκάρι, ενώ δυο λεπτά αργότερα ο Μπακασέτας έστειλε την μπάλα στη συμβολή των δοκών (έκανε το 15ο δοκάρι της ΑΕΚ στη φετινή Superleague).

Το 0-2 ήταν θέμα χρόνου για να γίνει. Στο 21 ο Γκάλο έκανε ένα δυνατό γύρισμα στην περιοχή με στόχο τον Λιβάγια και ο Μιχαήλ -στην προσπάθεια του να απομακρύνει με τάκλιν- “εκτέλεσε” τον Βελλίδη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του!

Η ΑΕΚ συνέχισε να παίζει… άνετα στους Ζωσιμάδες, αφού ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν μπόρεσε να βγάλει αντίδραση και “καθάρισε” το ματς πριν βγει το ημίχρονο. Στο 45′ ο Γκάλο εκτέλεσε το κόρνερ και ο Πόνσε -στο πρώτο δοκάρι- έπιασε εντυπωσιακή κεφαλιά και έκανε το 0-3. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο ίδιος παίκτης διαμόρφωσε το 0-4 με νέα τρομερή κεφαλιά. Το σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους οπαδούς του ΠΑΣ Γιάννινα να φωνάζουν προς τους παίκτες “βγάλτε τις φανέλες και φύγετε από εδώ”.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα κύλησαν σε χαλαρούς ρυθμούς και υπέρ της ΑΕΚ, αφού ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν είχε ψυχολογία για κάτι καλύτερο (οι οργανωμένοι της ομάδας δεν έμειναν να δουν τη συνέχεια). Μάλιστα, η Ένωση είχε και τρίτο δοκάρι στο ματς (49′). Ο Χουλτ έκανε το συρτό σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στο δεξί δοκάρι και στη συνέχεια πέρασε παράλληλα με την γραμμή της εστίας!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα προσπάθησε να πετύχει το… γκολ της τιμής και στο 63′ είχε και αυτός δοκάρι. Ο Κριζμάν έδωσε στον Νικολιά, ο οποίος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή με την μπάλα να βρίσκει στο αριστερό δοκάρι και να καταλήγει άουτ. Σε εκείνο το λεπτό, ο Μαρίνος Ουζουνίδης πέρασε τον Νέναντ Κρίστιτσιτς στο παιχνίδι, δίνοντας του την ευκαιρία να ντεμπουτάρει με τα “κιτρινόμαυρα”.

Τα εναπομείναντα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με την ΑΕΚ να κάνει… περίπατο στα Ιωάννινα, τον Μπάρκα να αποκρούει στις καθυστερήσεις την εκτέλεση πέναλτι του Αθανασιάδη και τον κόσμο του “Άγιαξ της Ηπείρου” να γιουχάρει μετά το σφύριγμα της λήξης.

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις