Τρίτη, 7 Μαΐ
25oC Αθήνα

Πλατανιάς – ΠΑΟΚ: “Διπλό” με Μαλεζά! “Έπιασε” την ΑΕΚ

Πλατανιάς - ΠΑΟΚ

Ήξερε πως η ΑΕΚ “γκέλαρε” στο ΟΑΚΑ. Ο ΠΑΟΚ ήταν “χλωμός” μέσα στα Περιβόλια, αλλά η… λύση ήρθε από τον Μαλεζά, που έδωσε στους Θεσσαλονικείς την εκτός έδρας νίκη (1-0). Ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ γκολ των Κρητικών στο 4′. Πρώτοι μαζί με την Ένωση οι Θεσσαλονικείς – Την Κυριακή παίζει ο Ολυμπιακός, που με νίκη θα βρεθεί μόνος του στην κορυφή της Superleague.

Έχει κατηγορηθεί πως μακρυά από την Τούμπα είναι “ανύπαρκτος”. Για ένα ακόμα εκτός έδρας ματς ο ΠΑΟΚ δεν έπιασε κάποια… ζηλευτή απόδοση, αλλά πήρε “επαγγελματική” νίκη στην έδρα του Πλατανιά (1-0) -με το γκολ του Μαλεζά- η οποία τον έφερε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, μαζί με την ΑΕΚ. Την Κυριακή παίζει ο Ολυμπιακός, που με νίκη θα… προσπεράσει και θα βρεθεί στην κορυφή.

Το παιχνίδι…

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε… ενέργεια στις κινήσεις του και στο ξεκίνημα του ματς θα έπρεπε να βρίσκεται πίσω στο σκορ, αλλά ένα διαιτητικό λάθος “κράτησε” το 0-0 στο 4′. Ο Πλατανιάς σκόραρε με κεφαλιά του Γκρζέλτσακ, που έφυγε από κανονική θέση, με τον βοηθό να δίνει οφσάιντ, μια λανθασμένη απόφαση, αφού σε αντικανονική θέση ήταν τρεις παίκτες των γηπεδούχων και όχι ο σκόρερ.

Ο “δικέφαλος του Βορρά” παρουσίασε προβλήματα σε όλες τις γραμμές του, έκανε εύκολα λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας, ενώ δέχθηκε απειλές με μπαλιές που βγήκαν στην “πλάτη” της άμυνας του. Ο Πλατανιάς προσπάθησε να κυκλοφορήσει με υπομονή την μπάλα, αλλά οι προσπάθειες του σταματούσαν λίγο έξω απ’ την περιοχή του Πασχαλάκη.

Ο “δικέφαλος του Βορρά” πήρε την κατοχή της μπάλας προς το τέλος του πρώτου μέρους και είχε μια.. υποψία φάσης στο 37′. Ο Καμαρά έπιασε το μακρινό σουτ, ο Κουλούρης προσπάθησε να κάνει την προβολή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Ότι δεν είδαμε σε ένα ολόκληρο ημίχρονο το είδαμε στο φινάλε του, εκεί όπου ο τερματοφύλακας Κοκκαλάς.. κατέβασε ρολά! Στο 44′ ο Έλληνας πορτιέρε απέκρουσε την εκτέλεση φάουλ του Πέλκα και το κοντινό σουτ του Μαοτρίσιο, ενώ στο επόμενο λεπτό έδιωξε την κοντινή κεφαλιά του Βαρέλα.

Το ξεκίνημα της επανάληψης ήταν.. τρελό, αφού σε κάθε επίθεση των δυο ομάδων είχαμε και από μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία. Στο 47′ ο Κάνιας έπιασε ανενόχλητος ένα πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 49′ η κεφαλιά του Ντικαμονά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ. Στο 50′ ο Πασχαλάκης παραλίγο να κάνει ολέθριο λάθος, αλλά τελικά πρόλαβε την κόντρα που πήγε να του βάλει ο Παπανικολάου, ενώ στο 51′ ο Κοκκαλάς έδιωξε δύσκολα το σουτ του Κάμπος.

Τελικά, η πίεση του ΠΑΟΚ έπιασε.. τόπο στο 56′. Ο Κρέσπο έκανε την κεφαλιά πάσα και ο καλυπτόμενος Μαλεζάς εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των αμυντικών των Κρητικών και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Τριά λεπτά αργότερα, ο Πασχαλάκης είχε νέα σημαντική επέμβαση, σε σουτ του Παπανικολάου μέσα απ’ την μεγάλη περιοχή.

Ο Πλατανιάς έκανε προσπάθεια στη συνέχεια για να φτάσει στην ισοφάριση και να μην γνωρίσει μια ακόμα ήττα, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν.. ίδρωσε και πήρε το “διπλό” που τον έφερε ισόβαθμο με την ΑΕΚ.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις