Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Προκλητικό πανό των οπαδών της Λίβερπουλ για τον Ορίγκι (pic)

Προκλητικό πανό των οπαδών της Λίβερπουλ για τον Ορίγκι (pic)
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Αναστάτωση προκλήθηκε πριν από την έναρξη του αγώνα μεταξύ Λίβερπουλ και Γκενκ για το Champions League, αφού οι οπαδοί των “κόκκινων” ανάρτησαν προκλητικό πανό με πρωταγωνιστή τον Ντιβόκ Ορίγκι.

Αντικείμενο συζήτησης έγινε το πανό που των οπαδών της Λίβερπουλ που αναρτήθηκε χθες (23/10) το βράδυ στο Βέλγιο, πριν από την αναμέτρηση με τη Γκενκ για τους ομίλους τους Champions League.

Σε αυτό απεικονιζόταν το κεφάλι του επιθετικού της ομάδας, Ντιβόκ Ορίγκι, κολλημένο στο σώμα ενός μαύρου άνδρα με… τεράστια “προσόντα” ενώ δίπλα του στεκόταν το τρόπαιο της διοργάνωσης.

H UEFA αναμένεται να τιμωρήσει την αγγλική ομάδα, η οποία ωστόσο εξέδωσε απολογητική ανακοίνωση για να έχει καλυμμένα τα νώτα της.

Η ανακοίνωση της Λίβερπουλ

“Η Λίβερπουλ καταδικάζει το προσβλητικό πανό που εμφανίστηκε στην πλευρά των οπαδών μας. Για να είμαστε ξεκάθαροι, η εικόνα που χρησιμοποιήθηκε διαιώνισε ένα ρατσιστικό πρότυπο. Αυτό είναι παντελώς απαράδεκτο. Ενεργήσαμε άμεσα για να απομακρύνουμε το πανό και συνεργαζόμαστε με τους υπευθύνους του γηπέδου για να εντοπίσουμε τους υπεύθυνους”.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις