Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Ποδοσφαιρικό έπος! Απίστευτη πρόκριση για Αστέρα Τρίπολης – “Άγγιξε” την ανατροπή η ΑΕΛ

Ποδοσφαιρικό έπος! Απίστευτη πρόκριση για Αστέρα Τρίπολης – “Άγγιξε” την ανατροπή η ΑΕΛ
ΦΩΤΟ eurokinissi

Τα… είδαμε όλα! Ο Αστέρας Τρίπολης προηγήθηκε με 2-0 και 3-1 αλλά η ΑΕΛ κατάφερε να “φτιάξει” σκορ πρόκρισης (3-3)! Οι Αρκάδες όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και έφτασαν στο τελικό 5-3 που -σε συνδυασμό με την ήττα τους με 3-2 στο ματς της Λάρισας- τους έδωσε το “εισιτήριο” για τους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας.

“Εφτάψυχος” ο Αστέρας Τρίπολης! Οι Αρκάδες κατάφεραν να κάνουν τα εύκολα – δύσκολα μέσα στην έδρα τους, αφού είδαν την ΑΕΛ να… επιστρέφει μετά από το 2-0 και 3-1 υπέρ τους. Οι “βυσσινί” έφτασαν στο 3-3- που τους έδινε την πρόκριση στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά το “εισιτήριο” πήγε τελικά στους γηπεδούχους, που νίκησαν με 5-3 (συνολικό σκορ 7-6)!

Το παιχνίδι…

Έχοντας ως μοναδικό σκοπό τη νίκη μετά το 3-2 του αγώνα της Λάρισας, ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε δυνατά στο ματς και κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 7′ με ένα… δώρο. Ο Καλτσάς έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ζίζιτς προσπάθησε να μπει στην πορεία της μπάλας αλλά την βρήκε με τον ώμο και την έστειλε στο βάθος της εστίας της ομάδας του, κάνοντας το 1-0.

Οι Αρκάδες δεν έριξαν το τέμπο τους και στο 19′ είδαν τον Κρίστινσον να διώχνει την κεφαλιά του Μανιά. Τρία λεπτά αργότερα, ο πορτιέρε της ΑΕΛ έδιωξε το σουτ του Φερνάντεθ. Ο Αστέρας Τρίπολης κατάφερε τελικά να φτάσει στο 2-0, λίγο πριν… βγει το ημίχρονο (40′). Σε εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Ορτέγκα πετάχτηκε για την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κρίστινσον.

Στο δεύτερο μέρος τα γκολ έπεσαν… βροχή! Στο 52′ η ΑΕΛ κατάφερε να μπει ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης με τον Ακόστα να μειώνει σε 2-1. Ο Αστέρας Τρίπολης “απάντησε” πολύ γρήγορα (58′), με τον Βαλιέντε να διαμορφώνει το 3-1, για να έρθει δυο λεπτά ο Σικάφκα να κάνει το 3-2, ισοφαρίζοντας το ματς του πρώτου αγώνα (σκορ παράτασης)!

Το ματς είχε κι… άλλα να δώσει. Στο 75′ ο Ζίζιτς εκτέλεσε φάουλ αρκετά μακριά από την εστία του Αθανασιάδη, η μπάλα κόντραρε και άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Αστέρα για το 3-3, σκορ που έδινε στους φιλοξενούμενους την πρόκριση. Τρία λεπτά αργότερα όμως ο Αστέρας Τρίπολης έκανε το 4-3 με το τέρμα ου Καλτσά, ενώ στο 85′ ο Φερνάντες διαμόρφωσε το τελικό 5-3, που έδωσε την πρόκριση στους Αρκάδες.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις