Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα: “Βασίλισσα” στο Clasico! Στην κορυφή η ομάδα του Ζιντάν (videos)

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα: “Βασίλισσα” στο Clasico! Στην κορυφή η ομάδα του Ζιντάν (videos)
ΦΩΤΟ Reuters

Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε με 2-0 της Μπαρτσελόνα στο Clasico της Ισπανίας, την προσπέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας και έγινε το φαβορί για τον τίτλο.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο στο ντέρμπι, αλλά ο Κουρτουά είπε “όχι” στις ευκαιρίες των Καταλανών στο πρώτο μέρος και οι Βινίσιους και Μαριάνο σκόραραν στην “επανάληψη”, χαρίζοντας μία σπουδαία νίκη τίτλου στη “Βασίλισσα”.

Οι Μαδριλένοι “έσπασαν” έτσι και ένα αρνητικό σερί με 4 παιχνίδια χωρίς νίκη στην έδρα τους, κόντρα στην ομάδα του Λέο Μέσι.

Το παιχνίδι

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν επιφυλακτικά το παιχνίδι, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να “απειλεί” πρώτη με τον Μπενζεμά και τον Κρόος να σουτάρουν άστοχα στα πρώτα λεπτά.

Μετά το 20λεπτο όμως, το ντέρμπι άρχισε να βρίσκει ρυθμό, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν… πάνω κάτω και τη Μπαρτσελόνα να δείχνει πιο επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις.

Στο 21′ ο Γκριεζμάν σούταρε λίγο πάνω από τα δοκάρια από το ύψος του πέναλτι και στο 34΄ ο Αρτούρ έφυγε μόνος του απέναντι από τον Κουρτουά, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει στο τετ-α-τετ.

Ο Βέλγος τερματοφύλακας φώναξε “παρών” με τρομερή απόκρουση και σε εξαιρετικό τελείωμα του Μέσι στο 38′, κρατώντας το 0-0 μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, η “Βασίλισσα” εμφανίστηκε βελτιωμένη και “πολιόρκησε” τους Καταλανούς για ένα 10λεπτο, χωρίς όμως να βρει ένα γκολ.

Στο 55′ ο Τερ Στέγκεν είπε “όχι” σε φοβερό σουτ του Ίσκο έξω από την περιοχή, ενώ στο 61′ ο Πικέ έσωσε πάνω στη γραμμή την εξαιρετική κεφαλιά του Ισπανού μέσου.

Αμέσως μετά ο Μπενζεμά έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ με εκπληκτικό βολέ μέσα από την περιοχή, χάνοντας μία ακόμη ευκαιρία, πριν ανοίξει τελικά το σκορ στο 71′.

Ο Βινίσιους έκανε ωραία κίνηση από αριστερά και πλάσαρε από κοντά, η μπάλα βρήκε και στον Πικέ και κατέληξε στα δίχτυα, για το 1-0 των “μερένγκες”.

Η Μπαρτσελόνα έψαξε στη συνέχεια την ισοφάριση, αλλά οι Μαδριλένοι έδειχναν πιο “απειλητικοί” στην αντεπίθεση και τελικά βρήκαν και ένα δεύτερο γκολ, με τον Μαριάνο να περνάει στο ματς ως αλλαγή και με μία απίθανη “κούρσα” στις καθυστερήσεις να “γράφει” το τελικό 2-0 για την ομάδα του.

Με τη νίκη αυτή μάλιστα, η Ρεάλ Μαδρίτης έγινε και φαβορί για τον τίτλο, αφού βρέθηκε στο +1 από τη Μπαρτσελόνα στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, με 12 αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε της φετινής La Liga.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις