Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Σαπεκοένσε: Ψάχνει στην Ιαπωνία την αναγέννησή της

Σαπεκοένσε: Ψάχνει στην Ιαπωνία την αναγέννησή της

Η Σαπεκοένσε ελπίζει να εμπνευστεί παίζοντας στην Ιαπωνία, καθώς συνεχίζει τον δρόμο της ανοικοδόμησης, αφού μόλις τρεις παίκτες από την ομάδα διασώθηκαν σε αεροπορικό δυστύχημα στην Κολομβία τον περασμένο Νοέμβριο.

Η Σαπεκοένσε κέρδισε το τρόπαιο μετά την καταστροφή και είναι στην Ιαπωνία για να αγωνιστεί  με την Ουράβα στη Σαιτάμα, στην ετήσια συνάντηση μεταξύ των J.League Cup και Copa Sudamericana.
Ο μάνατζερ της βραζιλιάνικης ομάδας, Βινίσιους Εουτρόπιο, πιστεύει ότι είναι σημαντικό για την ομάδα του να πάρει ένα μάθημα, αφού θα βρεθεί σε μια χώρα που καταστράφηκε από το σεισμό και το τσουνάμι του 2011, αλλά έχει σηκωθεί από τότε.
«Αυτή είναι μια χώρα που έδειξε σε ολόκληρο τον κόσμο τι είναι η ανάκαμψη», ανέφερε ο Εουτρόπιο στο πρακτορείο ειδήσεων Kyodo. «Είμαστε στη διαδικασία της ανοικοδόμησης και θέλουμε να πάρουμε ό,τι μπορούμε από εδώ που θα μας βοηθήσει στην πορεία μας προς την ανάκαμψη. Αυτός ο αγώνας σημαίνει κάτι για εμάς. Υπάρχει ένα τρόπαιο που η Σαπεκοένσε δεν έχει κερδίσει ποτέ. Επομένως είναι επιτακτική ανάγκη να πάρουμε αυτό το τρόπαιο στο σπίτι».
Η Ουράβα,  παίζει για πρώτη φορά  στην συνάντηση που ξεκίνησε το 2008 για πρώτη φορά. «Η Σαπεκοένσε προχωρά ένα βήμα κάθε φορά και είμαστε τυχεροί που έχουμε την ευκαιρία να αγωνιστούμε με αυτούς», δήλωσε ο  αρχηγός Γιούκι Αμπε. «Έχω παίξει πολλά παιχνίδια στην καριέρα μου, αλλά νομίζω ότι αυτό είναι ένα που θα θυμάμαι για το υπόλοιπο της ζωής μου».

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις