Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

“Σαρωτικός” ο Άγιαξ! Η Βαλένθια “λύγισε” την Τσέλσι – video

“Σαρωτικός” ο Άγιαξ! Η Βαλένθια “λύγισε” την Τσέλσι – video
ΦΩΤΟ Reuters

Η Βαλένθια πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη στην πρεμιέρα του Champions League, με το 1-0 επί της Τσέλσι στο Λονδίνο, την ώρα που ο Άγιαξ έκανε… περίπατο κόντα στη Λιλ (3-0) σε ματς για τον 8ο όμιλο.

“Άλωσε” το Λονδίνο. Η Τσέλσι ήταν η… καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά η Βαλένθια πήρε σπουδαίο “διπλό” στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League με το τέρμα του Μορένο στο 74.

Η Τσέλσι έχασε την ευκαιρία να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας, αλλά ο Μπάρκλεϊ δεν μπόρεσε να σκοράρει στο 86′ σε εκτέλεση πέναλτι, στέλνοντας την μπάλα να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι και να φύγει έξω.

Άγιαξ – Λιλ 3-0

Εύκολη πρεμιέρα είχε ο Άγιαξ, που νίκησε μέσα στην Ολλανδία την Λιλ με 3-0, στο άλλο ματς του 8ου ομίλου. Ο “Αίαντας” ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο στο πρώτο μέρος, δίνοντας με την εικόνα του ρόλο… κομπάρσου στην Λιλ. Ο “Αίαντας” είχε δοκάρι με τον Ζίγιες στο 14′, αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα κατάφερε να κάνει το 1-0. Ο Ταλιαφίκο βρήκε με εξαιρετική σέντρα τον Πρόμες, που με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Άγιαξ έκανε αποφασιστικό βήμα για το “τρίποντο”. Στο 50′ ο Μαρτίνες δέχθηκε την μπάλα μέσα στη μικρή περιοχή της Λιλ, πήγε να κάνει κάτι σαν σέντρα, του βγήκε σουτ και έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους. Οι Ολλανδοί “κλείδωσαν” τη νίκη στο 63′, με τον Ταλιαφίκο να σκοράρει με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις