Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Πέθανε ο παλαίμαχος παγκόσμιος πρωταθλητής, Ρενέ Χούσεμαν

ΧΟΥΣΕΜΑΝ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

“Έφυγε” σε ηλικία 64 ετών ο παλαίμαχος Αργεντινός παίκτης, Ρενέ Χούσεμαν. Ο εκλιπών ήταν μέλος της μεγάλης ομάδας της Αργεντινής, η οποία κατάκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1978.

“Φτωχότερο” έγινε το ποδόσφαιρο της Αργεντινής μετά το θάνατο του Ρενέ Χούσεμαν. Ο επονομαζόμενος «Λόκο» γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1963 στην Λα Μπάντα και υπήρξε ένας από τους κορυφαίους μεσοεπιθετικούς (winger) της δεκαετίας του 1970.

Συμμετείχε σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα με την εθνική ομάδα της πατρίδας του, το 1974 στη Δυτική Γερμανία (πέτυχε τρία γκολ στον όμιλο) και το 1978, όπου σκόραρε στο εμφατικό 6-0 με το Περού. Στον τελικό της διοργάνωσης με την Ολλανδία (3-1 στην παράταση), στο Μπουένος Άϊρες, ο Χούσεμαν είχε περάσει ως αλλαγή.

Ξεχώριζε για την ταχύτητά του και την εξαιρετική ντρίπλα, στοιχεία που τον καθιέρωσαν στην Ουρακάν, όπου έπαιξε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του (1973-1980), ενώ πέρασε και από τις Ρίβερ Πλέιτ, Κόλο-Κόλο, Αμαζουλού, Ιντεπεντιέντε και Εξουρσιονίστας. Πέθανε χθες Τετάρτη (21/03) πριν κλείσει τα 65 του χρόνια, μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις