Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Πλατανιάς – Ατρόμητος: Κι όλο… πετάω! “Διπλό” με γκολάρες

Πλατανιάς - Ατρόμητος
ΦΩΤΟ eurokinissi

Αντίθετες πορείες. Ο Ατρόμητος πέρασε με ανατροπή (3-1) από την έδρα του Πλατανιά και έμεινε ένα βαθμό πίσω από τον ΠΑΟΚ. Συνέχισαν την πορεία… υποβιβασμού τους οι Κρητικοί που ήταν κυρίαρχοι στο πρώτο ημίχρονο και στα πρώτα λεπτά της επανάληψης έχασαν πέναλτι! Γκολάρες από τον Βασιλακάκη.

Την 8η συνεχόμενη του ήττα στην Superleague γνώρισε ο Πλατανιάς. Οι Κρητικοί είχαν ένα υπέροχο πρώτο ημίχρονο μέσα στην έδρα τους, όπου και προηγήθηκαν του Ατρόμητου -χάνοντας και αρκετές ευκαιρίες- αλλά τελικά ηττήθηκαν από τους Περιστεριώτες με 3-1.

Ο Γιαννιώτης κράτησε… ζωντανούς τους “κυανόλευκους” αποκρούοντας το πέναλτι του Μπούντνικ στο 46′ και στη συνέχεια οι φιλοξενούενοι έφτασαν με θεαματικό τρόπο στην ανατροπή. Δυο γκολάρες πέτυχε ο Βασιλακάκης και ένα ο σταθερά καλός Ουάρντα.

Το παιχνίδι…

Η προσπάθεια των δυο ομάδων για να φτάσουν στη νίκη φάνηκε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Πλατανιάς και Ατρόμητος κυκλοφόρησαν γρήγορα την μπάλα και είχαν διάθεση και… καθαρά επιθετικές βλέψεις

Ο Ατρόμητος “φώναξε” στο 10′ για πέναλτι. Μετά από σέντρα που έγινε προς τον Ουάρντα, ο Στάθης πήγε με φόρα, πήδηξε και έπεσε πολύ άσχημα στον αντίπαλο του. Στη συνέχεια όμως οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν.. αγνώριστοι, χάνοντας τις “μονομαχίες” από τους παίκτες του Πλατανιά, που ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους και έφτασαν στο 1-0. Στο 22′ ο Δημούτσος έκλεψε την μπάλα από τον Ντάουντα, ο Ντεβέσα τροφοδότησε τον Ενισκουλού που -από πλάγια αριστερά- πλάσαρε εύστοχα τον Γιαννιώτη.

Οι Περιστεριότες δεν άλλαξαν την προβληματική τους εικόνα, οι Κρητικοί συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και… άγγιξαν το γκολ σε άλλες δυο περιπτώσεις. Στο 33′ Ντεβέσα και Ενσικουλού συνδυάστηκαν, ο πρώτος έκανε και το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά ο Γιαννιώτης έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό, ο Ενσικουλού έπιασε την κεφαλιά μετά από κόρνερ, αλλά ο Γιαννιώτης έπεσε και μπλόκαρε.

“Ζωντανός” με Γιαννιώτη

Με την έναρξη της επανάληψης ο Πλατανιάς έχασε μοναδική ευκαιρία να κάνει το 2-0. ο Ενσικουλού “χόρεψε” τον Ρισβάνη, που τον… γκρέμισε μέσα στην μεγάλη περιοχή. Ο Μπούτνικ όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γιαννιώτη, που απέκρουσε το πέναλτι.

Οι γηπεδούχοι “άγγιξαν” το 2-0 και στο 58′ όταν ο Χατζηισαΐας έβαλε την τελευταία στιγμή την κόντρα στο σουτ του Μπούντνικ και παραχώρησε κόρνερ. Όταν όμως μια ομάδα δεν “τελειώνει” το παιχνίδι… στη συνέχεια ο νόμος του ποδοσφαίρου την τιμωρεί.

ΓΚΟΛΑΡΕΣ ο Βασιλακάκης

Ο Ντάουντα ντρίμπλαρε όμορφα τον Βάντερσον, έβγαλε τη σέντρα και ο Βασιλακάκης με ψαλιδάκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κοκκαλά για το 1-1! Ο Ατρόμητος προσπάθησε να.. χτυπήσει τον εύθραυστο ψυχολογικά Πλατανιά και στο 65′ ο Ουάρντα προσπάθησε να νικήσει τον Κοκκαλά με εκτέλεση φάουλ, αλλά δεν τα κατάφερε (μεγάλη επέμβαση του Έλληνα πορτιέρε).

Στο 72′ όμως ο Ουάρντα εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας του Πλατανιά (Στάμου και Βάντερσον μπερδεύτηκαν και μάλιστα ο δεύτερος “έστρωσε” κατά λάθος και την μπάλα στον Αιγύπτιο) και με όμορφο πλασέ μέσα απ’ την μεγάλη περιοχή έκανε το 1-2.

Ο Ουάρντα δέχθηκε και την κίτρινη κάρτα αμέσως μετά το γκολ του, αφού έβγαλε τη φανέλα του και πήρε μία άλλη στην οποία αναγραφόταν το μήνυμα: “Atromitos is family”. Το.. πάρτι του Ατρόμητου

Το “¨διπλό” για τον Ατρόμητο “κλείδωσε” οριστικά στο 76′. Ο Βασιλακάκης έπιασε φοβερό βολέ έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στο δεξί “γ” της εστίας του Κοκκαλά για το τελικό 1-3, αφού οι παίκτες του Πλατανιά έδειξαν ανήμποροι να κάνουν κάτι για να αλλάξουν τη μοίρα τους. Στις καθυστερήσεις του ματς, ο Ντάουντα άργησε να πλασάρει μέσα απ’ την μεγάλη περιοχή και “κόπηκε” πριν την προσπάθεια του να νικήσει τον Κοκκαλά.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις