Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Ρίβερ – Μπόκα: Παγκόσμια κατακραυγή για το… φιάσκο του αιώνα! – videos

Ρίβερ – Μπόκα: Παγκόσμια κατακραυγή για το… φιάσκο του αιώνα! – videos
ΦΩΤΟ Reuters

– Από “ματς του αιώνα” το Ρίβερ Πλέιτ – Μπόκα Τζούνιορς μετετράπη σε ένα ανεπανάληπτο φιάσκο
– Απηυδησμένη παρακολουθεί η κοινή γνώμη όσα συμβαίνουν στην Αργεντινή
– Σκηνικό “πολέμου” έξω από το γήπεδο με βανδαλισμούς και συγκρούσεις
– Παγκόσμια κατακραυγή για τους χειρισμούς της FIFA
– Έδωσε το ΟΚ για να γίνει σήμερα το ματς η αστυνομία, μετά από “πιέσεις”
– Τρόμος για νέα σοβαρά επεισόδια στο Μονουμεντάλ

Η “σύγκρουση” των δύο κορυφαίων ομάδων της Αργεντινής στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, συγκέντρωσε πάνω της το ενδιαφέρον ολόκληρου του πλανήτη, με τους ποδοσφαιρόφιλους ανά τον κόσμο να ανυπομονούν για τα δύο ματς.

Με το πρώτο παιχνίδι μάλιστα να είναι… ματσάρα και να λήγει ισόπαλο με σκορ 2-2, αυξήθηκε ακόμη περισσότερο η προσμονή για το δεύτερο ματς στην έδρα της Ρίβερ Πλέιτ, που θα έκρινε και τον σπουδαίο τίτλο.

Τα δε video με τους οπαδούς να παροτρύνουν τις ομάδες τους έκαναν το γύρο του κόσμου, αφού δημιούργησαν μοναδικές εικόνες, που διαφήμισαν το ποδόσφαιρο, για να ακολουθήσει όμως το… φιάσκο του αιώνα, το οποίο και ξεκίνησε λίγες ώρες πριν την προκαθορισμένη σέντρα του τελικού.

“Πόλεμος” αντί για ματς

Όλα άλλαξαν όμως λίγες ώρες πριν την έναρξη του μεγάλου ματς, αφού μετά από λάθη και της αστυνομίας, το λεωφορείο της Μπόκα Τζούνιορς πέρασε μπροστά από οπαδούς των γηπεδούχων, που είχαν γεμίσει τους γύρω δρόμους και κάποιοι εξ αυτών επιτέθηκαν με πέτρες και λοστούς στο πούλμαν που μετέφερε τους παίκτες των φιλοξενούμενων.

https://twitter.com/FootballnFans/status/1066409955169918976

Με τη βοήθεια και της ασφάλειας, το λεωφορείο έφθασε τελικά στο γήπεδο, όπου όμως αποδείχθηκε ότι η ζημιές ήταν τεράστιες, με τα τζάμια του να έχουν σπάσει και τους παίκτες να βρίσκονται σε σοκ, ενώ κάποιοι είχαν και τραυματισμούς από τα γυαλιά. Παράλληλα, η αστυνομία φαίνεται ότι έριξε και σπρέι πιπεριού, γεγονός που προκάλεσε και αναπνευστικά προβλήματα σε αρκετούς ποδοσφαιριστές.

Η Μπόκα Τζούνιορς μπήκε τελικά στα αποδυτήρια,  με τους παίκτες της όμως σε άθλια κατάσταση και μάλιστα 5 εξ αυτών διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, λόγω των τραυματισμών και των αναπνευστικών προβλημάτων.

https://twitter.com/lanumero12comar/status/1066425883970478080

Ο τραγέλαφος για τη σέντρα του αγώνα

Μέσα σε αυτό το “κλίμα” ο προπονητής της Ρίβερ Πλέιτ, Μαρσέλο Γκαγιάρδο συμφώνησε στο αίτημα της Μπόκα Τζούνιορς για αναβολή του αγώνα, γεγονός που έφερε νέο “μπάχαλο” στο γήπεδο.

FIFA και CONMEBOL “πίεσαν” τις δύο ομάδες να ξεκινήσει το ματς, εξαιτίας των τηλεοπτικών συμβολαίων τους και κάπως έτσι η ώρα έναρξης του αγώνα άλλαξε επίσημα τρεις φορές, προκαλώντας παγκόσμια ξεφτίλα για τις δύο ομοσπονδίες.

https://twitter.com/TaylorTwellman/status/1066433941723324417

Τελικά το ματς αναβλήθηκε οριστικά για σήμερα το βράδυ (25/11, 22:00 LIVE από Newsit.gr), αλλά αυτό δεν απέτρεψε νέες τραγικές εικόνες στο γήπεδο. Οι οπαδοί της Ρίβερ Πλέιτ συγκρούστηκαν με την αστυνομία εντός και εκτός γηπέδου, ενώ video έδειχναν βανδαλισμούς και πλιάτσικο σε αυτοκίνητα, με δεκάδες συλλήψεις από την αστυνομία να… συμπληρώνουν το παζλ από το “φιάσκο του αιώνα”, το οποίο περιελάμβανε ακόμη και κοριτσάκι ζωσμένο με φωτοβολίδες!

https://www.youtube.com/watch?v=8XPujxltNBs

https://twitter.com/TVDMolen/status/1066440820587446280

Υπάρχουν μάλιστα φόβοι για αντίστοιχες εικόνες και σήμερα, πριν τη νέα σέντρα στο ματς, με τα ΜΜΕ να υποστηρίζουν ότι υπήρξαν “πιέσεις” στην αστυνομία για να δώσει το ΟΚ για τη διεξαγωγή του αγώνα. Όλα αυτά έχουν δυσφημήσει το ποδόσφαιρο με τον χειρότερο τρόπο, αλλά και την ίδια τη χώρα και τις αρχές της Αργεντινής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δεκάδες ποδοσφαιριστές από την Αργεντινή, αλλά και γενικότερα το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, όπως ο Μπατιστούτα, ο Μαραντόνα, ο Πουγιόλ, αλλά και ο “δικός μας” Τσόρι Ντομίνγκες έβαλλαν εναντίον και της χώρας τους, για τις ντροπιαστικές εικόνες εντός και εκτός γηπέδου.

https://twitter.com/socnew1/status/1066640961936203776

https://twitter.com/brfootball/status/1066437363772084224

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις