Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ: “Μασκαρεμένη” τριάρα στους “Ζωσιμάδες”

ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο ματς των Ζωσιμάδων με το… πόδι στο γκάζι και κατάφερε να “καθαρίσει” εύκολα τον ΠΑΣ Γιάννινα με 3-1. Ο… περίπατος του όμως ξεκίνησε με το καταφανέστατο γκολ οφσάιντ του Πέλκα! Παρέμειναν στην πρώτη θέση οι Θεσσαλονικείς και πλέον περιμένουν να δουν τι “δώρο” θα… πάρουν στο βράδυ στο Ολυμπιακός – ΑΕΚ. Σκόραρε δυο φορές ο Πρίγιοβιτς.

“Πρωτάθλημα και Κύπελλο στον Πύργο το Λευκό” φώναξαν οι φίλοι του ΠΑΟΚ, που βρέθηκαν στους “Ζωσιμάδες” και είδαν την ομάδα τους να νικά τον ΠΑΣ Γιάννινα με 3-1.

Ο.. δρόμος για τους Θεσσαλονικείς άνοιξε με γκολ – οφσάιντ του Πέλκα, ενώ ο Πρίγιοβιτς “καθάρισε” πριν από το ημίχρονο το ματς και κράτησε το “δικέφαλο του Βορρά” στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Έτσι, ο ΠΑΟΚ θα δει με… άνεση το βράδυ το Ολυμπιακός – ΑΕΚ, εκεί όπου θα ήθελε ένα ισόπαλο αποτέλεσμα, προκειμένου να ανοίξει η διαφορά του από τους δυο διώκτες του.

Το παιχνίδι…

Ο ΠΑΟΚ πήρε τεράστια ώθηση από τον κόσμο του, που… παραγέμισε στους Ζωσιμάδες και με το “καλημέρα” πλησίασε στην περιοχή του Βελλίδη. Μόλις στο 2′ χάθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους. Ο Μακ έκανε τη σέντρα, αλλά ο Πρίγιοβιτς δεν έβαλε σωστά το πόδι του στην κοντινή προβολή και έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η υπεροχή του “δικέφαλου του Βορρά” έγινε… γκολ στο 9′, τέρμα που όμως δεν θα έπρεπε να “μετρήσει”. Ο Μακ έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Πρίγιοβιτς έκανε την κεφαλιά – πάσα και ο ο Πέλκας από ολοφάνερη θέση οφσάιντ δεν είχε πρόβλημα να σπρώξει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχασε με πρόβλημα τραυματισμού στη συνέχεια τον Λίλα (στο 16′ τον αντικατάστησε ο Μανθάτης), ενώ στο 18′ ο Βελλίδης είχε πολύ καλή επέμβαση στο ισχυρό σουτ του Κάμπος. Στη συνέχεια όμως οι γηπεδούχοι κυκλοφόρησαν καλύτερα την μπάλα και κέρδισαν μέτρα προς την περιοχή του Πασχαλάκη, με τον Μανθάτη να βοηθάει αρκετά.

Στο 29′ όμως ο ΠΑΟΚ έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία να κάνει το 0-2. Ο Πέλκας έβγαλε τον Πρίγιοβιτς τετ-α-τετ με τον Βελλίδη, αλλά ο Έλληνας πορτιέρε νίκησε τον Σέρβο επιθετικό και μάλιστα απομάκρυνε με δεύτερη προσπάθεια.

Παρά το γεγονός πως οι γηπεδούχοι άρχισαν να πιέζουν για να φέρουν το ματς στα ίσα, ο ΠΑΟΚ έφτασε στο 0-2. Ο Βαρέλα έβγαλε τη σέντρα στο 39′ από τα δεξιά, ο Πρίγιοβιτς έκανε το “τακουνάκι” από την μικρή περιοχή και ο Βελλίδης απέκρουσε με το πόδι. Η μπάλα όμως χτύπησε στο αριστερό δοκάρι, “στρώθηκε” στη συνέχεια στον Σέρβο επιθετικό ο οποίος την έστειλε στα αντίπαλα δίχτυα.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ να κάνει το 0-3. Ο Μακ έκανε το γύρισμα από αριστερά, η μπάλα κόντραρε στον Μπέριο, άλλαξε πορεία και ο Πρόγιοβιτς -από το δεύτερο δοκάρι- ύψωσε το πόδι και σκόραρε. Ο Σέρβος φορ έφτασε έτσι τα 12 γκολ και “έπιασε” τον Ανσαριφάρντ στην κορυφή των σκόρερ της Superleague.

Ο Πρίγιοβιτς “άγγιξε” το χατ-τρικ στο 66′, αλλά ο Βελλίδης έδιωξε και πάλι. Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε πίεση από τους γηπεδούχους και τελικά είδε την εστία του να παραβιάζεται στο 70′. Ο Μανθάτης σέντραρε από αριστερά, ο Κόντε έπιασε την κεφαλιά από το όριο της μικρής περιοχής και νίκησε τον Πασχαλάκη για το 1-3! (το πρώτο τέρμα που δέχθηκε ο Έλληνας πορτιέρε μετά από 732 λεπτά).

Ο ΠΑΣ Γιάννινα προσπάθησε να φτάσει σε ένα ακόμα γκολ, αλλά δεν τα κατάφερε. Οι γηπεδούχοι παρουσίασαν μεγάλα κενά στην άμυνα τους και αν δεν ήταν ο Βελλίδης με τρεις σημαντικές επεμβάσεις, το.. κοντέρ θα είχε γράψει περισσότερο από το τελικό 3-1.

Οι συνθέσεις

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Καρανίκας, Τζημόπουλος (69′ Τσικάρσκι), Μιχαήλ, Μπέριος, Μπουκουβάλας, Λίλα (17′ λ.τ. Μανθάτης), Βιντάλ (46′ Σολτάνι), Γαρουφαλιάς, Γιάκος, Κόντε.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Σάκχοφ, Μαουρίσιο, Κάμπος (65′ Αζεβέδο), Μακ (79′ Λημνιός), Πέλκας (86′ Μπίσεσβαρ), Πρίγιοβιτς.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις