Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Ρίβερ – Μπόκα: Στήνεται τεράστια επιχείρηση από την αστυνομία

Ρίβερ – Μπόκα: Στήνεται τεράστια επιχείρηση από την αστυνομία
ΦΩΤΟ Reuters

Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς βρίσκονται πλέον στη Μαδρίτη για τον κυριακάτικο τελικό του Copa Libertadores. Τα σχεδόν τα 85.000 εισιτήρια του τελικού του Μπερναμπέου έχουν ήδη πουληθεί και η αστυνομία βρίσκεται ήδη στο… πόδι.

Η Μαδρίτη ετοιμάζεται πυρετωδώς για να υποδεχτεί τον δεύτερο τελικό του Copa Libertadores ανάμεσα σε Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς.

Η ισπανική αστυνομία έχει οργανώσει μία τεράστια επιχείρηση ασφαλείας για τον αγώνα της Κυριακής, που μεταφέρθηκε από την έδρα της Ρίβερ Πλέιτ στην έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης. Να θυμίσουμε πως το παιχνίδι είχε αρχικά προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 24 Νοεμβρίου, αλλά αναβλήθηκε μετά τις πέτρες που ρίχθηκαν στο πούλμαν της Μπόκα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν παίκτες της.

Η συνομοσπονδία ποδοσφαίρου της Νότιας Αμερικής (CONMEBOL) ανέβαλε αρχικά το παιχνίδι μια μέρα, πριν αποφασίσει και την επόμενη την νέα αναβολή του. Έπειτα λήφθηκε η απόφαση να γίνει στη Μαδρίτη, μια κίνηση που έχει συναντήσει δυνατές διαμαρτυρίες και από τις δύο ομάδες.

Η μετάβαση σε άλλη ήπειρο δεν μείωσε το ενδιαφέρον των φίλων των δυο ομάδων και σχεδόν τα 85.000 εισιτήρια για τον τελικό στο Μπερναμπέου έχουν ήδη πουληθεί.

Περισσότεροι από 2.500 αξιωματικοί αναμένεται να απασχοληθούν με το Superclasico. Το Paseo de la Castellana, που ξεκινάει από το κέντρο της Μαδρίτης προς στο γήπεδο, θα κλείσει από τις 10:00 την Κυριακή, καθώς η αστυνομία θα χωρίσει τις δύο ομάδες οπαδών για την πρόληψη επεισοδίων.

Η αστυνομία θα χρησιμοποιήσει το πιο προηγμένο σύστημα επικοινωνίας προκειμένου οι αντιδράσεις της σε ό,τι συμβεί να είναι ταχύτατες.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις