Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Προκριματικά Μουντιάλ: Έτσι πάει μπαράζ η Εθνική Ελλάδας!

Προκριματικά Μουντιάλ: Έτσι πάει μπαράζ η Εθνική Ελλάδας!
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Η Εθνική Ελλάδας ηττήθηκε από το Βέλγιο και υποχώρησε στην τρίτη θέση του ομίλου της. Η ομάδα του Σκίμπε δεν κρατά πλέον την τύχη στα χέρια της σε ότι αφορά την κατάκτηση της δεύτερης θέσης που οδηγεί στα μπαράζ πρόκρισης στο Μουντιάλ. Η βαθμολογία του ομίλου, το πρόγραμμα της “γαλανόλευκης” και τα σενάρια της δεύτερης θέσης.

Μετά την ήττα από το Βέλγιο, η Εθνική Ελλάδας ελπίζει σε στραβοπάτημα της Βοσνίας στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ πρόκρισης στο Μουντιάλ.

Η βαθμολογία του ομίλου

1. Βέλγιο 22 (35-3)
2. Βοσνία 14 (19-8)
3. Ελλάδα 13 (11-5)
4. Κύπρος 10 (8-12)
5. Εσθονία 8 (6-17)
6. Γιβραλτάρ 0 (3-37)

Το πρόγραμμα των δύο τελευταίων αγωνιστικών

9η αγωνιστική (7/10)

Κύπρος – Ελλάδα
Βοσνία – Βέλγιο

10η αγωνιστική (10/10)

Ελλάδα – Γιβραλτάρ
Εσθονία – Βοσνία

Τα σενάρια κατάκτησης της δεύτερης θέσης

Εάν οι Βόσνιοι κάνουν το 2/2 θα τερματίσουν στη δεύτερη θέση, ανεξάρτητα από το τι αποτελέσματα θα φέρει η Εθνική Ελλάδας. Η “γαλανόλευκη” ελπίζει να κάνει το 2/2 κόντρα σε Κύπρο και Γιβραλτάρ και απώλεια βαθμών των Βόσνιων, είτε στο δύσκολο εντός έδρας παιχνίδι με το πανίσχυρο Βέλγιο, είτε στο επικίνδυνο εκτός έδρας παιχνίδι με την Εσθονία.

Σε τυχόν ισοβαθμία με τη Βοσνία, υστερούμε, μιας και η συνολική διαφορά τερμάτων μας είναι στο +6 (11-5), ενώ η Βοσνία είναι στο +11 (19-8).

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις