Σάββατο, 11 Μαΐ
16oC Αθήνα

Σάλκε: Υποχρεωτική παραίτηση για τον… ρατσιστή πρόεδρο!

Σάλκε: Υποχρεωτική παραίτηση για τον… ρατσιστή πρόεδρο!
ΦΩΤΟ twitter

Ο σάλος με τα ρατσιστικά σχόλια του Κλέμενς Τόνιες στη Γερμανία, τον οδήγησε σε παραίτηση από τη θέση του προέδρου της Σάλκε, όπως ανακοίνωσε το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου.

Ο πρόεδρος της Σάλκε, Κλέμενς Τόνιες, παραιτήθηκε από τη θέση του για περίοδο τριών μηνών μετά από συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ομάδας, εξαιτίας των ρατσιστικών σχολίων του για τους Αφρικανούς.

Ο Γερμανός δισεκατομμυριούχος Τόνιες μίλησε σε συνέδριο την περασμένη εβδομάδα για την προστασία του περιβάλλοντος, προτείνοντας την κατασκευή περισσότερων σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με το σχόλιο «Τότε οι Αφρικανοί θα σταματήσουν να κόβουν δένδρα και να παράγουν μωρά όταν νυχτώνει».

Το γεγονός έφερε έντονες αντιδράσεις και μέσα στο γερμανικό σύλλογο, με τον πρώην θρύλο της ομάδας και της Εθνικής Γερμανίας -αλλά γεννημένο στη Γκάνα- Τζέραντ Ασαμόα να δηλώνει “άφωνο” υποστηρίζοντας ότι «τα σχόλιά του με εξέπληξαν, με συγκλόνισαν και με τραυμάτισαν. Προσβάλλει και εμένα αλλά και πολλούς άλλους».

Ως εκ τούτου, ο Τόνιες ωθήθηκε σε παραίτηση, με το δ.σ. της Σάλκε να ανακοινώνει ότι: «Αποδέχθηκε αυτή την παραβίαση και εξέφρασε και πάλι τη λύπη του. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Τόνιες ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από την προεδρία του διοικητικού συμβουλίου για περίοδο τριών μηνών» ανέφερε σε επίσημη ανακοίνωση η ομάδα.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις