Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Πεντάρα και πρόκριση για την Εθνική Νέων! “Αγκαλιά” και με την πρωτιά του ομίλου

Πεντάρα και πρόκριση για την Εθνική Νέων! “Αγκαλιά” και με την πρωτιά του ομίλου
ΦΩΤΟ αρχείου eurokinissi

Για τη δεύτερη αγωνιστική του 13 προκριματικού ομίλου του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, η Εθνική Ελλάδας των Νέων, επικράτησε με το εντυπωσιακό 5-3 της Ρουμανίας και εξασφάλισε την πρόκρισή της στην elite round.

Τη δεύτερή της νίκη στα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, πανηγύρισε η Εθνική Ελλάδας των νέων ανδρών και με το 5-3 επί της Ρουμανίας, πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Γιάννη Γκούμα ήταν καταιγιστική στην επίθεση και άνοιξε το σκορ στο 20′ με γκολ του Ιωαννίδη του Λεβαδειακού, μετά από ασίστ του Εμμανουηλίδη του Παναθηναϊκού. Οι Ρουμάνοι ισοφάρισαν αμέσως με τον Σέφερ όμως στο 34′ ο επιθετικός του Τριφυλλιού κέρδισε πέναλτι και ο Τσαούσης έκανε το 2-1 για την Ελλάδα, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Το 3-1 έκανε και πάλι ο Ιωαννίδης στο 46′, με τον Μπότο στο 74′ να δίνει διαστάσεις θριάμβου στην Εθνική μας, πριν μειώσει ο Πετρίγια σε 4-2 για τους Ρουμάνους. Το πέμπτο γκολ της ομάδας του Γιάννη Γκούμα,  σημείωσε στο 84′ ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής Νέων, Δημήτρης Εμμανουηλίδης ενώ το τελικό 5-3 έκανε με το δεύτερο γκολ του στο ματς ο Σέφερ, στο 9ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Οι συνθέσεις στο Ελλάδα – Ρουμανία

Ελλάδα: Νικοπολίδης, Λύρατζης (87′ Βιταλιώτης), Μιχαηλίδης, Διαμαντής, Τσούσης (68′ Λιάβας), Μελιόπουλος, Νεοφυτίδης, Εμμανουηλίδης, Μπότος (87′ Κουτσουπιάς), Δούμτσης (60′ Γαϊτανίδης), Ιωαννίδης.

Ρουμανία: Κριστέα (95′ Ρους), Ρους, Σερμπάν (51′ Ίσπας), Λέκα, Τσίριακ (51′ Τόμα), Στόικα (67′ Νίτου), Σέφερ, Μιχάλια, Σέρμπαν, Μπάικου (52′ Πετρίγια), Μανολάσε.

Η βαθμολογία

1 Ελλάδα 6
2 Βουλγαρία 4
3 Ρουμανία 1
4 Γιβραλτάρ 0

Το πρόγραμμα

20/11

Βουλγαρία – Ελλάδα
Γιβραλτάρ – Ρουμανία

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις