Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

ΠΑΣ Γιάννινα – Πανιώνιος: “Χόρεψε” στη βροχή! Νέα εκτός έδρας “σφαλιάρα”

ΠΑΣ Γιάννινα – Πανιώνιος: “Χόρεψε” στη βροχή! Νέα εκτός έδρας “σφαλιάρα”
ΦΩΤΟ eurokinissi

Επιστροφή στις νίκες μετά από δυο αγωνιστικές για τον ΠΑΣ Γιάννινα σε ματς που έγινε υπό καταρρακτώδη βροχή. Ο “Άγιαξ της Ηπείρου” νίκησε με 3-1 τον Πανιώνιο στους “Ζωσιμάδες”, αποτέλεσμα που μπορεί να τον φέρει μακρυά από τη ζώνη του υποβιβασμού μετά την ολοκλήρωση της 14ης αγωνιστικής της Superleague. Δυο γκολ ο Γιάγκος. Για μια ακόμα εκτός έδρας “μάχη” οι Νεοσμυρνιώτες γνώρισαν “βαριά” ήττα.

Σημαντική βαθμολογική… ανάσα για τον ΠΑΣ Γιάννινα, που κέρδισε 3-1 τον Πανιώνιο, χάρη σε δύο γκολ του Γιάκου μέσα σε έξι λεπτά στο φινάλε του ματς που έγινε στους “Ζωσιμάδες”! Οι Νεοσμυρνιώτες έτσι γνώρισαν τη δεύτερη σερί ήττα -και μάλιστα βαριά- μακρυά από την έδρα τους, αν και κατάφεραν να φέρουν προσωρινά το ματς στα ίσα με το τέρμα του Ντουρμισάι.

Ο Πανιώνιος έδειξε να… πατά καλά στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα και προσπάθησε να κινηθεί επιθετικά με τους Μασούρα και Τσιλούλη. Από αυτούς ήρθε και η πρώτη καλή στιγμή του ματς. Ο δεύτερος δέχθηκε την κάθετη πάσα του συμπαίκτη του στο 8′, αλλά το σουτ που έκανε από πλάγια θέση πέρασε λίγο άουτ.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά έκανε αρκετά λάθη στην κυκλοφορία της, μη μπορώντας να προωθήσει την μπάλα. Την ίδια στιγμή, ο Πανιώνιος είδε και τον Σπιριντόνοβιτς να… ανεβάζει στροφές, κάτι που τον έκανε ακόμα πιο γρήγορο. Στο 29 η δυνατή εκτέλεση φάουλ του Μασούρα βρήκε σε ετοιμότητα τον Μιχαήλ, φάση που ήταν και η τελευταία του πρώτου μέρους. Η έντονη βροχόπτωση δυσκόλεψε τις κινήσεις των παικτών και -μάλιστα- παραλίγο να φέρει το… τάκλιν του Λίλα στον προπονητή των φιλοξενούμενων, Βαγγέλη Μάντζιο!

Η έναρξη του δευτέρου μέρους όμως “έκρυβε” γκολ για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η πρώτη μεγάλη φάση του ματς έφερε και το 1-0, με τον Νικολιά να σκοράρει με όμορφο πλασέ στην αριστερή γωνία του Κότνικ (51′).

Το ματς απέκτησε πολύ καλό ρυθμό, με τους γηπεδούχους να έχουν πολύ καλή ψυχολογία μετά το γκολ που πέτυχαν και τον Πανιώνιο να πιέζει για να φέρει το ματς στα ίσα. Η βροχή συνέχισε να πέφτει δυνατά, με τους παίκτες των δυο ομάδων να τα δίνουν όλα και τον Πανιώνιο να φτάνει στην ισοφάριση (82′). Ο Μασούρας έκανε το παράλληλο γύρισμα στον Ντουρμισάι που -από κοντά- έκανε το 1-1.

Το φινάλε του αγώνα όμως έκρυβε κι άλλες συγκινήσεις. Ο ΠΑΣ ανέκτησε πολύ γρ΄’ηγορα το προβάδισμα, αφού στο 83′ ο Γιάκος “έπιασε” ένα φοβερό σουτ με το δεξί, έξω από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα σε ένα σημείο που ο Κότνικ δεν μπορούσε να αντιδράσει για το 2-1.

Στο 89′ ο διαιτητής Παπαπέτρου έδωσε πέναλτι για χέρι σε “μονομαχία” του Αθανασιάδη με τον Σταυρόπουλο και ο Γιάκος ευστόχησε στην εκτέλεση και διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Εκπληκτική εικόνα μετά τη λήξη του αγώνα. Οι παίκτες του Πανιωνίου στάθηκαν μπροστά στους οπαδούς τους που βρέθηκαν στους “Ζωσιμάδες” -αρκετοί από αυτούς με.. σκυμμένο κεφάλι- συνομίλησαν μαζί τους και στο τέλος δέχθηκαν το χειροκρότημα τους.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις