Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Πενταετής αποκλεισμός σε πρώην παίκτη της Premier League! Προσπάθησε να εξαγοράσει Έλληνα τερματοφύλακα

Πενταετής αποκλεισμός σε πρώην παίκτη της Premier League! Προσπάθησε να εξαγοράσει Έλληνα τερματοφύλακα
ΑΠΕ

Ο Ντίκσον Ετούχου βρέθηκε ένοχος για στήσιμο αγώνα, επειδή προσπάθησε να δωροδοκήσει τον Έλληνα τερματοφύλακα, Κυριάκο Σταματόπουλο.

Αγωνίστηκε σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου, έχοντας φορέσει τη φανέλα των Μάντσεστερ Σίτι, Φούλαμ, Σάντερλαντ και Πρέστον. Τώρα όμως, ο Ντίκσον Ετούχου φαίνεται πως προκάλεσε το τέλος της καριέρας του και μάλιστα με το χειρότερο τρόπο.

Ο 32χρονος διεθνής Νιγηριανός προσπάθησε να δωροδοκήσει… λάθος άνθρωπο και το πλήρωσε με πενταετή αποκλεισμό.

Πιο συγκεκριμένα, τον Μάιο του 2017 ο Ετούχου (μαζί με τον Αλβανόσουηδό παίκτη της Ρόσχολμ, Αλμάν Γιουσούφι) πλησίασε τον συμπαίκτη του, Κυριάκο Σταματόπουλο. Οι δυο τους πρόσφεραν στον Έλληνα τερματοφύλακα 160.000 δολάρια προκειμένου να τον πείσουν να έχει μειωμένη απόδοση στο ντέρμπι με την Γκέτεμποργκ.

Ο Σταματόπουλος (γεννήθηκε στην Καλαμάτα, αλλά έφυγε με την οικογένειά του για τον Καναδά) δεν δέχθηκε την προσφορά που του έγινε και μάλιστα κατήγγειλε την υπόθεση στις Αρχές ( το συγκεκριμένο παιχνίδι μάλιστα αναβλήθηκε). Τρία χρόνια αργότερα, ήρθε η ποινή!

Ο Ετούχου τιμωρήθηκε με 5ετή αποκλεισμό από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα στην Σουηδία, ως ένοχος για «στήσιμο» παιχνιδιού, έχοντας αποφύγει πάντως τον κίνδυνο φυλάκισης.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις