Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ρεάλ, πάλι τα ίδια! Κατακτητές του Champions League οι Μαδριλένοι! Μπέιλ και… Κάριους “γονάτισαν” τη Λίβερπουλ

Ρεάλ Μαδρίτης

– Η Ρεάλ Μαδρίτης συνεχίζει να έχει “άστρο” και… λάμπει πιο δυνατά από κάθε άλλη ομάδα της Ευρώπης
– Οι “μερένγγες” βρήκαν μεγάλη αντίσταση από τη Λίβερπουλ, ειδικά στο πρώτο μέρος, αλλά τελικά νίκησαν με 3-1 στο Κίεβο και σήκωσαν το τρίτο σερί Champions League και 13ο συνολικά
– “Χρυσή” αλλαγή ο Μπέιλ που πέτυχε δυο γκολ – Το πρώτο για… Όσκαρ
– Γυάλιζε το… μάτι των “ρεντς”, αλλά “κατέρρευσαν” μετά τον τραυματισμό του Σαλάχ – Μόνο ο Μανέ προσπάθησε
– Τραγικές αντιδράσεις από τον Κάριους που έκανε “δώρο” δυο γκολ στους “μερένγγες”.
– Άφαντος στον τελικό ο Ρονάλντο – Ιστορικό επίτευγμα για Ζιντάν

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του μεγάλου τελικού

Αιώνια πρωταθλήτρια! Όταν κάποιος θα θέλει να δώσει έναν ορισμό στη λέξη Champions League, θα πρέπει πλέον να αναφέρει πως “Είναι η διοργάνωση που κυβερνά η Ρεάλ Μαδρίτης”!

Οι “μερένγγες” έδειξαν πως παραμένουν φιλόδοξοι και πως είναι το μεγάλο φαβορί όταν βρίσκονται σε τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο Ζινεντίν Ζιντάν τράβηξε… άσο απ’ το μανίκι του, πέρασε τον Μπέιλ αλλαγή στον τελικό με τη Λίβερπουλ και ο Ουαλός τον δικαίωσε και με δυο τέρματα του έδωσε την κούπα (3-1).

https://twitter.com/realmadriden/status/1000476244188827649

Βέβαια, όταν στο τέρμα της Λίβερπουλ βρίσκεται ο Κάριους -στην πιο τραγική βραδιά της ζωής του- και όταν ο πολυτμότερος παίκτης σου, Σαλάχ, αποχωρεί με τρυαματισμό, τότε οι ελπίδες για… επιτυχία είναι μηδαμινές.

Ο Ρονάλντο ήταν άφαντος σε έναν ακόμα τελικό, παρόλα αυτά έφτασε τις 5 κατακτήσεις. Την ίδια ώρα, ο Ζινεντίν Ζιντάν έγινε ο πρώτος τεχνικός που σηκώνει σε τρεις διαδοχικές σεζόν το τρόπαιο του Champions League.

Το παιχνίδι…

Η Λίβερπουλ πίεσε ψηλά με το ξεκίνημα του ματς, θέλοντας έτσι να μην αφήσει την μπάλα στην κατοχή της Ρεάλ και να προκαλέσει προβλήματα στην άμυνα των “μερένγγες”. Οι παίκτες του Ζιντάν έδειξαν νευρικότητα στις κινήσεις τους, δεν κυκλοφόρησαν εύκολα την μπάλα, αλλά στα μετόπισθεν έδειξαν μεγάλη προσήλωση.

Οι παίκτες της “βασίλισσας” προσπάθησαν να “παγώσουν” το ρυθμό του παιχνιδιού, αλλά οι “ρεντς” πάτησαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο του Ολιμπίνσκι και σιγά σιγά κέρδισαν μέτρα προς τα καρέ του Νάβας. Τα σουτ των τυπικά φιλοξενούμενων κόντραραν στους αντιπάλους τους. Η Ρεάλ όμως έχασε την πρώτη μεγάλη φάση του τελικού (15′). Ο Ρονάλντο μπήκε απ’ τα δεξιά στην μεγάλη περιοχή, έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις πάνω απ’ την εστία του Κάριους.

https://twitter.com/sdmc_mzde/status/1000453213856903168

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τη Λίβερπουλ ήρθε λίγα λεπτά αργότερα. Στο 23′ ο Μίλνερ έκανε ο γύρισμα στο ύψος του πέναλτι, ο Φιρμίνο έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Ράμος, κατέληξε στον Αλεξάντερ-Άρνολντ, αλλά ο Νάβας μπλόκαρε το σουτ του τελευταίου.

https://twitter.com/EstigarribiaPy/status/1000455179131637763

Πλήγμα για τις δυο ομάδες! Αποχώρησαν τραυματίες και με κλάματα Σαλάχ και Καρβαχάλ!

Ακολούθησαν δυο φάσεις που… σημάδεψαν τον τελικό, αφού τελείωσε πρόωρα ο αγώνας για τους Σαλάχ και Καρβαχάλ. Στο 26′ ο Αιγύπτιος είχε μια κόντρα -σε διεκδίκηση της μπάλας- με τον Ράμος, ο Ισπανός “κλείδωσε” το χέρι του αντιπάλου του, τον έριξε και ο παίκτης της Λίβερπουλ χτύπησε στον ώμο. Λίγο αργότερα ο Σαλάχ έγινε αναγκαστική αλλαγή, αποχωρώντας με δάκρυα.

Στο 36′ αποχώρησε με θλάση στον οπίσθιο μηριαίο ο Καρβαχάλ. Ο Ισπανός αμυντικός δεν μπόρεσε να συγκρατήσει ούτε αυτός τα δάκρυα του…

https://twitter.com/scudettosports/status/1000458482859069441

https://twitter.com/salt_de_dj/status/1000458153643753472

https://twitter.com/ChampionsLeague/status/1000459130728079360

Η Ρεάλ ανέβασε στροφές στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου και στο 43’πέτυχε γκολ το οποίο ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ο Ίσκο έκανε τη σέντρα απ’ τα δεξιά, ο Ρονάλντο πήρε την κεφαλιά απ’ το ύψος του πέναλτι και θέση οφσάιντ και ο Κάριους απέκρουσε. Στη συνέχεια της φάσης ο Μπενζεμά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο επόπτης έδειξε οφσάιντ. Το… πρόβλημα που παρατηρήθηκε ήταν η καθυστέρηση του βοηθού προπονητή στο να σηκώσει το σημαιάκι του, αφού το έκανε στο πλασέ του Γάλλου επιθετικού.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια τεράστια χαμένη ευκαιρία για τη Ρεάλ. Ο Λαλάνα έδιωξε άτσαλα την μπάλα στο 48′, η οποία όμως… στρώθηκε στον Ίσκο, αλλά το σουτ του Ισπανού μέσα απ’ την μεγάλη περιοχή κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Κάριους!

Λάθος… παιδικής χαράς από τον Κάριους

Στη συνέχεια, άρχισαν τα… δώρα του πορτιέρε της Λίβερπουλ. Ο Κρόος έκανε την κάθετη στον Μπενζεμά, ο οποίος δεν ακολούθησε τη φάση επειδή νόμιζε πως ήταν οφσάιντ. Ο Κάριους την μπλόκαρε, πήγε να δώσει στη συνέχεια στο παιχνίδι αλλά ο Μπενζεμά έβαλε την κόντρα και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0!

https://twitter.com/46Sampath/status/1000466974382673922

Άμεση η ισοφάριση των “ρεντς” με Μανέ

Η… απάντηση της Λίβερπουλ όμως ήταν άμεση. Ο Μίλνερ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Λόβρεν πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Μανέ (κορυφαίος των “ρεντς”) ο οποίος καλυπτόταν, έκανε την προβολή και ισοφάρισε σε 1-1!

https://twitter.com/90MinutesChi/status/1000467270945013760

“Χρυσή” αλλαγή!Ψαλιδάκι αλά… Ρονάλντο ο Μπέιλ και 2-1

Ο Ζινεντίν Ζιντάν ήθελε να ενισχύσει την επιθετική του γραμμή και πέρασε τον Γκάρεθ Μπέιλ στο ματς (61′). ΄Τρία λεπτά μετά ο Ουαλός έκανε -με την πρώτη του επαφή με την μπάλα- όλα όσα δεν έκανε ο… ανύπαρκτος Ρονάλντο στο ματς. Ο Μαρσέλο σέντραρε απ’ τα αριστερά, ο Μπέιλ έκανε το ανάποδο ψαλίδι απ’ το ύψος του πέναλτι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Λίβερπουλ για το 2-1!

https://twitter.com/TrueSccrLife/status/1000470187567648773

Ο Μανέ συνέχισε να είναι συγκινητικός και η μοναδική απειλή στην εστία του Νάβας και στο 70′ έστειλε με μακρινό χαμηλό σουτ την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι των “ρεντς”. Πέντε λεπτά αργότερα, η Ρεάλ έχασε μεγάλη ευκαιρία να “κλειδώσει” τη νίκη. Ο Ρονάλντο βρέθηκε απέναντι στον Κάριους, αλλά ο Ρόμπερτσον με τρομερή προβολή έδιωξε σε κόρνερ

https://twitter.com/DansforthWayne/status/1000471568416432129

Ο τρίτος σερί νικηφόρος τελικός της Ρεάλ του Ζιντάν στη διοργάνωση “κλείδωσε” στο 83′ με το δεύτερο δώρο του τερματοφύλακα των “ρεντς”.  Ο Μπέιλ εξαπέλυσε ένα μακρινό σουτ, ο Κάριους έκανε νέα τραγική εκτίμηση και η μπάλα αναπαύτηκε στην εστία του για το τελικό 3-1.

https://twitter.com/misterboboskie/status/1000474411080744961

Ρεάλ (Ζιντάν, 4-3-1-2): Νάβας – Καρβαχάλ (36′ Νάτσο), Βαράν, Ράμος, Μαρτσέλο – Κασεμίρο, Μόντριτς, Κρόος – Ίσκο (61′ Μπέιλ) – Ρονάλντο, Μπενζεμά (89′ Ασένσιο)

Λίβερπουλ (Κλοπ, 4-3-3): Κάριους – Άρνολντ, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον – Χέντερσον, Μίλνερ (83′ Τσαν), Βαϊνάλντουμ – Σαλάχ (30′ Λαλάνα), Μανέ, Φιρμίνο

Γήπεδο: «Ολιμπίνσκι»

Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις